Akurat o tym, że RGR lub oRGR osiąga większą skuteczność jako korekta trendu pisze Daniel Kostecki. Ale to taka drobna uwaga.karnak pisze:Wynika to z trendu i tego ze przy takim ulozeniu szyi wybicie rgra i jednoczesnie zanegowanie trendu daje silniejszy i pewniejszy sygnal. Tego nie ma w ksiazkach tak jak i tego ze rgr jest rowniez formacja kontynuacji.
DayTrading: Wtorek 02.01.2018
Re: DayTrading: Wtorek 02.01.2018
No nie tak do końca nie ma w książkach:Kermit pisze:(...) Tego nie ma w ksiazkach tak jak i tego ze rgr jest rowniez formacja kontynuacji. Takie rzeczy wychodza z wysiadzianych "dupogodzin".(...)Cblondyn pisze: A możesz wytłumaczyć dlaczego nie jest? Chętnie sie dowiem
John J. Murphy - Analiza Techniczna Rynkow Finansowych:
"Nachylenie linii szyi
W przypadku formacji głowy i ramion kształtującej się na szczycietrendu linia szyi biegnie zazwyczaj lekkim skosem w górę. Czasami jednak przebiega poziomo. W żadnym z tych przypadków nie ma to większego znaczenia. Bywa jednak również i tak, że nachyla się onaku dołowi, co jest oznaką słabości rynku i zazwyczaj wiąże się zesłabo wykształconym prawym ramieniem. Nie jest to jednak dla ana-lityka wyłącznie fortunna okoliczność, bowiem aby podjąć odpowied-nie decyzje, musi on zaczekać nieco dłużej, ponieważ sygnał płyną-cy z przerwania pochylonej linii szyi przychodzi znacznie później,kiedy spora część całego ruchu już się dokonała."
"Zanim przejdziemy do omówienia następnej formacji, musimy po-ruszyć jeszcze jedną kwestię. Prezentację tę zaczęliśmy od stwier-dzenia, że formacja głowy i ramion jest najbardziej znaną i najbar-dziej wiarygodną spośród głównych formacji zapowiadających od- wrócenie trendu. Otóż pragniemy ostrzec, że formacja ta może cza-sami występować jako faza konsolidacji trendu, a nie jego odwróce-nia. Jest to raczej wyjątek od reguły, o którym nieco więcej powiemy w rozdziale szóstym poświęconym formacjom konsolidacji trendu."
Jest jeszcze rozdział:
GŁOWA I RAMIONA JAKO FORMACJA
ZAPOWIADAJĄCA KONTYNUACJĘ TRENDU ............... 133
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Mi pasuje to 1.26 (bez spadku na 1.15 jak pokazujesz) i potem domykanie luki na 1.07..Kermit pisze: Poziom maksymalny na ten rok dla edka poniżej (+/- 100 pipsow dla cienia świeczki miesiecznej) I nie ludzilbym sie ze tam cena nie zareaguje i polecimy na 1.30. Ale mozna miec inne zdanie![]()
co do poziomu 1.30 to może i faktycznie nie w tym roku, ale to się okaże....

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Troche latek mineło jak czytałem tę cegłexhDog pisze: No nie tak do końca nie ma w książkach:
John J. Murphy - Analiza Techniczna Rynkow Finansowych:

Ale dzieki za przypomnienie

Jak ktoś nie ma tej książki to szczerze polecam bo to "biblia" analityków z całego świata

Chłopaki mam nadzieję że chociaż w połowie tak się śmiejecie jak ja patrząc na swoje rozliczenie roczne 2017 np z forexTomasz196407 pisze:12950 tak sobie myśle MOOXAB pisze:dax pivot na 932-936 i to samo z dolu 12818 z gory 13052XAB pisze:eur/dol
no i co wielcy wymyslili ? bo lapalem te noze na s i cos zarobilem
ale co dalej ? spadamy rosniemy czy czekamy bo w oczach mam jakis drugi klin ktory sie dopiero rysuje
co wy na to ?![]()
swiezak na czym stoisz ska czy lka ???
i wbrew to majkiemu i jego kierunku

A masz strate czy zysk?majkel79 pisze: Chłopaki mam nadzieję że chociaż w połowie tak się śmiejecie jak ja patrząc na swoje rozliczenie roczne 2017 np z forex
![]()
![]()
Zdrowia wszystkim życzę
-- Dodano: wt 02-01-2018, 21:26 --
O wartrości $ zadecyduje w dużym stopniu również sytuacja na giełdach. Jak pojawią sie mocne spadki to od zawsze dolar cieszył się wiekszym wzięciem. Podobnie jpy, chf i złoto. Ale jak będzie to zobaczymyhighend pisze:[
Mi pasuje to 1.26 (bez spadku na 1.15 jak pokazujesz) i potem domykanie luki na 1.07..
EU się broni ,zobaczymy czy Crab wytrzyma 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
stratęCblondyn pisze:A masz strate czy zysk?majkel79 pisze: Chłopaki mam nadzieję że chociaż w połowie tak się śmiejecie jak ja patrząc na swoje rozliczenie roczne 2017 np z forex
![]()
![]()
Zdrowia wszystkim życzę
-- Dodano: wt 02-01-2018, 21:26 --
O wartrości $ zadecyduje w dużym stopniu również sytuacja na giełdach. Jak pojawią sie mocne spadki to od zawsze dolar cieszył się wiekszym wzięciem. Podobnie jpy, chf i złoto. Ale jak będzie to zobaczymyhighend pisze:[
Mi pasuje to 1.26 (bez spadku na 1.15 jak pokazujesz) i potem domykanie luki na 1.07..

Ale PIT złóż w US bo do 5 lat strate możesz uwzględnić. Nawet warto tę stratę przenosić na rok następny. Jak tak zrobiłem kiedyś.majkel79 pisze:
stratę
Cblondyn pisze:Ale PIT złóż w US bo do 5 lat strate możesz uwzględnić. Nawet warto tę stratę przenosić na rok następny. Jak tak zrobiłem kiedyś.majkel79 pisze:
stratę
Wielkie dzięki za radę