Mój scenariusz bazowy to brak podwyżki, co i tak osłabi $.simon000111 pisze:hello, nikt z Was nie zakłada podwyżki stóp ?
Jeżeli będzie podwyżka to wiadomo, laga w dół przez pare ekranów. Wtedy alleluja i s. Gdzie się nie wejdzie to się zarobi

Mój scenariusz bazowy to brak podwyżki, co i tak osłabi $.simon000111 pisze:hello, nikt z Was nie zakłada podwyżki stóp ?
Nikt.simon000111 pisze:hello, nikt z Was nie zakłada podwyżki stóp ?
Rzecz w tym, że jakbyś się wczoraj nie napalał, gdy jeszcze cena spadała,Świeżak44 pisze:Nikt.simon000111 pisze:hello, nikt z Was nie zakłada podwyżki stóp ?
-- Dodano: 27 lip 2016, 15:12 --
Chyba Dadas miał racje z tą ropą.. To był chyba drugi dołek gdzieś o 12.00... Teraz się kierują jednak do górnych ograniczeń. Tam poczekają na dane.
http://www.cmegroup.com/trading/interes ... -fomc.htmlsimon000111 pisze:hello, nikt z Was nie zakłada podwyżki stóp ?
pisząc to widać, ze nie rozumiesz idei DT, ja robię kilka transakcji dziennie, a wyższe TF, o których pisałem nie odzwierciedlają tego, że natychmiast otwiera się pozycje, zwała była na kilkadziesiat pips, ale później sytuacja się zmieniła, dlatego mówi się że FX się bardzo dynamicznie zmienia, bo tutaj trzeba reagować szybko, to że D1 pokazuje S, nie oznacza, że na m15 nie będzie L, i w przypadku rzeźnika jest to nawet kilkaset pips, taka to para, gdzie gracze bez doświadczenia tracą wszystko, grać rzeźnika trzeba od oporów do wsparć i dokładnie obserwować co się na nich dzieje, a nie ślepo widzieć S czy L, ta para daje szybko zarobić, ale szybko też wiadomo o stratach, bo ma b duże wahania, tu nie ma lipy, każdy błąd widać i się za niego płaciDavidFx pisze:to poklosie Farciarza ktory wkrecal siebie i innych przy okazji na eski egipskie na rzeznikumoneymaker pisze:Teraz wiesz, że nie należy podejmować decyzji, na podstawie wypowiedzi innych. Ktoś mógł już z tej transakcji wyjść na TP, lub SL a Ty zostałeś. Póki co, na H4 widać duży pinbar, który może okazać się spadkowym. Generalnie japończykom silny jen nie jest na rękę (tak czytałem); zwróć uwagę, że crossy jena chodzą w stosunkowo dużej korelacji, co może być odznaką, że BOJ tam się zabawia.oddball85pl pisze:Sytuacja na GJ jest póki co mało zabawna, zwały nie było i póki co się na nią nie zanosi. Jakieś prognozy co z tym dalej będzie? Trzymać czy sprzedać póki jeszcze strata nie jest tak duża?
TsunamiPL pisze:O kurde. Highend widzi L na ropie. Trzeba zamykać L szybciutkohighend pisze:co do ropy - uważam, że dołek to 41 w aktualnym trendzie i tam bym wchodził w L
co do EDa - nie mam zdania ale bardziej jestem skłonny za S i jakimś retestem 1.06 okolic.
ropa - L z jakims SL na poziomie 39.50, jestem ZA.![]()