Chciwość.. zmora trejderaninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:46
Prawdopodobnie spi....liłeś, ponieważ albo plan był do kitu, albo olałeś plan!

Chciwość.. zmora trejderaninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:46
Prawdopodobnie spi....liłeś, ponieważ albo plan był do kitu, albo olałeś plan!
To chciałem Cie powiadomic, że nawet najpiekniejszy i najcudowniejszy plan może sie nie udać. I trzeba sie z tym liczyć przy kazdym otwarciu pozycji.ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:46Prawdopodobnie spi....liłeś, ponieważ albo plan był do kitu, albo olałeś plan!qduaty pisze: ↑07 sty 2020, 00:34A wiesz, że to akurat zabawne jestninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 00:29@qduaty, @Świeżak44
Jak przestaniecie ganiać się za wykresem i zaczniecie planować trading i tradować swój plan, a nie wykres, to może zaczniecie nietracić tego, co zarobiliście?
Bo plan zrobiłem, a i tak spi....lilem
Znaczy wiem o czym mówisz i widzę sam po sobie dużą zmianę względem czasu ale do satysfakcjonującego rezultatu daleko..
Niestety, tak są skonstruowane warunki handlu u market makerów rynków lewarowanych, że prowokują do podejmowania ryzyka na poziomie hazardu. Przy dźwigni 1:30 najmniejsza pozycja 0,01 lota kosztuje ok. $35 - to jest lichwa, to mało powiedziane!qduaty pisze: ↑07 sty 2020, 10:55Chciwość.. zmora trejderaninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:46
Prawdopodobnie spi....liłeś, ponieważ albo plan był do kitu, albo olałeś plan!![]()
Inteligentny jest kolega, to niech kolega zacznie używać swojego mózgu i przestanie oddawać złodziejom swoją kasę za własną zgodą.Cblondyn pisze: ↑07 sty 2020, 10:57To chciałem Cie powiadomic, że nawet najpiekniejszy i najcudowniejszy plan może sie nie udać. I trzeba sie z tym liczyć przy kazdym otwarciu pozycji.ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:46Prawdopodobnie spi....liłeś, ponieważ albo plan był do kitu, albo olałeś plan!
Zloto odbilo sie od 1557 gdzie wypada Weekly Pivot. Teraz troche podbili i dalej zakladam spadek do 1530. Tam jest jakies wieksze wsparcie na ktorym moze sie rozegrac co dalej? W dol czy tez na nowy top. Po zachowaniu SP500 raczej bym stawial na dalszy spadek.qduaty pisze: ↑07 sty 2020, 07:57złoto się w nocy odbiło od 1555, jak dla mnie to powrót do 1590 a jak przewali 1590 to 1625.
Nie mam tego jak rozrysować dzisiaj niestety..
ALE ja bym nie zagrał - zbyt nieprzewidywalne jest moim zdaniem złoto obecnie.
PS ktoś ma może jakiś pomysł na kawę?
Miłego dnia
Nieudany trejd jest tak rzeczą oczywista i naturalna jak każdy inny udany. Nie ma systemów o 100% skuteczności. Jesli kolega uważa, że takie istnieją to ja chętnie je zobaczeninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 11:01
Inteligentny jest kolega, to niech kolega zacznie używać swojego mózgu i przestanie oddawać złodziejom swoją kasę za własną zgodą.
Z tego co piszesz masz koncepcje. Teraz przekuj to w ZYSK. Co nie jest takie łatwe i oczywiste jak sie niektórym wydaje. Bo rysunek na wykresie i setup na nim to jedno. A zaksięgowany ZYSK to drugie
lub i poszukiwania HYIP-a......Cblondyn pisze: ↑07 sty 2020, 11:05Nieudany trejd jest tak rzeczą oczywista i naturalna jak każdy inny udany. Nie ma systemów o 100% skuteczności. Jesli kolega uważa, że takie istnieją to ja chętnie je zobaczeninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 11:01
Inteligentny jest kolega, to niech kolega zacznie używać swojego mózgu i przestanie oddawać złodziejom swoją kasę za własną zgodą.
Cały trading sprowadza się do statystyki jak gra w ruletke. Statystyczna przewaga robi reszte. Mozna by o tym długo i nie chce mi się wchodzić w dłuższa dyskusje![]()
Trejd może się nie udać ale plan powinien to uwzględniać. Wartość oczekiwana planu/strategii/systemu jest jaka jest i nie ma się co spalać na małych porażkach.Cblondyn pisze: ↑07 sty 2020, 10:57To chciałem Cie powiadomic, że nawet najpiekniejszy i najcudowniejszy plan może sie nie udać. I trzeba sie z tym liczyć przy kazdym otwarciu pozycji.ninjaproject pisze: ↑07 sty 2020, 10:46Prawdopodobnie spi....liłeś, ponieważ albo plan był do kitu, albo olałeś plan!