DayTrading: Wtorek 06.09.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 wrz 2016, 00:00

Wzrost
6
38%
Bez zmian
5
31%
Spadek
5
31%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 06.09.2016

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Ambasador pisze:
No to może gdybyś zagrał te 10 lotów to byłbyś tyle do przodu:) pytanie czy masz kapitał i jaja by grac takimi pozycjami.

Ps. Tak samo jak każdy może cokolwiek narysować vide Świerzak i... no właśnie - jaki z tego efekt? Podejrzewam, że taki jak z moich wykresów, których nie wrzucam. Druga kwestia - jedyną mierzalną wielkością z tego co robimy to jest zysk, nie ten potencjalny z wykresów a ten zrealizowany na koncie.

Gdybyście dalej nie wierzyli, że po prostu można otworzyć pozycję ot tak po spojrzeniu na wykres, załączam pewien wykaz.

Druga kwestia - mało, bardzo mało osób cokolwiek mówi nt zysków. To jakaś tajemnica? Czy nie tak można uwiarygodnić swoją osobę? Taki Świerzak zmasakrował już kilka demówek i co z tego ? Jakie to ma przełożenie na prawdziwą grę?

Postawiłem sobie za cel - zarabiać i ostatnimi czasy, realizuje swoje cele.
O mój kapitał i jaja sie nie martw.
Chodzi o coś zupełnie innego. Co komu daje (poza Twoim ego) informacja - "Dziś 2/2, zarobiłem pierdylion".
Po co to pisać? W jakim celu?
Świerzak może i często pisze bzdury, ale on pokazuje swój sposób myślenia. Może oczekuje dyskusji, by ktoś inny spojrzał i ocenił to co robi, bo wierzy że to pomoże mu znaleźć dobre i złe strony jego patrzenia na rynek.
I myślę, że większość jest tu po to i ma podobne nadzieje.
Na pewno inaczej myśli Dadas, on swoje już osiągnął, on ma swój osobisty sposób patrzenia na rynek i chce się z innymi nim podzielić. I chwała mu za to. Nie trzeba z tego korzystać, ale trzeba docenić, że dzieli się swoją wiedzą i to bezinteresownie.
A w jakim celu Ty piszesz, że zebrałeś ileś tam pipsów? Np. ja kompletnie nie wiem jak Ty grasz, na jakiej podstawie podejmujesz decyzje. A może coś bym wyciągnął z tego dla siebie? Nie dajesz mi szansy.
poz. :wink:
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2016, 22:40 przez jen-yy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ambasador pisze:
Ps.
Tak to może napisać każdy, po fakcie. Ambasador, pokaż analizę przed zajęciem pozycji, jakąś strategię, bo takie wrzucanie informacji pachnie forexowym ekshibicjonizmem. To nikomu nie pomaga, a wygląda że tak leczysz swoje ego.
No to może gdybyś zagrał te 10 lotów to byłbyś tyle do przodu:) pytanie czy masz kapitał i jaja by grac takimi pozycjami.
Ps. Tak samo jak każdy może cokolwiek narysować vide Świerzak i... no właśnie - jaki z tego efekt? Podejrzewam, że taki jak z moich wykresów, których nie wrzucam. Druga kwestia - jedyną mierzalną wielkością z tego co robimy to jest zysk, nie ten potencjalny z wykresów a ten zrealizowany na koncie.

Gdybyście dalej nie wierzyli, że po prostu można otworzyć pozycję ot tak po spojrzeniu na wykres, załączam pewien wykaz.

Druga kwestia - mało, bardzo mało osób cokolwiek mówi nt zysków. To jakaś tajemnica? Czy nie tak można uwiarygodnić swoją osobę? Taki Świerzak zmasakrował już kilka demówek i co z tego ? Jakie to ma przełożenie na prawdziwą grę?

Postawiłem sobie za cel - zarabiać i ostatnimi czasy, realizuje swoje cele.
Ooooooooooooooooooo przepraszam! Zmasakrowałem tylko jedną demówkę, teraz walczę na drugiej. :) Co prawda nie jest w najlepszym stanie, ale już odrabiam straty. Od początku września +6,2k , demoówka 23k.. Niestety ostatnio najwięcej się dzieje 15-17.00 jak wracam z pracy, a że nie chcę się zakładać z rynkiem. Na tych konsolach ciężko było coś więcej wycisnąć.
Co do indeksów, to tak jak myślałem. Pokręcili i będa atakować szczyt na Sp500. Dziś przekroczyli magiczną granicę 2183. Osobiście wątpie czy im sie uda, ale jak 11 raz próbuja to moze się jednak uda.. No chyba, że ktoś z szanownego grona powie czy po takiej miesięcznej, wakacyjnej konsoli , we wrześniu, możliwa jest dalsza hossa bez retestu 2120?? Według minie podbiją, stworzą wrażenie, że teraz to juz tylko 2500 ...i będzie spadek. Złoto juz poszło w góre jak szalone, czyli ktoś się już boi..DAX tak się kręci, że na jedno mrugnięcie by juz zleciał..
PS. Co do złota, fxmagazine - świetna analiza!
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2016, 22:44 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 3 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:Misiek na EDku to ma przerypane, a pokazywałem byczą świeczuszkę tygodniową w weekend. :D :) :) :)
Gratuluję prognozy, ale sam wiesz, że dopiero Twoja analiza miesięczna była właściwa.
Ja na ten moment PAT, dopiero badam, co w trawie piszczy, ale prawdopodobnie podłączał będę się pod L, pomimo, że układ świecowy na edku tygodniowym nadal prospadkowy.

Gratuluję także Davidowi FX prognozy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak
Dziś było info że morgany widzą sapine na 2300 do końca roku.
Podpucha czy prawda? :p
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

h4 taśmy, może tam spaadną ???? dobre miejsce na L
D1, droga otwarta

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Trochę nam tu osób znikło widzę, sam też prawie zamilkłem z braku czasu, jednak obserwuję sytuację i pykam też sporo, teraz już głównie oczekujące zlecenia stop na rzeźniku. Przy tym cały czas obserwuję edka, kabla i ujka. Nie popijam też drineczków, nawet po super dniu, tygodniu jak to bywało wcześniej ;) Przynosi to też efekty, jakoś koło +600% w trzy miechy, no ale transakcji też sporo jak widać na załączonym obrazku, większość to sl-e wywalone na be+. W tej chwili otwartych/zabezpieczonych 26 pozycji S, ale jak dla mnie jeszcze zawrócimy w górkę niebawem. Jak ktoś nie ma pomysłu może podobnie spróbować ;)

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

3xV pisze:
FatCows pisze: A ja na luzie +26000,00 PLN. Tak se strzeliłem jadąc autem.
A może jakiś wykresik? :mrgreen:
Ambasador pisze:
3xV pisze:
FatCows pisze: A ja na luzie +26000,00 PLN. Tak se strzeliłem jadąc autem.
A może jakiś wykresik? :mrgreen:
To samo chciałem napisać....:)
-- Dodano: 06 wrz 2016, 22:55 --
Ambasador pisze:Postawiłem sobie za cel - zarabiać i ostatnimi czasy, realizuje swoje cele.
Zamieściłeś statystykę jak poniżej. Gdybyś jeszcze nie zasłonił informacji, że masz zweryfikowane konto do handlu REAL, to było by coś. W takim przypadku to zwykła nauka więc nie ma co tego podawać. Chyba, że w kwestii informacyjnej. Na DEMO robi się tygodniowo 2000%.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

jen-yy pisze:Świeżak
Dziś było info że morgany widzą sapine na 2300 do końca roku.
Podpucha czy prawda? :p
No, a brexitu miało nie być. Wszystki bukmachery dawały 80%, a jakaś kobita postawiła 100tys funtów, że brexit nie będzie. A pismaki tfąbiły "Giełdy juz wiedzą. UK zostaje".. Jednego się nauczyłem: wszystkie takie newsy kierować do kosza. :) Tylko wykres prawde powie, ale wykres zrobił się zawiły i nietypowy.. Ciężko wróżyć, co zrobią po takiej miesięcznej konsolidacji. W zeszłym roku była wielka zwała pod koniec sierpnia, to może zrobią odwrotnie? Tylko czy to ma sens? Ja myślę, że mocniej podbiją i zrobia zwałę. Tak rozwiązywali takie sytuacje w przeszłości na SP500. Podbicie może być nawet do 2200. Tam jest pivot do którego dążą.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany