DayTrading: Wtorek 09.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 cze 2015, 00:00

Wzrost
11
42%
Bez zmian
2
8%
Spadek
13
50%

Liczba głosów: 26

Mpapiez

Re: DayTrading: Wtorek 09.06.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
highend pisze:
Dla edka imho nie ma już powrotu poniżej 1.04
o parytecie równiez można zapomnieć :)

Może jeszcze polecą na 1.06 w ramach "szpili", ale tylko może.
skoro tak twierdzisz...
A moim zdaniem nie ma co gdybać co będzie a czego nie.
Na ten moment nikt nic nie wie, jedno wiem na pewno, że jak FED w tym miesiącu nie podniesie stóp procentowych, to do września dolar raczej będzie słabł.

Większość banków wieszczy parytet na koniec roku, a już pokazali że potrafią kurs zwalić o 1000 pipsów w ciągu miecha, więc nawet jak by doszli do 1.3, to 1:1 jest realne :wink: .

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:
Większość banków wieszczy parytet na koniec roku, a już pokazali że potrafią kurs zwalić o 1000 pipsów w ciągu miecha, więc nawet jak by doszli do 1.3, to 1:1 jest realne :wink: .
jakie 1.3.... takie zasieki Nas dziela od tego poziomu ze rok bysmy tam wracali... miedzy 1.05 a 1.15 mielismy po tak silnych spadkach na wysokich interwalach sporo przestrzeni i wolnego miejsca... ale od 1.15 zaczynaja sie co chwila opory z wykresow miesiecznych i tygodniowych itp... przy silnych fundamentach lecielismy w dol pol roku a Ty piszesz o 1.3 do konca roku na drukowanym euro? :shock: :shock: :shock: w ciagu 2 lat daje 0 (slownie ZERO) szans na poziom wyzszy niz 1.23

mam wrazenie ze wszyscy tak sie skupili na parytecie ze zapomnieli ze ponizej parytetu tez sa poziomy... i to ze banki prognozuja na koniec roku parytet nie oznacza ze wczesniej nie bedzie 0.9 i pod koniec roku podrosniemy do parytetu :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Na edku 1.1280 było. To teraz na 1.1200 jedziemy?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:
jakie 1.3.... takie zasieki Nas dziela od tego poziomu ze rok bysmy tam wracali... miedzy 1.05 a 1.15 mielismy po tak silnych spadkach na wysokich interwalach sporo przestrzeni i wolnego miejsca... ale od 1.15 zaczynaja sie co chwila opory z wykresow miesiecznych i tygodniowych itp... przy silnych fundamentach lecielismy w dol pol roku a Ty piszesz o 1.3 do konca roku na drukowanym euro? :shock: :shock: :shock: w ciagu 2 lat daje 0 (slownie ZERO) szans na poziom wyzszy niz 1.23

mam wrazenie ze wszyscy tak sie skupili na parytecie ze zapomnieli ze ponizej parytetu tez sa poziomy... i to ze banki prognozuja na koniec roku parytet nie oznacza ze wczesniej nie bedzie 0.9 i pod koniec roku podrosniemy do parytetu :D
Ja nie napisałem że dojdą, tylko "nawet jak by tam doszli" :), to i tak są w stanie w 3 miechy zwalić kurs do parytetu. bo już raz widzieliśmy miesięczną świeczkę na - 1000 pips :).

Ja osobiście obstawiam max 1.20 i kręcenie się w tym zakresie 1.05-1.20.
A co do tak dużych spadków - mi się wydaje że w pewnym momencie je bardziej nakracała wizja podniesienia stóp %, a co za tym idzie umacnianie dolara, niż osłabianie euro.

Z drugiej strony teraz też jest paradoksalna sytuacja. Zapowiedź o przyspieszeniu QE, bardzo dobre NFP'y, a euro urosło :wink: .

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:
Z drugiej strony teraz też jest paradoksalna sytuacja. Zapowiedź o przyspieszeniu QE, bardzo dobre NFP'y, a euro urosło :wink: .
i jaki tego efekt? Juz sie pisze o zmianie trendu, tlumaczy wzrosty brakiem podniesienia stop % choc zadnego dementi nie bylo... coraz wiecej osob ubranych w L-ki, jednym slowem banksterka lapie plynnosc... i jak sie zwala na leb to posprzatają raz, a dobrze... :564:

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

atlanticos pisze:
MERLIN pisze: Żaba flaga na indeksie dolara ?
mam mieszane odczucia do tak narysowanych flag... raczej kanal wzrostowy po prostu,,..

a teraz to co mialem wrzucic....
na poczatek edek h4 historyczny sprzed kilku tygodni - niebieski trojkat nas interesuje - opis na wykresie
https://www.tradingview.com/x/koy2c06t/

teraz aktualny h1 ujek i sytuacja identyczna - czekamy na wybicie obecnie
https://www.tradingview.com/x/UDqSpC8d/

i edek d1 - i znowu deja vu? (czerwony TL nas interesuja) tylko tutaj jestesmy w polowie drogi prawdopodobnie... niecierpliwi jak ja pewnie juz od 1.14 beda probowac S lapac... bardziej ode mnie niecierpliwi juz maja S, a cierpliwi wezma na gornej bandzie prawdopodobnie...
ale kierunek potem w zasadzie bez wiekszych watpliwosci... po wybiciu dolnej bandy mozna piramidowac IMO
troche to potrwa ale chyba warto...
https://www.tradingview.com/x/YfBaXt55/

mam nadzieje ze sie komus takie porownanie przyda ;)
ujka sprzedawałbym dopiero po zamknięciu poniżej 123.75

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Xet pisze: ujka sprzedawałbym dopiero po zamknięciu poniżej 123.75
dokladnie tam sie konczy zielona strefa z mojego wykresu i ponizej tej strefy bede dokladal S dopiero

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

atlanticos pisze:
Xet pisze: ujka sprzedawałbym dopiero po zamknięciu poniżej 123.75
dokladnie tam sie konczy zielona strefa z mojego wykresu i ponizej tej strefy bede dokladal S dopiero
wygląda też na to, że przy 122.00 wyskok z S i zmiana na L, chociaż pewnie te 120.00 zaliczą

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Jeśli miałoby być takie tąpnięcie na edku to te 120.00 na ujku raczej mało możliwe tak mi się wydaje. No chyba, że będą dość jeszcze wałkowali edwarda pod te 1.14 to wtedy zgoda:)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:

Witaj Marek
fajnie napisałes o tym parytecie :564: ,
a tak poza tym czy nie ma innych par poza edkiem, np rzeznik, robi ruchy ze i elkowicze maja i eskowicze tez

Zablokowany