DayTrading: Wtorek 14.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
46%
Bez zmian
8
29%
Spadek
7
25%

Liczba głosów: 28

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 14.07.2015

Post autor: pik »

DAX chodzi po dolnej linii kanału, więc jak się teraz nie wybije, to powinien być mocny zjazd w dół.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: siux »

cytrynek pisze:AUD/NZD 30m. Wybicie z konsolidacji. Dojdziemy? ;)
Ja tu liczę na co najmniej podwójny szczyt ;)

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damian77 »

DavidFx pisze:wywalilo rzeznika w kosmos hehe :D
w tym szaleństwie jest metoda ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: uciekinier »

pik pisze:DAX chodzi po dolnej linii kanału, więc jak się teraz nie wybije, to powinien być mocny zjazd w dół.
no liczę na te wybicie dołem bo S mam od wczoraj , ale jak na daxa to zmienność słaba dziś
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Post autor: alevius »

DavidFx pisze:wywalilo rzeznika w kosmos hehe :D
Funciak po tyłku klapsa dostał :)

pik
Pasjonat
Pasjonat

uciekinier pisze:
pik pisze:DAX chodzi po dolnej linii kanału, więc jak się teraz nie wybije, to powinien być mocny zjazd w dół.
no liczę na te wybicie dołem bo S mam od wczoraj , ale jak na daxa to zmienność słaba dziś
Też na to liczę, ale wygląda, że mocno bronią tego poziomu i mogą wybronić, czego jedynym uzasadnieniem byłoby dalsze pompowanie indeksów przed spadkami, w razie gdyby porozumienie z Grecją zostało zablokowane w samej Grecji, albo przez inny kraj UE.

Dziwi mnie, że jest tak małe odreagowanie. Poszli praktycznie 800 punktów w górę w 3 dni, a póki co korekta na poziomie 100 punktów.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

pik pisze:
Też na to liczę, ale wygląda, że mocno bronią tego poziomu i mogą wybronić, czego jedynym uzasadnieniem byłoby dalsze pompowanie indeksów przed spadkami, w razie gdyby porozumienie z Grecją zostało zablokowane w samej Grecji, albo przez inny kraj UE.

Dziwi mnie, że jest tak małe odreagowanie. Poszli praktycznie 800 punktów w górę w 3 dni, a póki co korekta na poziomie 100 punktów.
Ja często zerkam też na CAC francuski bo zazwyczaj on wyprzedza ruchy daxa pokazując kierunek a dziś CAC mega wąsko chodzi praktycznie bez pogłębiania dołków , jak US nie zdołuje indeksów do ze spadków na daxie d*pa będzie
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

pik
Pasjonat
Pasjonat

uciekinier pisze:
Ja często zerkam też na CAC francuski bo zazwyczaj on wyprzedza ruchy daxa pokazując kierunek a dziś CAC mega wąsko chodzi praktycznie bez pogłębiania dołków , jak US nie zdołuje indeksów do ze spadków na daxie d*pa będzie
Do otwarcia stanów raczej nic się nie wydarzy. Chyba, że pojawią się jakieś wieści dziwnej treści dotyczące Grecji.

Stany mogą dzisiaj iść w górę na fali porozumienia z Iranem, choć porozumienie było zaklepane wczoraj, ale udało im się wyjść minimalnie z kanału spadkowego, więc każdy pretekst do wzrostów będzie dobry. mogą jeszcze uderzyć w górę przed spadkami, bo nowe szczyty to raczej marzenie ściętej głowy.

PS. Do poczytania przy kawie ;-) http://www.money.pl/gielda/spolka-dnia/ ... 58157.html . Fajnie, że w Polsce zaczynają wyrastać duże firmy bazujące na kapitale ludzkim, bo już myślałem, że duży kapitał w PL może trafiać tylko do banków i spółek surowcowych.

pbi
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: pbi »

DAX po odbiciu od pivota moim zdaniem jeszcze UP... TP okolice 11635... long term 11850...
a z fibo ostatniej korekty to wogóle abstrakcja 12244... :shock:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2015, 13:17 przez pbi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

pbi pisze:DAX po odbiciu od pivota moim zdaniem jeszcze UP... TP okolice 11635... long term 11850...
long term to i na 12400 bym widział
ZielonaMgiełka

Zablokowany