Gra w zielone, każdy to wie.

Gra w zielone, każdy to wie.
To jasne jak "budowa cepa", a właściwie dwóch cepów , jeden trzeba odwrócić o 180 stopni i masz to , zarabiająca "złota cyfra "krupiera,
Jeżeli kolega godzi się dobrowolnie oddawać swoje pieniądze złodziejowi kupując od niego przysłowiowego "kota w worku", to ryzykuje kolega tym, że kupuje pusty worek. W wypadku tego tradingu, który kolega uprawia, jest dokładnie tak. Zachęcam do dalszego myślenia.Cblondyn pisze: ↑07 sty 2020, 11:05Nieudany trejd jest tak rzeczą oczywista i naturalna jak każdy inny udany. Nie ma systemów o 100% skuteczności. Jesli kolega uważa, że takie istnieją to ja chętnie je zobaczeninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 11:01
Inteligentny jest kolega, to niech kolega zacznie używać swojego mózgu i przestanie oddawać złodziejom swoją kasę za własną zgodą.
Cały trading sprowadza się do statystyki jak gra w ruletke. Statystyczna przewaga robi reszte. Mozna by o tym długo i nie chce mi się wchodzić w dłuższa dyskusje![]()
O kurnianinjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 12:15
Jeżeli kolega godzi się dobrowolnie oddawać swoje pieniądze złodziejowi kupując od niego przysłowiowego "kota w worku", to ryzykuje kolega tym, że kupuje pusty worek. W wypadku tego tradingu, który kolega uprawia, jest dokładnie tak. Zachęcam do dalszego myślenia.
To wyjasnij w jaki sposób mam mieć plan na grę dzisiaj na złocie.. Mogę odczytać ogólny zarys, tak jak wczoraj wieczorem, ze mogą jeszcze zjechac niżej. Sprawdziło się. W nocy zjechali. Ale od rana robia co innego. W jaki sposób miałem miec na to plan gry wczoraj?? Czekam na wyjasnienie.. szkana kula? pomoc wróżbity Macieja?ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:44I w taki sposób jesteś skazany na porażkę - niestety.Świeżak44 pisze: ↑07 sty 2020, 10:02A jaki to można mieć swój plan na wykres??? Plan życzeniowy? Wykres trzeba czytac na bierząco, najlepiej rozszyfrować tuż przed ruchem, ale to rzadko się udaje. Przeważnie wiekszośc z tego co robią jest jednak zaskoczeniem, i trzeba gonić albo czekać na korektę. Jaki tu można mieć własny plan, jak wykres czasem skacze jak pijany zając.ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 00:29@qduaty, @Świeżak44
Jak przestaniecie ganiać się za wykresem i zaczniecie planować trading i tradować swój plan, a nie wykres, to może zaczniecie nietracić tego, co zarobiliście?![]()
Wyeliminować się NIE DA ale zminimalizować już się DA -Cblondyn pisze: ↑07 sty 2020, 12:21O kurnianinjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 12:15
Jeżeli kolega godzi się dobrowolnie oddawać swoje pieniądze złodziejowi kupując od niego przysłowiowego "kota w worku", to ryzykuje kolega tym, że kupuje pusty worek. W wypadku tego tradingu, który kolega uprawia, jest dokładnie tak. Zachęcam do dalszego myślenia.
To ciekaw jestem jak w takim razie ma wyglądac trading i jak nie kupować tego kota w worku. Zamieniam się w słuch![]()
Bo jak wspomniałem wczesniej ryzyko istnieje ZAWSZE i nie da sie go wyeliminować. Ale z tego co czytam wynika, że SIĘ DA![]()
Świeżak44 pisze: ↑07 sty 2020, 12:25To wyjasnij w jaki sposób mam mieć plan na grę dzisiaj na złocie.. Mogę odczytać ogólny zarys, tak jak wczoraj wieczorem, ze mogą jeszcze zjechac niżej. Sprawdziło się. W nocy zjechali. Ale od rana robia co innego. W jaki sposób miałem miec na to plan gry wczoraj?? Czekam na wyjasnienie.. szkana kula? pomoc wróżbity Macieja?ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:44I w taki sposób jesteś skazany na porażkę - niestety.Świeżak44 pisze: ↑07 sty 2020, 10:02
A jaki to można mieć swój plan na wykres??? Plan życzeniowy? Wykres trzeba czytac na bierząco, najlepiej rozszyfrować tuż przed ruchem, ale to rzadko się udaje. Przeważnie wiekszośc z tego co robią jest jednak zaskoczeniem, i trzeba gonić albo czekać na korektę. Jaki tu można mieć własny plan, jak wykres czasem skacze jak pijany zając.![]()
Mogę nanieść sobie ważniejsze poziomy, to wszystko.
Świeżak44 pisze: ↑07 sty 2020, 12:25To wyjasnij w jaki sposób mam mieć plan na grę dzisiaj na złocie.. Mogę odczytać ogólny zarys, tak jak wczoraj wieczorem, ze mogą jeszcze zjechac niżej. Sprawdziło się. W nocy zjechali. Ale od rana robia co innego. W jaki sposób miałem miec na to plan gry wczoraj?? Czekam na wyjasnienie.. szkana kula? pomoc wróżbity Macieja?ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:44I w taki sposób jesteś skazany na porażkę - niestety.Świeżak44 pisze: ↑07 sty 2020, 10:02
A jaki to można mieć swój plan na wykres??? Plan życzeniowy? Wykres trzeba czytac na bierząco, najlepiej rozszyfrować tuż przed ruchem, ale to rzadko się udaje. Przeważnie wiekszośc z tego co robią jest jednak zaskoczeniem, i trzeba gonić albo czekać na korektę. Jaki tu można mieć własny plan, jak wykres czasem skacze jak pijany zając.![]()
Mogę nanieść sobie ważniejsze poziomy, to wszystko.