DayTrading: Wtorek 12.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 maja 2015, 00:00

Wzrost
12
40%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 12.05.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

eurgbp nie tykam, na kablu LONG cały czas ;d
funt nie chce do piachu to ja nie będę na siłę z nim walczył. Po co? :)

kangura tez ładnie pocisnęli up.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Saxo Bank

Wiele wskazuje na to, że czynnikiem sprzyjającym deprecjacji polskiego złotego pozostają przeciągające się negocjacje Grecji z unijnymi kredytodawcami. Podczas wczorajszego spotkania ministrów finansów państw Unii Europejskiej po raz kolejny nie udało się osiągnąć kompromisu w sprawie warunków przedłużenia programu pomocy finansowej dla Aten. Zdaniem unijnego komisarza ds. gospodarczych i monetarnych, Pierre’a Moscovici, w ciągu ostatnich dwóch tygodni negocjacje stały się bardziej konstruktywne. W dalszym ciągu "potrzeba jednak więcej czasu i wysiłków, aby pokonać różnice co do pozostałych otwartych spraw" - czytamy w opublikowanym wczoraj oświadczeniu.

-- Dodano: wt 12-05-2015, 12:58 --

misie na GBP sie pokazał

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Kusus pisze:
siux pisze:
Kusus pisze:
Tak. Dokładnie o tym i dokładnie pod to buduję grida co 40 pipsów ze stopem całości przy 1.1270.
Przy 1.1260 są takie zasieki, że jak to przewalimy to będzie co najmniej double TOP a jak się odbije to cóż... witamy na kajmanach :D
Nie na kajmanach, a na kajakach chyba :mrgreen: i nie na dwa miechy, a na dwa dni :mrgreen:
Chyba jesteś pracownikiem brokera coś mi się wydaje. Ewentualnie hazardzistą. Grasz na demo ? Nie daję wiary, że ktoś z dłuższym stażem tak ryzykuje. To nie pierwszy raz zresztą... Ja dopiero zaczynam, a nie pakował bym się grubo w takim momencie.
Hej.
Myślę, że powinieneś wejść 2 levele wyżej jeśli chcesz ze mną rozmawiać i nie rób sobie jaj bo pomyślę, że masz problemy z czytaniem.. poza tym jestem inwestorem (papiery, uslugi, nieruchomosci, forex), mam szeroki portfel i nie jestem jednym z tych co ryzykuja po 40% na wejscie...
1. Pokazuję codziennie wejścia live
2. Nie ryzykuję - mam otwartych obecnie 27 pozycji z czego 13 stratnych
3. Pokazałem ciekawostkę
4. Moje zagrania są przemyślane i celowo zrobiłem Grida - jeśli o to Ci chodzi (wyznaczylem dokladna strefe odbicia i SL)
5. Jakby wszystkie 27 pozycji zaliczyło SL łącznie z gridem na edku - BTW - mam jeszcze 2 inne gridy i 3 piramidy - to straciłbym łącznie 490 pipsów co na tą chwilę biorąc pod uwagę wielkość pozycji daje mi 1.7% depo.
6. Dywersyfikuję portfel

Czy masz jeszcze jakieś głupie pytania czy wystarczy już?

BTW - zupełnie mnie nie interesuje czy ten grid się zrealizuje czy nie bo jest częścią tego co gram - dziennie tracę dużo więcej pipsów niż gdybym stracił z tego grida.
oki oki spoko, nie łap takiej piany. Może pomogę Ci wskoczyć na kolejny level ;)
Tylko, że tego grida na edku to już nie powinieneś mieć, bo 1,1270 pykło ;)
Ja tam dobrałem sobie kolejne S z palca przy 1,12694, ale ja SL mam b.wysoko. Też jestem DT, ale tego od D1 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

ja tam od 2 tygodni gram na CHF/PLN,

co podskoczy do 3,94-95 to S i czekam na zyski,

zazwyczaj długo nie trzeba czekać...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

siux pisze:
Tak. Dokładnie o tym i dokładnie pod to buduję grida co 40 pipsów ze stopem całości przy 1.1270.
Przy 1.1260 są takie zasieki, że jak to przewalimy to będzie co najmniej double TOP a jak się odbije to cóż... witamy na kajmanach :D

Nie na kajmanach, a na kajakach chyba :mrgreen: i nie na dwa miechy, a na dwa dni :mrgreen:
Chyba jesteś pracownikiem brokera coś mi się wydaje. Ewentualnie hazardzistą. Grasz na demo ? Nie daję wiary, że ktoś z dłuższym stażem tak ryzykuje. To nie pierwszy raz zresztą... Ja dopiero zaczynam, a nie pakował bym się grubo w takim momencie.

Hej.
Myślę, że powinieneś wejść 2 levele wyżej jeśli chcesz ze mną rozmawiać i nie rób sobie jaj bo pomyślę, że masz problemy z czytaniem.. poza tym jestem inwestorem (papiery, uslugi, nieruchomosci, forex), mam szeroki portfel i nie jestem jednym z tych co ryzykuja po 40% na wejscie...
1. Pokazuję codziennie wejścia live
2. Nie ryzykuję - mam otwartych obecnie 27 pozycji z czego 13 stratnych
3. Pokazałem ciekawostkę
4. Moje zagrania są przemyślane i celowo zrobiłem Grida - jeśli o to Ci chodzi (wyznaczylem dokladna strefe odbicia i SL)
5. Jakby wszystkie 27 pozycji zaliczyło SL łącznie z gridem na edku - BTW - mam jeszcze 2 inne gridy i 3 piramidy - to straciłbym łącznie 490 pipsów co na tą chwilę biorąc pod uwagę wielkość pozycji daje mi 1.7% depo.
6. Dywersyfikuję portfel

Czy masz jeszcze jakieś głupie pytania czy wystarczy już?

BTW - zupełnie mnie nie interesuje czy ten grid się zrealizuje czy nie bo jest częścią tego co gram - dziennie tracę dużo więcej pipsów niż gdybym stracił z tego grida.
oki oki spoko, nie łap takiej piany. Może pomogę Ci wskoczyć na kolejny level ;)
Tylko, że tego grida na edku to już nie powinieneś mieć, bo 1,1270 pykło ;)
Ja tam dobrałem sobie kolejne S z palca przy 1,12694, ale ja SL mam b.wysoko. Też jestem DT, ale tego od D1 :mrgreen:
Słuchaj. Bardzo nie lubię jak ktoś traktuje mnie jak dziecko albo jakiegoś lamusa który dopiero odpalił MT4.
Ja gram w otwarte karty i pokazuje tu wszystko - te zyskowne i te stratne pozycje. Oczywiście nie chce mi się wrzucać miliarda screenów ze wszystkimi pozycjami od A do Z bo straciłbym na to masę czasu więc ograniczyłem się tylko do głównych krossów.

Forex to gra statystyczna opierająca się na eliminacji błędów i mam je jak każdy inny. W zasadzie codziennie je mam.
Chyba fajnie jest obserwować kogoś kto się czasem myli i to pokazuje. No chyba, że lepiej jest słuchać kogoś kto pierdoli od rzeczy, wrzuca milion postów i NIC nie pokazuje.
No ale jak widać jest to lepsze więc od dzisiaj w ogóle nic nie będę pisał ani wrzucał - do odwołania.

Co do tego grida - przesunąłem kapkę SL wyżej 1.1289 z tego względu iż pomyślałem, że warto go wziąć troszkę więcej niż 10 pips nad konfluencją. Tam będą już rejony które powinny edka unieść ponad 1.1320.
Póki co trzymam i zobaczymy.
Mam w tym gridzie 4 pozycje na S od 1.1150.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2015, 13:15 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Jedyne co teraz widzę godnego uwagi to SEK. Mam tam 3 longi dzisiaj założone. Po ujemnym CPI i niższym o 0,4 niż ostatnio Szwedzi mogą zwiększyć zakres dodruku. Dodatkowo fakt, że jesteśmy 6000 pipsów od szczytu (SEK jest uroczy) daje pewien potencjał do wzrostów. SL poniżej dzisiejszego minimum.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek h1 - tu bez zmian... te czerwone linie skosne to wybity klin z h4 jakby ktos nie pamietal...

https://www.tradingview.com/x/Zgf0keNj/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Odkąd pojawił się news, że MFW nie chce uczestniczyć w kolejnym programie pomocowym dal Grecji to edek zaczął pikować.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

O i jest Mr D :)
Siux: daj spokoj. Gdyby glupota miala skrzydla juz dawno latalaby level wyzej ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:O i jest Mr D :)
Siux: daj spokoj. Gdyby glupota miala skrzydla juz dawno latalaby level wyzej ;)
Gdyby głupota miała skrzydła to byłbyś szybszy niż fotony ;)

Ciekawe czy Fibonacci dostał już padaczki w grobie. Pewnie tak...

Zablokowany