DayTrading: Wtorek 04.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 gru 2018, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
1
17%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 04.12.2018

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

chyba czas bym znalazł jakąś alternatywę dla forexu …….. to co się dzisiaj wydarzyło na edku pozbawiło mnie pigmentu z włosów …..
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze:Według Kermita, to coś takiego:
EURUSDH4.png
To żeś pojechał.... brawo ty.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

PipsKong pisze:chyba czas bym znalazł jakąś alternatywę dla forexu …….. to co się dzisiaj wydarzyło na edku pozbawiło mnie pigmentu z włosów …..
A co takiego się wydarzyło?
Konsola, drugi dzień konsolidacyjny w charakterze.
Wczoraj pisałem, że cena jest na piwocie i wielkiego H ktoś wie co będzie..
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

fx-technik pisze: A co takiego się wydarzyło?
Konsola, drugi dzień konsolidacyjny w charakterze.
Wczoraj pisałem, że cena jest na piwocie i wielkiego H ktoś wie co będzie..
po prostu nie umiem zarobić na tym rynku, więc bez sensu się stresować i męczyć ...
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

dokladnie Belon - wszystko widac - uwazny uzytkownik forum zauwazyl tez co musialo zostac spelnione zeby dalsze wzrosty na edku byly mozliwe gdy bylismy dzis na gorze (ponizej link). Wiec Belon skup sie na swoich wykresach i na tym zebys nie zapomnial pokazac poziomu pozycji bo pytanie Konga nie bylo skierowane do Ciebie. Chyba ze nick zmieniles :)
daytrading-wtorek-04-12-2018-t30340-60.html#p930281

PipsKong - cały czas krótkoterminowo kluczowym poziomem dla edka i realizacji orgra IMO jest 1.13. Jak pusci to lecimy na 1.1220-1.1230 i wtedy orgr nieaktualny. Natomiast dla średnioterminowych wzrostów przedział 1.1150-1.13 jest strefa L i jak narazie każde L brane poniżej lub w okolicach 1.13 dało zarobić. Obecnie do silnych wzrostów edka niezbedne jest wybicie dolem indexu dolara.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

belon pisze:
fx-technik pisze:Według Kermita, to coś takiego:
EURUSDH4.png
To żeś pojechał.... brawo ty.
Przecież o to Kermitowi chodzi.
To jest to, co pokazuje i sam pisze, że SL tam, gdzie klina zaneguje.
Może nawet czeka na wybicie tej jego czarnej linii.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

belon pisze:
PipsKong pisze:Kermit, co myślisz o zaistniałej sytuacji na edku ??
A w czym masz kolego problem?
Przecież wszystko widać:
daytrading-wtorek-04-12-2018-t30340-30.html#p930247
Dlaczego u Ciebie taka zlosliwosc -- jeszcze rynek sie nie zamknal a i spadek na 1,1280 nie spowoduje jeszcze ze jedziemy do dolu .duzo pipsow mniej zlosliwosci

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Kermit pisze: PipsKong - cały czas krótkoterminowo kluczowym poziomem dla edka i realizacji orgra IMO jest 1.13. Jak pusci to lecimy na 1.1220-1.1230 i wtedy orgr nieaktualny. Natomiast dla średnioterminowych wzrostów przedział 1.1150-1.13 jest strefa L i jak narazie każde L brane poniżej lub w okolicach 1.13 dało zarobić. Obecnie do silnych wzrostów edka niezbedne jest wybicie dolem indexu dolara.
ok rozumiem … Dzięki za info

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

normalnie sami czarodzieje ze szklanymi kulami - wszyscy wiedza jakie pozycje i gdzie ma Kermit, gdzie stawia Sl , najlepiej jakby jeszcze sygnały podawał... No i hitem jest to że podobno Kermit przewiduje, ale...zdaniem innych pisze po czasie... Tak wiec podsumowujac przewiduje po czasie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... No cuda na kiju. :D Meczy mnie już to forum i ciagle odpisywanie i tłumaczenie, że białe jest białe. Chyba musze sobie zrobic przerwe od udzielania sie i tylko czytac przez jakis czas tak jak robi to Tomasz i kilka innych osob i posmiac sie z nimi przez tel.
Także od teraz czytam, ale nie odpisuje tutaj. Na priv jestem cały czas jakby kogos interesowalo moje subiektywne spojrzenie na jakas pare. Jak zatesknie za przepychankami słownymi to sie odezwe, ale za jakis czas dopiero... Wielu pipsów
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

Kermit pisze:dokladnie Belon - wszystko widac - uwazny uzytkownik forum zauwazyl tez co musialo zostac spelnione zeby dalsze wzrosty na edku byly mozliwe......
Oczywiście.
I zapewne jutro albo pojutrze, jak WSZYSTKO (no bo to wszystko trzeba "zauważyć") będzie spełnione i kurs będzie 150-200p wyżej napiszesz jaki jesteś zarobiony i jaka zaje....sta analiza.
Pozostaje tylko pogratulować.
Tak jak pisałem: narysować można wszystko - dodam: najlepiej tak i tyle kresek, żeby nikt nie kapował o co kaman.
Myślę, że na tym możemy skończyć "rozmowę".

Zablokowany