Ja myślę, że dolecimy do 170.000 tak jak ostatnio (tylko nieco wyżej) i będzie odbicie mocne UP.....
Czyli w momencie spadania, polecą też giełdy na dół. Pod to gram. Za dużo ludzi widzi wzrosty na giełdach....
sie zobaczy ... faktem jest że funt cholernie mocny jest i ta jego moc ma solidne fundamenty wiec obecne osłabienie traktuje jako chwilowe... i wcale mnie nie zdziwi jak D1 będzie dzisiaj młotkiem tuż nad moją LT D1 https://www.tradingview.com/x/ACrcfDPe/
Od strony fundamentalnej zmiana trendu na Cablu nie miałaby żadnych większych podstaw, technicznie też nadal w kanale wzrostowym, wcześniejsze odbicie na 1,673 niemal co do pipsa od 50% Fibo więc tutaj nadal "Buy the dips"
Dla mnie dopiero zejście poniżej 1,672-3 byłoby pierwszym sygnałem ostrzegawczym dla byków, świeczki z ostatnich dni mogą wyglądać groźnie ale na tą chwilę to nadal tylko korekta.
28052014GBP_USD 1D.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
cajto pisze:Co do opisanego układu na E/G - w takich okolicznościach miejsca ceny dolary do orzechów, ze to pułapka na misie. Sprzedawanie na takim dołku jaki jest na tej parze to dla mnie mocny Hardcor.
ale to nie dołek tylko górka
i to w dodatku będąca retestem pokonanych wsparć
-- Dodano: śr 28-05-2014, 11:45 --
Wuza pisze:Od strony fundamentalnej zmiana trendu na Cablu nie miałaby żadnych większych podstaw, technicznie też nadal w kanale wzrostowym, wcześniejsze odbicie na 1,673 niemal co do pipsa od 50% Fibo więc tutaj nadal "Buy the dips"
Dla mnie dopiero zejście poniżej 1,672-3 byłoby pierwszym sygnałem ostrzegawczym dla byków, świeczki z ostatnich dni mogą wyglądać groźnie ale na tą chwilę to nadal tylko korekta.
zgadzam sie Mistrzu
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
cajto pisze:Co do opisanego układu na E/G - w takich okolicznościach miejsca ceny dolary do orzechów, ze to pułapka na misie. Sprzedawanie na takim dołku jaki jest na tej parze to dla mnie mocny Hardcor.
Zerknij na te H1 w kontekście D1, dla mnie uklepali dołek do odbicia.
Zerknij na te H1 w kontekście D1, dla mnie uklepali dołek do odbicia.
A teraz zerknij na H4 w kontekscie 2 miesiecy. Takich uklepywan dolkow mielismy juz co najmniej 4, 5. I wiadomo jak sie to konczylo.
sie zobaczy ... faktem jest że funt cholernie mocny jest i ta jego moc ma solidne fundamenty wiec obecne osłabienie traktuje jako chwilowe... i wcale mnie nie zdziwi jak D1 będzie dzisiaj młotkiem tuż nad moją LT D1 https://www.tradingview.com/x/ACrcfDPe/
Od strony fundamentalnej zmiana trendu na Cablu nie miałaby żadnych większych podstaw, technicznie też nadal w kanale wzrostowym, wcześniejsze odbicie na 1,673 niemal co do pipsa od 50% Fibo więc tutaj nadal "Buy the dips"
28052014GBP_USD 1D.jpg
a jakie są fundamentalne przesłanki do tego, żeby indeksy tak rosły? nigdy nie mów nigdy