DayTrading: Wtorek 13.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
3
12%
Spadek
9
36%

Liczba głosów: 25

libres
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 13.01.2015

Nieprzeczytany post autor: libres »

Mpapiez pisze:

Hmm nie mówie że nie, ale ten kanał spadkowy jest bardzo widoczny... ;), aż za bardzo.
Nie mniej jednak ja tam zostaje na moich eLkach z piątku z 1.7760.
Dopóki "50" nie puści to mi to loto ;).

Ps. Moim zdaniem część z was za bardzo czasami wierzy w te "pivot" pointy.
[/quote][/quote]

to nie przestawiłeś na BE, pisałeś, ze już ci zarabiają to zawsze 10 pipsów niżej mogłeś co najmniej 2 x odkupić, jak dla mnie to ściemniasz ale cóz twoja sprawa

-- Dodano: wt 13-01-2015, 22:41 --
Mpapiez pisze:

Hmm nie mówie że nie, ale ten kanał spadkowy jest bardzo widoczny... ;), aż za bardzo.

[/quote][/quote]

to nie przestawiłeś na BE, pisałeś, ze już ci zarabiają to zawsze 10 pipsów niżej mogłeś co najmniej 2 x odkupić, jak dla mnie to ściemniasz ale cóz twoja sprawa

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:

zerknij na układ świeczek dziennych na edku... jak dla mnie nie jest on po dzisiejszym dniu pro wzrostowy już niestety...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:

zerknij na układ świeczek dziennych na edku... jak dla mnie nie jest on po dzisiejszym dniu pro wzrostowy już niestety...
Nie ty zawsze mówiłeś żeby czekać do zamknięcia świeczki ?:))

-- Dodano: wt 13-01-2015, 23:52 --
libres pisze:
Mpapiez pisze: Hmm nie mówie że nie, ale ten kanał spadkowy jest bardzo widoczny... ;), aż za bardzo.

Nie - nie ściemniam. Oczywiście że pozycje były na sporym plusie, a teraz oscylują na BE.
Trzymam je, bo liczę na wiele więcej, a SL jest wpisany w ryzyko które podjałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:

ja mówiłem - ale chyba nie sądzisz że przekręcą w te 5 minut świeczkę dzienną ;) :564:

Mpapiez

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:

ja mówiłem - ale chyba nie sądzisz że przekręcą w te 5 minut świeczkę dzienną ;) :564:
Oczywiście że nie :) :564:
I ta dzisiejsza świeczka mi się nie podoba. Myślałem że może młotek z niej zrobią kolejny.
Na razie 3-1 na wzrosty. Wyjście poniżej "50" położy mój setup szukania noża :)...

Ps. Tak uparcie się tego "denka" trzmam, bo wciaż liczę na korektę do 1.2 pod ECB - podczas którego oczywiście wszyscy czekają na QE i wielkie zjazdy... a coś czuje że ktoś nam niespodziankę szykuje.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:
Ps. Tak uparcie się tego "denka" trzmam, bo wciaż liczę na korektę do 1.2 pod ECB - podczas którego oczywiście wszyscy czekają na QE i wielkie zjazdy... a coś czuje że ktoś nam niespodziankę szykuje.
no właśnie taka rzeź idzie że u mnie już zostały tylko 2 scenariusze i żaden nie zakłada korekty przed ECB... jeden to rozczarowanie 21 stycznia wiec dożynki do środy i potem odpał w górę.... a drugi to jazda bez trzymanki przed i po ECB... i moze jakas korekta w lutym... jak patrze na uklad średnich na kilku parach to coraz bliżej mi do drugiego scenariusza bo czy inne pary konsoliduja i łapią oddech, czy rosna to edek reguarnie ładuje nowe low...

edit: sa juz pivoty na dzis i idealnie pokrywaja sie z moim scenariuszem....podbicie do 1.18 i zjazd na 1.1720-30 ;)

edek h1
https://www.tradingview.com/x/ttFaW36D/

zobaczymy co na to rynek ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mpapiez pisze: Nie - nie ściemniam. Oczywiście że pozycje były na sporym plusie, a teraz oscylują na BE.
Trzymam je, bo liczę na wiele więcej, a SL jest wpisany w ryzyko które podjałem.
Skoro były na sporym plusie - zamykać. To jest mimo wszystko spadkowy edek, więc każdą L na sporym plusie należy zamykać. Jeśli trend ma się odwrócić to zdążysz otworzyć nową.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:
Mpapiez pisze: Nie - nie ściemniam. Oczywiście że pozycje były na sporym plusie, a teraz oscylują na BE.
Skoro były na sporym plusie - zamykać. To jest mimo wszystko spadkowy edek, więc każdą L na sporym plusie należy zamykać. Jeśli trend ma się odwrócić to zdążysz otworzyć nową.
W sumie racja, ale wiesz jak to jest, jak się człowiekowi wydaje że dołek złapał... :)

Zablokowany