DayTrading: Wtorek 07.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 cze 2016, 00:00

Wzrost
5
28%
Bez zmian
5
28%
Spadek
8
44%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 07.06.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jkar pisze: Ja to wkleiłem na poparcie tezy, ze w tym miejscu trudno o racjonalną decyzję...
bo z tego obrazka dokładnie dla mnie nic nie wynika...

Dla jasności: cenię sobie Twoje posty...- choc grafiki - nie bardzo : na ogół dużo więcej z tego wynika o czym piszesz niż obrazujesz
Opisuję to co jest na wykresie, nawet bez tych moich linii.
Do tego nie potrzeba nawet linii, ani żadnych innych wskaźników, bo to jest na wykresie.
Linie jedynie pomagają się odnieść do historii.

PS.
Czasem, twoje stwierdzenia brzmią jak ostra krytyka.
Może jestem przeczulony... :564:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

banan_czikita pisze:Filozof robi sie coraz lepszy. Teraz juz trendow nie rozroznia :-) byl spadek od 1.16, obecnie korekta zniosla 50% tego impulsu i wejscie bylo w S z trendem. Coraz lepsze kwiatki piszesz. Powoli zaczyna byc widac ze lapanie 5 pipsow to nie dlatego ze tak lubisz tylko jak masz problem z rozroznianiem trendow to wiecej po prostu nie umiesz zlapac. Ale to juz chyba wszyscy kumaci tu wiedza.

Farciarz. 1267 moga nie odklepac dzis, okolice 1280 mi wychodzi i jutro dopiero dalej w dol
Pozycja zabezpieczona na BE na 1375 i lece na basen poplywac i na fajnych cialach oko zawiesic
Kolejna runda nacisku eseczek, zobaczymy, 1.1267, 1.1280, jak doleci bedzie wiadomo z małego TF gdzie się odkręca, i czy, aby wziąć zysk i poczekać na kolejne S z TRENDEM
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:
banan_czikita pisze:Filozof robi sie coraz lepszy. Teraz juz trendow nie rozroznia :-) byl spadek od 1.16, obecnie korekta zniosla 50% tego impulsu i wejscie bylo w S z trendem. Coraz lepsze kwiatki piszesz. Powoli zaczyna byc widac ze lapanie 5 pipsow to nie dlatego ze tak lubisz tylko jak masz problem z rozroznianiem trendow to wiecej po prostu nie umiesz zlapac. Ale to juz chyba wszyscy kumaci tu wiedza.

Farciarz. 1267 moga nie odklepac dzis, okolice 1280 mi wychodzi i jutro dopiero dalej w dol
Pozycja zabezpieczona na BE na 1375 i lece na basen poplywac i na fajnych cialach oko zawiesic
Kolejna runda nacisku eseczek, zobaczymy, 1.1267, 1.1280, jak doleci bedzie wiadomo z małego TF gdzie się odkręca, i czy, aby wziąć zysk i poczekać na kolejne S z TRENDEM
Popatrz, ja już dawno swoje 10 + pips wziąłem i mam na wszystko wyrąbane.
A ty nadal się pierdzielisz o 20 pips i nie wiesz, czy ci to wyjdzie...
Być może lubisz tak grać?
Ja zdecydowanie preferuję ograniczać ekspozycję na zmienność rynku.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

fx-technik pisze:
PS.
Czasem, twoje stwierdzenia brzmią jak ostra krytyka.
Może jestem przeczulony... :564:
Chyba tak... w żadnym przypadku nie roszczę sobie praw by krytykować kogokolwiek....
(no moze poza Bolkiem ....sor miało być bolkiem)
:564:
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Ropa wti S teraz zlapane i sl powyżej dzisiejszego szczytu na 51. Tp otwarte narazie bo możliwy mocniejszy ruch do końca tygodnia

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

banan_czikita pisze:Ropa wti S teraz zlapane i sl powyżej dzisiejszego szczytu na 51. Tp otwarte narazie bo możliwy mocniejszy ruch do końca tygodnia
Jak by tu delikatnie powiedziec...
gra przeciwko trendowi sie nie opłaca...
Nawet jak zgadniesz szczyt raz czy drugi ( czy nawet czeci :))
to i tak statystycznie grając pod prad stracisz ...

Dadas ?! ... ale to ty powinienes napisac... od tej strony znajdziesz wsparcie...
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

jkar pisze:
banan_czikita pisze:Ropa wti S teraz zlapane i sl powyżej dzisiejszego szczytu na 51. Tp otwarte narazie bo możliwy mocniejszy ruch do końca tygodnia
Jak by tu delikatnie powiedziec...
gra przeciwko trendowi sie nie opłaca...
Nawet jak zgadniesz szczyt raz czy drugi ( czy nawet czeci :))
to i tak statystycznie grając pod prad stracisz ...

Dadas ?! ... ale to ty powinienes napisac... od tej strony znajdziesz wsparcie...
No, ale całkiem niedawno sam banan tak pisał...
Kurde, nowicjusze, to pewnie już kompletnie nic nie kumają? :cry:
Może oni mają jakąś nową definicję trendu?
Lub, może sobie interpretują trend według widzimisię?

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Jkar, jakbyś zamiast pisać bzdurę skupił się na wykresie to być może zauwazylbys lokalny podwojny szczyt dzis na m15 ktory testujemy od dolu. W tym miejscu moze on oznaczac falszywe wybicie ostatnich szczytow wiec ryzyko pol dolara to zadne ryzyko. Więc nie ma mowy o łapanki szczytu tylko o zagraniu na retescie wybitej formacji. Masz głowę to jej używaj. Nie wejdzie to nie wejdzie ale stosunek zysku do ryzyka 6:1 wart jest próby. Bo tylko jeden delikwent ma tu rzekomo 100% skuteczności

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarza rozumiem, bo lampi się w TAS (taśmy) i co zobaczy większe zlecenia, to mu już zmiana trendu miga.

Kanecione
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kanecione »

A ja dzisiaj jak ciele wgapiam się w te wykresy, piekne sygnały a ja jak zahipnotyzowany nic....!!!!teraz żeby na siłe niczego nie łapac by głupoty nie zrobic....

Zablokowany