DayTrading: Wtorek 06.01.2015
Re: DayTrading: Wtorek 06.01.2015
Pytanie mam jaki macie spread na usd/pln ... tak jakoś zawsze wieczorkiem mam pow. 30
Musze was zmartwić tylko w krajach demoludu pokonuje się takie dystanse samochodem w jednym ciągu. W większości krajów albo po dystansie 500-600 kilometrów robi się postój w jakimś motelu albo po prostu lata się samolotem. Więc zasięg jest jak najbardziej przyzwoity. Po drugie ostatnio skośnoocy opracowali jakieś super ogniwa o 100 większej pojemność niż dotychczasowe więc zakładam że za 5 lat takie samochody będą miały zasięgi liczone w tysiącach kilometrów. No i mam cichą nadzieje że wreszcie doczekamy się pojazdów autonomicznych bo jakoś nie odanjduje żadnej przyjemności w "kręceniu fajerą".m4ki pisze:Na stacjach Tesli 20min to pół baterii, a ile takich stacji masz np. na odcinku Warszawa - Paryż ?highend pisze:fakk, każdemu musze tłumaczyć:m4ki pisze: No chętnie, tylko z tego co mi się wydaję to zasięg ma 580km i czas ładowania to kilka godzin, to lipa trochę jakby się jechało w trasę i trzeba będzie robić dłuższe przerwy. Jak uda im się skrócić czas ładowania do kilku minut max 5-10min, to będzie zajebista sprawa.
zasięg 300-500km, czas ładowania na 300km to 20 minut (dwadziescia minut) na stacjach Tesli. I za darmo. Paniał? Genialne.
7000km w miesiąc nie spalajac ani grama paliwa. Nie dymiąc i nie trując. Bajka.
Ładowanie poza stacjami Tesli np. z gniazdka itp. trwa kilka godzin.
A co do kosztów i ekologii to owszem bajka, ale pierw musi być tych stacji trochę porozstawianych.
25pamod pisze:Pytanie mam jaki macie spread na usd/pln ... tak jakoś zawsze wieczorkiem mam pow. 30
na edku wiele jeszcze się wydarzyć może, jutro danych z US dużo i o 20 wybuch, także jeszcze 1.2 możliwe choć może być tam tylko chwilę, ale trochę wybicia mogło by się zdarzyć dla wybicia drobnicy,adriennen.k pisze:Czyżby na Edku szykował się spadek do poziomu 1.88?
tak czy siak l nie grać, szukać dobrych S

Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
nie muszę czytać pokazałem TF H1 bo na nim to najlepiej widać
początek tej formacji -chwile potrwa jej tworzenie -
a wskaźniki od TF D! :W!: i MN1 są przegrzane i zapowiada to zwrot ale w dol
Ostatnio zmieniony 06 sty 2015, 21:37 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
ciekawe czy amerykanie wrócą na dno do końca sesji krótko
- nowy joker
- Pasjonat
Nie raczej korekta się skończyła
no nie wiem, ja bym widział w tym tygodniu 17k na Dow Jonesie, ale zobaczymynowy joker pisze:Nie raczej korekta się skończyła