DayTrading: Środa 27.02.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 27.02.2013
dywersyfikować ryzyko można przez słabszą i silniejszą korelację aktywów generalnie to wszystko jest ze sobą powiązane i wychodzę z założenia że giełdy i forex to gra o sumie zerowej więc tak czy inaczej każda pozycja S czy L założona na odpowiednio niskim lub wysokim poziomie ceny jest zyskowna pytanie czy Twoja psychika i zasobność konta pozwolą dać zyskom rosnąć
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:47 --
mówię o kontraktach terminowych na akcje handlare:-)
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:50 --
prawdopodobnie jeszcze wrócimy przetestować 1.30 na edku zanim będzie można wogóle pomyśleć o mocniejszych wzrostach
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:54 --
może warto oczekujące SL na 1.327 zasadzić?
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:47 --
mówię o kontraktach terminowych na akcje handlare:-)
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:50 --
prawdopodobnie jeszcze wrócimy przetestować 1.30 na edku zanim będzie można wogóle pomyśleć o mocniejszych wzrostach
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:54 --
może warto oczekujące SL na 1.327 zasadzić?
windsurfing na falach trendu
-
- Gaduła
Oczywiście, sensownego MM nie miałem bo to był konkurs a tam inaczej się nie wygra. Normalnie nie ryzykuje więcej jak kilka % (zazwyczaj 2-3).Za długo w tym gównie siedze zeby nie wiedziec ze zarabiajac 300% w tydzien gra sie bez zadnego sensownego MM ktory mogłby nas ochronic w przypadku chociazby kilku nieudanych transakcji pod rzad. Jesli ktos twierdzi ze zarobi 300% w tydzien i uwaza ze w kolejnych bedzie robił to samo ja mu powiem ze czeka go MC.
- ForexTig3r
- Maniak
XTB, ktoś jeszczehandlare pisze:Czyli poza FX jeszcze GPW? Czyzby jakis broker udostępniał takie walory? Jak to jest?roberttheus pisze:zaczynam czuć iż apetyt na ryzyko rośnie może czas kupić Apple ? poziom 450 wydaje się bardzo atrakcyjny. W KGHM siedzę już w longu od 178
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:39 --
rafmax mogę upublicznić moją statystykę wejść zyskownych w stosunku do stratnych i stopę zwrotu ale myślę że komuś mogłoby się zrobić przykro
-- Dodano: śr 27-02-2013, 21:41 --
podstawa to umiejętna dywersyfikacja ryzyka i MM bez tego każda strategia jest bez sensu:-)

Dziś 27, 27 strona, moja liczba 27. 1.3 chyba nie przekroczymy i dlatego nienaturalne te wzrosty, bo spadać powinno w tak silnym trendzie, ale nie bo jest psychologiczne 1.3 to nie możemy będzie sztuczny wzrost.
Ja tam widzę forex tak, że najlepiej sobie grać na demie wystarczy jedna transakcja w miesiącu na dużej dźwigni i 1000% to nie problem, a Wy piszecie o 300%. Oczywiście tylko na dołku szczycie tak na pewno MC się nie zaliczy. S/L max 5 pipsów do zysku co najmniej 100 pipsów.
Tak siedzieć i grać 1-2% to człowieka może trafić...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
UWazac na EUR USD bo po sesji USa zaczynaja krecic
- roberttheus
- Maniak
hehehe przy ryzyku 1-2% to trzeba być idiotą by nie zarabiać ale co to za zarabianie:)))))))))))))))
windsurfing na falach trendu
- ForexTig3r
- Maniak
Dzięki, dzięki, każda Twoja rada jest bezcenna... jak fajnie że z Nami jesteś za free.Nowy123 pisze:UWazac na EUR USD bo po sesji USa zaczynaja krecic
Wcześniej ejek się wyszalał to teraz edek nadrabia, często jest na odwrót.
Będą wzrosty, ale tak niemrawe, że niech je ....
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
...ForexTig3r pisze:Dzięki, dzięki, każda Twoja rada jest bezcenna... jak fajnie że z Nami jesteś za free.Nowy123 pisze:UWazac na EUR USD bo po sesji USa zaczynaja krecic
Wcześniej ejek się wyszalał to teraz edek nadrabia, często jest na odwrót.
Będą wzrosty, ale tak niemrawe, że niech je ....
mam nadzieje ze to nie ironia

ja powiem, że żartowałem, wiem ,iż możliwe są niesamowite stopy zwrotu na FX, niemniej jednak nieważne ile zarabiamy nie chwalmy się tym gdyż w wielu sytuacjach działa to jak płachta na byka i prowokuje drwiny.
Pozdrawiam
Niechaj każdy z tego forum będzie miał przynajmniej 25% zysku miesięcznie a będzie super. A Tobie Roberttheus gratuluję, niemniej jednak proszę nie przechwalaj się gdyż nie jest to na miejscu.
-- Dodano: 27 lut 2013, 22:28 --
i dobranoc
Pozdrawiam
Niechaj każdy z tego forum będzie miał przynajmniej 25% zysku miesięcznie a będzie super. A Tobie Roberttheus gratuluję, niemniej jednak proszę nie przechwalaj się gdyż nie jest to na miejscu.
-- Dodano: 27 lut 2013, 22:28 --
i dobranoc
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
- Tommy_Boss
- Pasjonat
Ale Goldmana wyje.... ć to by było coś !!!!!!!!!!! 
On w górę a tu zonk cały świat w dół hehe i po SL-ach mu przyje....ć ( ach marzenia ) UFFFFF
Tak by się Goldmany zdziwiły

On w górę a tu zonk cały świat w dół hehe i po SL-ach mu przyje....ć ( ach marzenia ) UFFFFF

Tak by się Goldmany zdziwiły

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2013, 22:37 przez Tommy_Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
1-2% dziennie/tygodniowo/miesięcznie ?roberttheus pisze:hehehe przy ryzyku 1-2% to trzeba być idiotą by nie zarabiać ale co to za zarabianie:)))))))))))))))
zarób to miesięcznie i jesteś gość