DayTrading: Środa 25.05.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 25.05.2016
banan_czikita,
jeżeli miałeś na myśli takie S, to trzeba ludziom to dokładnie pokazać, że o to ci chodzi. Wtedy SL na 0.67740.
Łatwo jest się naśmiewać.
Trudniej jest być mądrym.
A nowicjuszom odradza się podejmowanie decyzji w konsolidacji.
jeżeli miałeś na myśli takie S, to trzeba ludziom to dokładnie pokazać, że o to ci chodzi. Wtedy SL na 0.67740.
Łatwo jest się naśmiewać.
Trudniej jest być mądrym.
A nowicjuszom odradza się podejmowanie decyzji w konsolidacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
No przecież podawali informacje niedawno, że wziął 2 mln S-ek na SP500 i milion L na złoto.Kanecione pisze:Świeżak44 pisze:Jak wystrzelą z ropą w kierunku 54, to na DAX-ie i SP500 będą próbowali przetestować szczyty. Wytną wszytkie S-ki Sorosa w pień...
Soros w Skach???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
A to dlatego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak pisali, ale Żydek jest sprytny i pewnie ciśnie na L, a ulicę ubiera w S.Kanecione pisze:Świeżak44 pisze:Jak wystrzelą z ropą w kierunku 54, to na DAX-ie i SP500 będą próbowali przetestować szczyty. Wytną wszytkie S-ki Sorosa w pień...
Soros w Skach???
The only way is up
ja mam inną zasadę strategie.Wchodzę zawsze tam gdzie po mocnych spadkach występuje mlotek lub po mocnych wzrostach występuje zasłona ciemnej chm,ury lib tzw spadająca gwaiazda...i jest zacnie..szybko zabezpieczam na be...czasem wytnie czasem zarobie...nie łąpie po śrdodku wykresu choc czasem jeszcze popełniam takie głupoty...
Niedawno podawali, że grubasy wychodzą z akcji i i biorą S bo zaraz będzie nieszczęście.. I gdzie poszła giełda??? Włąśnie widzimy.Dokładnie odwrotnie.. Wyczyszczą rynek z S-ek, co do jednej sztuki ..i dopiero spadną. PS. Ale takiego wyciągania i pudrowania trupa to jeszcze chyba nie było??? 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Nie lubię robić takich rzeczy ale po tym co tu widzę to aż należy . Skierowane do ludzi z małym doświadczeniem .Jak bardziej doświadczeni gracze nie potrafili do tej pory wytłumaczyć wam podstaw rynku forex
Droga na Forex
0 do 2 lat gra na interwałach od miesięcznego do D1
2 do 5 lat gra na interwałach od D1 do H4
5 wyżej można zejść na mniejsze interwały od H4 do M1
i ten pierwszy okres trzeba spędzić na nauczenie się formacji i zasad działania rynku bo bez tego ani rusz
Jeżeli ktoś się szybko uczy to może przejść ten etap w 3 lata i zapomnijcie o ominięciu tych etapów bo to doprowadzi do częstego kasowania waszych depozytów .
Scalping to gra dla najbardziej zawansowanej grupy graczy którzy przeszli wszystkie powyższe etapy .
Scalping wymaga ogromnej znajomości układów świecowych i stosowania tego na małych interwałach czasowych M5,M1
Scalping wymaga samodyscypliny , opanowania, silnych nerwów
Z ciekawości dodam że kilka lat temu mało który broker pozwalał na scalping ale przeprowadzone analizy i statystyki pokazały że 99 % w dłuższym czasie kasuje swoje depozyty i dlatego na tą chwile prawie każdy broker zezwala na scalping.
Życze powodzenia w tej formie gry .
Teraz do przemyślenia dla nowych na Forexie
Otwieram pozycje na której zarabiam 100 pips Jedno wejście , jeden raz wystawiam kapitał na stratę, i patrzę jak puchnie czy lepiej scalping
otwieram 10 razy pozycje po 10 pips . 10 razy ryzykuje utratę kapitału , siedzę przyklejony do monitora jak sum do szyby i modle się żeby poszło w moją stronę zarobię to samo przy założeniu że 10 razy będę miał farta .
Dlaczego pisze o scalpingu no bo wczoraj gość Dadas zadaje ci pytanie czy on na świecy M1 może teraz wejść na scalpa a Ty zamiast mu wytłumaczyć że nie ma doświadczenia i lepiej graj krótko terminowo to jeszcze mu mówisz co ma zrobić .
Chłopie wykasujesz im depozyty w bardzo krótkim czasie . Jak chcesz już być tym guru i nauczyciele to zacznij z nimi pracować od podstaw a nie rzucać chłopaków na głęboką wodę .
Pokazujesz świeżakowi na danych historycznych gdzie otwierać pozycje co on może zrobić to samo i jeszcze ci do tego dopisze 1500 powodów dlaczego tam a później w realu wsadzacie ich na taką minę że nic tylko robić zdięcia i na Webinarach pokazywać jak nie powinno się grać a co najgorsze w tym wszystkim to na koniec dnia piszesz coś takiego ......
Taki zasięg dzienny, jak dzisiejszy na DAX30, to jeszcze nie jest żaden rekord.
Widziałem kiedyś 800 Pips.
Albo, np. 200 w jedną, 300 w drugą, i to w jednym dniu.
Dlatego cała ta gadka o trendach, to mnie mocno cieszy i bawi!
Gdy przeciętna świeczka na M1 potrafi mieć 20+ pips!
Ludzie nie mają pojęcia, o czym piszą!
Jak ty piszesz takie rzeczy toś Ty na forexie jeszcze gówno widział
A pisanie gdybym przyłożył tą miarkę albo jakbym zagrał to ..................
Jakbym wzioł S na WTI przy 130 dol to bym się nie musiał dziś wkuria......
Pokazywanie wyciągów z konta w jaki sposób ma pomóż w graniu ? Do czego to służy ? Co to ma na celu ?
Na ostatni forum też gość pokazywał zagrania przerobione w programie graficznym świeżak poświadczy .
A tak na koniec odnośnie twojego bana na koncie .
Człowiek który potrafi programować , napisał własne wskaźniki , oscylatory i tym podobne czary z mleka próbuje mi wmówić że sobie coś nie tak wpisał w koncie i nie wie jak to naprawić ?
Chłopie ogarni się , zrób sobie przerwa od Forexu nabierz świeżego powietrza .
Droga na Forex
0 do 2 lat gra na interwałach od miesięcznego do D1
2 do 5 lat gra na interwałach od D1 do H4
5 wyżej można zejść na mniejsze interwały od H4 do M1
i ten pierwszy okres trzeba spędzić na nauczenie się formacji i zasad działania rynku bo bez tego ani rusz
Jeżeli ktoś się szybko uczy to może przejść ten etap w 3 lata i zapomnijcie o ominięciu tych etapów bo to doprowadzi do częstego kasowania waszych depozytów .
Scalping to gra dla najbardziej zawansowanej grupy graczy którzy przeszli wszystkie powyższe etapy .
Scalping wymaga ogromnej znajomości układów świecowych i stosowania tego na małych interwałach czasowych M5,M1
Scalping wymaga samodyscypliny , opanowania, silnych nerwów
Z ciekawości dodam że kilka lat temu mało który broker pozwalał na scalping ale przeprowadzone analizy i statystyki pokazały że 99 % w dłuższym czasie kasuje swoje depozyty i dlatego na tą chwile prawie każdy broker zezwala na scalping.

Teraz do przemyślenia dla nowych na Forexie
Otwieram pozycje na której zarabiam 100 pips Jedno wejście , jeden raz wystawiam kapitał na stratę, i patrzę jak puchnie czy lepiej scalping
otwieram 10 razy pozycje po 10 pips . 10 razy ryzykuje utratę kapitału , siedzę przyklejony do monitora jak sum do szyby i modle się żeby poszło w moją stronę zarobię to samo przy założeniu że 10 razy będę miał farta .
Dlaczego pisze o scalpingu no bo wczoraj gość Dadas zadaje ci pytanie czy on na świecy M1 może teraz wejść na scalpa a Ty zamiast mu wytłumaczyć że nie ma doświadczenia i lepiej graj krótko terminowo to jeszcze mu mówisz co ma zrobić .
Chłopie wykasujesz im depozyty w bardzo krótkim czasie . Jak chcesz już być tym guru i nauczyciele to zacznij z nimi pracować od podstaw a nie rzucać chłopaków na głęboką wodę .
Pokazujesz świeżakowi na danych historycznych gdzie otwierać pozycje co on może zrobić to samo i jeszcze ci do tego dopisze 1500 powodów dlaczego tam a później w realu wsadzacie ich na taką minę że nic tylko robić zdięcia i na Webinarach pokazywać jak nie powinno się grać a co najgorsze w tym wszystkim to na koniec dnia piszesz coś takiego ......
Taki zasięg dzienny, jak dzisiejszy na DAX30, to jeszcze nie jest żaden rekord.
Widziałem kiedyś 800 Pips.
Albo, np. 200 w jedną, 300 w drugą, i to w jednym dniu.
Dlatego cała ta gadka o trendach, to mnie mocno cieszy i bawi!
Gdy przeciętna świeczka na M1 potrafi mieć 20+ pips!
Ludzie nie mają pojęcia, o czym piszą!
Jak ty piszesz takie rzeczy toś Ty na forexie jeszcze gówno widział
A pisanie gdybym przyłożył tą miarkę albo jakbym zagrał to ..................

Jakbym wzioł S na WTI przy 130 dol to bym się nie musiał dziś wkuria......
Pokazywanie wyciągów z konta w jaki sposób ma pomóż w graniu ? Do czego to służy ? Co to ma na celu ?
Na ostatni forum też gość pokazywał zagrania przerobione w programie graficznym świeżak poświadczy .
A tak na koniec odnośnie twojego bana na koncie .
Człowiek który potrafi programować , napisał własne wskaźniki , oscylatory i tym podobne czary z mleka próbuje mi wmówić że sobie coś nie tak wpisał w koncie i nie wie jak to naprawić ?

Chłopie ogarni się , zrób sobie przerwa od Forexu nabierz świeżego powietrza .
Powoli trzeba S zamykać. 1.1132 oczekujące L u mnie. Target1.1230. Potem wkleję wykres jak będę przy platformnie.pedro pisze:dobri,
jak zdrowie?... ; )
edi short z ciasną gumą, TP 1.1065
http://invst.ly/1s0pu
pozdrawiam : )
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Chłopaki spokój mi tam bo zaraz przyjde i pogonię towarzystwo:) zróbmy tak by współpracować a nie przescigać się-a efekty będą zacne....
-- Dodano: 25 maja 2016, 11:22 --
i ogramy tych cwaniaczków z za wielkiej wody typu Sorosy itp...

-- Dodano: 25 maja 2016, 11:22 --
i ogramy tych cwaniaczków z za wielkiej wody typu Sorosy itp...
- fx-technik
- Fanatyk
Pisałem do użytkownika Mathon.Rafal152 pisze: Dlaczego pisze o scalpingu no bo wczoraj gość Dadas zadaje ci pytanie czy on na świecy M1 może teraz wejść na scalpa a Ty zamiast mu wytłumaczyć że nie ma doświadczenia i lepiej graj krótko terminowo to jeszcze mu mówisz co ma zrobić .
My się znamy i ja wiem czy on to rozumie, czy nie.
Co do tych zasięgów DAX, to były przykłady.
Widziałem różne inne rzeczy też i nawet ich doświadczyłem.
Co do tej drogi tradera, to się absolutnie zgadzam z tobą.
Sam jeszcze poszedłem dalej i zacząłem czytać kod i programować, żeby dokładnie się dowiedzieć dlaczego i
co naprawdę te wszystkie wskaźniki pokazują.
Tu nie tyle liczy się czas w latach, tylko w tzw. wykresogodzinach.
Jak ktoś poświęca temu 2 godziny dziennie, to może za 20 lat się nauczy.
Widzisz, ja miałem grupę zamkniętą na innym forum.
Ale się rozstałem z tamtym forum, a grupowicze tu zaglądają.
I do ciebie nic nie mam, i nie wiem czemu się irytujesz?
Dokładnie takie teksty jak twój pisałem wielokrotnie.
A i tak to niczego nie zmieni.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2016, 12:32 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.