No chyba że 1.1750 pęknie...
DayTrading: Wtorek 13.01.2015
-
Mpapiez
Re: DayTrading: Wtorek 13.01.2015
Ja tam dalej widzę short squeez'a przed EBC
...
"Ale wiem jedno jak długo Ameryka będzie bombardowac kalifat tak długo ropa będzie spadać"
Mariusz Max Kolonko - Boston Massachusetts
Dokładnie jego słowa.
Muszę przyznać, że osobiście też w to wierzę. Ma to całkiem dobre fundamenty.
Saudyjczycy są wasalem pejsów. Zawołali USA i ci zaczęli bobmardować tereny syryjskie.
To nie jest rynek popytu i podaży. To rynek wielkiej polityki. Normalnie bombardowania powinny przynieść podwyżki.
Ropa nawet nie drgnęła po ataku na kalifat.
Korzyść z tego oczywista, Rosja dostaje po dupie, USA będą powoli "demokratyzować" naftowe pola syryjskie.
Arabia Saudyjska ma tyle ropy, że im to rybka, rezerw walutowych też mają w brud.
Mocny dolar i samowystarczalność energetyczna USA. Problemy Iranu przy niskiej cenie ropy też pejsom na rękę.
Banksterzy z City też są spokojni, bo tania ropa ratuję gospodarki przed recesją. Win Win dla banksterów z Europy, USA i Chin.
Wenezuela i inne ich nie obchodzą. Są jeszcze Chiny, które ładują silosy tanią ropą. Wszystko ładnie się układa.
Ropa zacznie skakać dopiero jak zniosą sankcje na Rosję.
Wejdą wykupią pół Rosji drogim dolarem po podwyżce stóp i wszystko będzie wracać do normy.
Mariusz Max Kolonko - Boston Massachusetts
Dokładnie jego słowa.
Muszę przyznać, że osobiście też w to wierzę. Ma to całkiem dobre fundamenty.
Saudyjczycy są wasalem pejsów. Zawołali USA i ci zaczęli bobmardować tereny syryjskie.
To nie jest rynek popytu i podaży. To rynek wielkiej polityki. Normalnie bombardowania powinny przynieść podwyżki.
Ropa nawet nie drgnęła po ataku na kalifat.
Korzyść z tego oczywista, Rosja dostaje po dupie, USA będą powoli "demokratyzować" naftowe pola syryjskie.
Arabia Saudyjska ma tyle ropy, że im to rybka, rezerw walutowych też mają w brud.
Mocny dolar i samowystarczalność energetyczna USA. Problemy Iranu przy niskiej cenie ropy też pejsom na rękę.
Banksterzy z City też są spokojni, bo tania ropa ratuję gospodarki przed recesją. Win Win dla banksterów z Europy, USA i Chin.
Wenezuela i inne ich nie obchodzą. Są jeszcze Chiny, które ładują silosy tanią ropą. Wszystko ładnie się układa.
Ropa zacznie skakać dopiero jak zniosą sankcje na Rosję.
Wejdą wykupią pół Rosji drogim dolarem po podwyżce stóp i wszystko będzie wracać do normy.
6 lat hossy za nami. Niedługo (wkrótce) przyjdzie trochę bessy. 
The only way is up
nie wiem jak wy, ale ja siedze w longach na ropie, SL na zysk poustawiane
powód? price action 
i niech sobie ropa robi co chce
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
UAE Minister Says OPEC Won't Change Output
2015.01.13 10:35
Let the pips flow 
czyli nie zwiększą wydobycia (bo sie odgrażalim4ki pisze:UAE Minister Says OPEC Won't Change Output
2015.01.13 10:35
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Trzymam kciuki, bo wzrost cen ropy może podbić indeksy, a jeszcze trochę akcji mi zostało w portfelu, ale poczekałbym na 35$.highend pisze:nie wiem jak wy, ale ja siedze w longach na ropie, SL na zysk poustawianepowód? price action
The only way is up
dajcie już spokój z tym EBC,
przez 9 dni mogą rozegrać jeszcze 100 scenariuszy
przez 9 dni mogą rozegrać jeszcze 100 scenariuszy
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
http://stooq.pl/n/?f=939121 Spekulacje na temat ECB
EDEK - jak na tą chwilę scenariusz Na M30 i H1 taki jak wczoraj - zobaczym.
L 1,1790
SL 1,770
TP 1,848
L 1,1790
SL 1,770
TP 1,848