na razie 1680PipsKong pisze:po południu się dowiemy że edek 1.1585 a Kabel 1.3250crok. pisze:
ciekawe co sie dowiemy po poludniu jak tak wala![]()
bedzie 1d2 i wystarczy tego eu
na razie 1680PipsKong pisze:po południu się dowiemy że edek 1.1585 a Kabel 1.3250crok. pisze:
ciekawe co sie dowiemy po poludniu jak tak wala![]()
uwierz w duchaTomasz196407 pisze:
na razie 1680
bedzie 1d2 i wystarczy tego eu
piękny film,PipsKong pisze:uwierz w duchaTomasz196407 pisze:
na razie 1680
bedzie 1d2 i wystarczy tego eu![]()
![]()
![]()
tutaj coś śmierdzi na tym forexie , gdzieś coś wisi o czym nie wiemy
Cblondyn, fajny masz avatar, tylko trochę za duży!!Cblondyn pisze:Ochbarabaszek pisze:No i fajne L wyszło z USDCAD co wczoraj wrzucałeś ; )![]()
Czasami sie uda
I nawet 1,2900 doszło. Niezbadane sa wyroki ... rynku
Na 1.32617 jest checkpointPipsKong pisze:mała poprawka kabel 1.3150 ***
w sensie można dotankować i zmienić ogumienie ?xhDog pisze:Na 1.32617 jest checkpointPipsKong pisze:mała poprawka kabel 1.3150 ***
czyli h1 porównałeś,-rookie- pisze:Mam pytanie odnośnie korelacji EURUSD vs. GOLD. Wydawało mi sie że przeważnie te 2 instrumenty chodzą prawie identycznie a teraz jest GOLD up a EURUSD down, przeciwnie dziś są skorelowane ( można powiedzieć że jest dywergencja ) . Takie sytuacje dają okazje na którymś instrumencie... ?
Czasem są, a czasem nie są. Korelacja zachodzi przeważnie dzięki sile/słabości dolara. Ale istnieją jeszcze takie rzeczy jak dane makro dla strefy euro. Przy słabym odczycie np. PMI jak dziś, euro może się osłabić, ale dlaczego PMI ze strefy euro miałoby powodować spadek złota? No i w takich sytuacjach ci się korelacja rozwala. Do tego mamy jeszcze inne fundamenty ze świata, które nakręcają złoto jako safe heaven, bądz powodują jego spadek. To tak w uproszczeniu, bo sprawa bywa zaiste zawiła-rookie- pisze:Mam pytanie odnośnie korelacji EURUSD vs. GOLD. Wydawało mi sie że przeważnie te 2 instrumenty chodzą prawie identycznie a teraz jest GOLD up a EURUSD down, przeciwnie dziś są skorelowane ( można powiedzieć że jest dywergencja ) . Takie sytuacje dają okazje na którymś instrumencie... ?