DayTrading: Wtorek 09.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 cze 2015, 00:00

Wzrost
11
42%
Bez zmian
2
8%
Spadek
13
50%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 09.06.2015

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

i co na wigilii sie skonczylo dzis a gdzie ciag dalszy historii :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

Nie wiem co jest grane. Jest wtorek, normalny dzień tygodnia, a jest prawie 17:00 i dopiero 10 stron w wątku. Wszystko OK ludzie?

Anyway, moje chore przeczucie mówi mi, że mamy okres zmyłki w przeciwną stronę i niebawem będzie powrót do właściwych kierunków. Mówię o edku, kiwi, ECAD, bo takie pozycje mam :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

alevius pisze:Nie wiem co jest grane. Jest wtorek, normalny dzień tygodnia, a jest prawie 17:00 i dopiero 10 stron w wątku. Wszystko OK ludzie?

Anyway, moje chore przeczucie mówi mi, że mamy okres zmyłki w przeciwną stronę i niebawem będzie powrót do właściwych kierunków. Mówię o edku, kiwi, ECAD, bo takie pozycje mam :)
wyleszczenie nastapilo a nowego narybku brak zostali tylko ostatnii z ostatnich :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

highend pisze:
oiro pisze: etam, otwierasz shorta całym depo z Tp na np. 1,05, tak aby wytrzymało szpile do 1.17 (dla spokoju 1.2) i czeksz....aż na koncie pojawi się zysk. (a się pojawi, albo Grecja pociagnie euro, albo usa podniesie stopy itd.). A jak Cię pociąga DT to wyliczasz sobie fib'a, trójkąty itd. i dobierasz małe shorty, jak jakis nie wejdzie to nie zamykasz SL tylko zostawiasz na lepsze czasy:)
prościej otworzyć L aby wytrzymało 1.04 i ustawić TP 1.17 lub 1.20
trudniej :) ponieważ:
- fundamenty: Grecja, stopy, QE itd.
- z powodu fundamentów (QE- optymistycznie do 2016 roku), do 2016 roku 1.2 bardzo mało prawdopodobne więc lepiej chyba celować w trans. która potrwa mc, 2mc niż 2 lata - swap itd.:)
-1.17 było w ogłaszaniu QE więc można traktować je jako granice, a granica spadków jest nieznana, chyba że założysz że depo wytrzyma 0.7.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

na kablu wyszli dolem z zygzaka ale na fix bankstera wyciaga w gore jutro dane

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

oiro pisze:
highend pisze:
oiro pisze: etam, otwierasz shorta całym depo z Tp na np. 1,05, tak aby wytrzymało szpile do 1.17 (dla spokoju 1.2) i czeksz....aż na koncie pojawi się zysk. (a się pojawi, albo Grecja pociagnie euro, albo usa podniesie stopy itd.). A jak Cię pociąga DT to wyliczasz sobie fib'a, trójkąty itd. i dobierasz małe shorty, jak jakis nie wejdzie to nie zamykasz SL tylko zostawiasz na lepsze czasy:)
prościej otworzyć L aby wytrzymało 1.04 i ustawić TP 1.17 lub 1.20
trudniej :) ponieważ:
- fundamenty: Grecja, stopy, QE itd.
- z powodu fundamentów (QE- optymistycznie do 2016 roku), do 2016 roku 1.2 bardzo mało prawdopodobne więc lepiej chyba celować w trans. która potrwa mc, 2mc niż 2 lata - swap itd.:)
-1.17 było w ogłaszaniu QE więc można traktować je jako granice, a granica spadków jest nieznana, chyba że założysz że depo wytrzyma 0.7.

wazne jest pod co gra rynek na edku bo napewno nie pod QE to juz bylo od maja 2014 roku temat stary i nieaktualny mimo ze dopiero od niedawna aktualny ot paradoks :D stopy FEDowskie tez juz nie graja roli trzeba patrzec w przyszlosc :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Teraz na edku trwa (czesanie leszcza )większość detalu nastawiona na S to muszą trochę namieszać aby więcej zarobić :wink:

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Tak przy okazji, na daxie na dziennym chyba próbuja młotek postawić :wink: ...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MERLIN pisze:Teraz na edku trwa (czesanie leszcza )większość detalu nastawiona na S to muszą trochę namieszać aby więcej zarobić :wink:
i ten Pan za prawidlowa odpowiedz wygrywa uscisk dloni kierownika turnusu ;) :564:

a tak powaznie to euro traci realna sile nabywcza poprzez dodruk wiec moga spekulacyjnie nawet kilka miesiecy edka ciagnac za wąsy, ale dlugi termin to kierunek tylko jeden niezaleznie czy stopy podniosa w czerwcu 2015 czy w czerwcu 2016...
poza tym wrzuce za kilka chwil 3 wykresy (jeden archiwalny)- 2 edka i jeden ujka i zobaczycie podobienstwa ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

atlanticos pisze:
MERLIN pisze:Teraz na edku trwa (czesanie leszcza )większość detalu nastawiona na S to muszą trochę namieszać aby więcej zarobić :wink:
i ten Pan za prawidlowa odpowiedz wygrywa uscisk dloni kierownika turnusu ;) :564:

a tak powaznie to euro traci realna sile nabywcza poprzez dodruk wiec moga spekulacyjnie nawet kilka miesiecy edka ciagnac za wąsy, ale dlugi termin to kierunek tylko jeden niezaleznie czy stopy podniosa w czerwcu 2015 czy w czerwcu 2016...
poza tym wrzuce za kilka chwil 3 wykresy (jeden archiwalny)- 2 edka i jeden ujka i zobaczycie podobienstwa ;)
Żaba flaga na indeksie dolara ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany