Znaczy się lapiesz noza?rexex pisze:Tydzień temu pisałem że granica bólu na ropie 45 usd , dziś przetestowało i o dziwo już prezydent Iranu wypowiada się ciekawie - kraje stojące za spadkiem ropy będą żałować ....
DayTrading: Wtorek 13.01.2015
Re: DayTrading: Wtorek 13.01.2015
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
atlanticos pisze:też o tym myślałem ale zasięgi flagi i trójkąta podpowiadają mi że to nie koniecKusus pisze:Mam dziwne wrażenie, że edek dzisiaj zatrzyma się tam gdzie zaczął rano.... i zrobi nam się piękny młot na D1. Podebrałem L na wsparciu, juz zabezpieczone. I zobaczymy.może coś dla skośnych zostawili żeby im smutno nie było
![]()
https://www.tradingview.com/x/8zYr5mrj/
Niewykluczone ale strefa 1.17 - 1.1650 to jest już imo próg bólu jak dla mnie. Korekta będzie gwałtowna i albo nastąpi z poziomu obecnego albo z okolic powyżej 1.1650. Ja nie zamierzam już tego sprzedawać tylko będę sukcesywnie podkupował z wąskimi stopami i zabezpieczeniem pozycji na BE bez względu na wszystko.
Zasięg korekty i jej dynamika mogą być masakryczne i takie będą... a ile jeszcze mogą tak mieszać z błotem to euro bez korekty? Ciekawie się także zapowiada ruch na indeksie Euro. Jesteśmy w ciekawej strefie popytu imo.
czyzby dziś był dzień w którym warto brać Elki na kabli i edku w celu jakiej korekty spadków zapaczkowanych zeszłej wiosny?
-- Dodano: wt 13-01-2015, 18:23 --
-- Dodano: wt 13-01-2015, 18:23 --
i co korekta do czasu ogłoszenie euro QE?Kusus pisze:Niewykluczone .....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Dynamika będzie gigantyczna. Wywalenie 1.2 ładnie podciągnie kurs. Generalnie chyba już jest wszystko w cenie odnośnie tego QE, a ostatnio dochodzą głosy że to nie będzie tak duże QE jakiego wszyscy się spodziewali.Kusus pisze:atlanticos pisze:też o tym myślałem ale zasięgi flagi i trójkąta podpowiadają mi że to nie koniecKusus pisze:Mam dziwne wrażenie, że edek dzisiaj zatrzyma się tam gdzie zaczął rano.... i zrobi nam się piękny młot na D1. Podebrałem L na wsparciu, juz zabezpieczone. I zobaczymy.może coś dla skośnych zostawili żeby im smutno nie było
![]()
https://www.tradingview.com/x/8zYr5mrj/
Niewykluczone ale strefa 1.17 - 1.1650 to jest już imo próg bólu jak dla mnie. Korekta będzie gwałtowna i albo nastąpi z poziomu obecnego albo z okolic powyżej 1.1650. Ja nie zamierzam już tego sprzedawać tylko będę sukcesywnie podkupował z wąskimi stopami i zabezpieczeniem pozycji na BE bez względu na wszystko.
Zasięg korekty i jej dynamika mogą być masakryczne i takie będą... a ile jeszcze mogą tak mieszać z błotem to euro bez korekty? Ciekawie się także zapowiada ruch na indeksie Euro. Jesteśmy w ciekawej strefie popytu imo.
Ja generalnie cały czas podkupuje i czekam. Jak w ciągu 3 tygodni potrafili tak nisko zjechać, to to samo mogą znów zrobić. Generalnie w eurolandzie nie jest tak źle jak kurs malują, a na dłuższą metę USA też w końcu zaszkodzi za silny dolar...
-- Dodano: wt 13-01-2015, 18:27 --
Paradoksalnie po ogłoszeniu QE edka może wywalić wyżej.BOCZEK pisze: i co korekta do czasu ogłoszenie euro QE?
To już nie chodzi o samo ogłoszenie QE (bo to jest w cenie) tylko o wielkość tego QE.
dziś już były cztery korekty i wszystkie bardzo podobne w wysokości około 1 usd . Na dłuższe wejścia za wcześnie ale na godzinkę warto w dobrym miejscuhighend pisze:Znaczy się lapiesz noza?rexex pisze:Tydzień temu pisałem że granica bólu na ropie 45 usd , dziś przetestowało i o dziwo już prezydent Iranu wypowiada się ciekawie - kraje stojące za spadkiem ropy będą żałować ....
- atlanticos
- Maniak
jakos tak nie bardzo mi pasuje zawracanie ceny we wtorek
jak nawet maja w tym tygodniu zapoczatkowac korekte ( w co po wyjsciu dzis dolem osobiscie powatpiewam) to do czwartku dorżną wszystkich aż krew popłynie i od czwartku ewentualny UP z kontynuacja w piatek... po prostu nie przypominam sobie jakiegokolwiek wtorku jako dnia odwrotu
ale to takie luzne przemyslenia
a jak widze na kablu flage i trojkat z zasiegiem ponad 100 pipsow po tak silnych spadkach to az ciarki przechodza gdzie mozemy spasc jak wybija z trendem

a jak widze na kablu flage i trojkat z zasiegiem ponad 100 pipsow po tak silnych spadkach to az ciarki przechodza gdzie mozemy spasc jak wybija z trendem

Ostatnio zmieniony 13 sty 2015, 17:33 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
piszesz ze jest w cenie, a nie znamy nawet wielkosci tego QE, wiec jak na moje nie jest w cenie.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- atlanticos
- Maniak
QE w USA tez było w cenie a mimo to pierwsza reakcja mogła byc tylko jedna... i tak bedzie teraz...jak nie zrobili korekty przed 21 stycznia to po 21 czuje ze zaryjemy sie w mule po pachy.... 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
ostanie QE była dzida do góry przez dwa trzy dni, potem spadało, ponizej cene sprzed ogłoszenie QE, i dalej już szybowało zgodnie z ...
Tak myślę!
Tak myślę!
Si, senor, nawet ciut wyżej:highend pisze:Zasieg orgr na zlocie to 1340.
Dobrze widze?
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p731646