DayTrading: Środa 29.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 maja 2013, 23:44

Wzrost
25
68%
Bez zmian
3
8%
Spadek
9
24%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 29.05.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

crok. pisze:mi sie znowu wydaje, ze na h4 szukuje sie pierdykniecie powyzej 1,3000 i to spore

-- Dodano: śr 29-05-2013, 15:30 --

1.3043 i tam rzuce TP :)
cały czas na d1 mamy podwójne dno które pokazywałem jakiś tydzień temu... wszystkie misie powinny się modlić żeby się nie zrealizowało bo byczki nimi arenę wytrą :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

nie pozwalają s&p rosnąć, w końcu, jaki to miły widok dla oka... żeby jeszcze DAX miał ochotę równie dynamicznie spadać... podobni są w końcu
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

atlanticos pisze:
crok. pisze:mi sie znowu wydaje, ze na h4 szukuje sie pierdykniecie powyzej 1,3000 i to spore

-- Dodano: śr 29-05-2013, 15:30 --

1.3043 i tam rzuce TP :)
cały czas na d1 mamy podwójne dno które pokazywałem jakiś tydzień temu... wszystkie misie powinny się modlić żeby się nie zrealizowało bo byczki nimi arenę wytrą :)
Wczoraj widziales orgr , dzisiaj juz podwojne dno, jutro bedziesz widzial potrojne dno .. lol

Double bottom ma dobrze zdefiniowane impulsywne dolki i wyrysowany HH po drugim odbiciu jesli juz mowimy o ogolnie pojetej definicji tego patternu... nie wspominajac ze widzimy go zwlaszcza po serii LL LH.

https://www.tradingview.com/x/ve0cVfrD/
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 16:06 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

nie tylko USa domknie luke na SP500 i edziu nam plan zrealizuje :)

dywergent
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

Nowy123 pisze:nie tylko USa domknie luke na SP500 i edziu nam plan zrealizuje :)
cierpiliwość się ołpaciła :p

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Aktualnie warto sledzic indeks USD. Konsolidacja na majorsach jest ewidentna i tutaj dobrze widac respektowane poziomy.

https://www.tradingview.com/x/IoVMMLVg/

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:
Wczoraj widziales orgr , dzisiaj juz podwojne dno, jutro bedziesz widzial potrojne dno .. lol

Double bottom ma dobrze zdefiniowane impulsywne dolki i wyrysowany HH po drugim odbiciu jesli juz mowimy o ogolnie pojetej definicji tego patternu... nie wspominajac ze widzimy go zwlaszcza po serii LL LH.
orgr (dodam potencjalny bo to słowo klucz którego może nie znasz) na interwale H4 się nie utworzył ale to przecież tylko wizja... Na interwale D1 od okolo 2 tygodni jest podwójne dno - nie dodam co Ty widzisz i kiedy... Myślałem że jesteś na tyle doświadczonym trejderem że powinieneś wiedziec że to tylko analizy i wizje które mogą ale NIE MUSZĄ (kolejne słowo klucz) się sprawdzić... a tu amatorszczyzna zawiało... cóż nie tylko co do orgr'a się jak widać pomyliłem... lol

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

UWarzan a USD JPY :) c ozrobi na wsparciu znowu odnosie EUR USD :) czy odnowaiac S czy nie ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

richard.cali pisze:
Kermit, BleS tak żadko i tak pisze, wybacz mu, i zastanów się co dla Ciebie ważne...
w tamtej wypowiedzi chodziło mi o to że jak już chciał zamykać to wcześniej, bo na silnym wsparciu to raczej lepiej przeczekac z zasiśnietymi zębami lub nawet z połowa otwartej pozycji i zobaczyc co się wydarzy... nie chodziło mi konkretnie o Blessa czy Harrego... raczej o sytuację...

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kolega »

Darooo pisze:właśnie po to tu jesteśmy , aby poprzez czyjeś analizy wzmocnić swoją wiarę we własna koncepcję , albo spojrzeć na rynek inaczej .... tak wiec YOU NIKT CI TEGO NIE POWIEDZIAŁ TO JA CI POWIEM ...... WYPADDDDD BO WKUR..... LUDZI MADRALO
Tylko zdanie pozwolę sobie wtrącić(troszkę przypadkiem w ten wątek dziś wskoczyłem)

Zapewne za jakiś czas sam dojdziesz do tego ale dopóty będziesz podglądał analizy innych aby szukać potwierdzenia swoich koncepcji będzie ci bardzo trudno. A dodatkowo jak widzisz trafia się jeszcze karmienie trolli, które już zupełnie nie pomaga w doskonaleniu.

Zablokowany