Przekomarzanie się dla samego przekomarzaniaKermit pisze:zaklinanie wykresu niczego w tej kwestii nie zmieni. Dla jednych korekta byla okazją żeby dobrac S i plynac z nurtem inni zawracali rzekę
DayTrading: Środa 22.11.2017
- traderslife
- Gaduła

Re: DayTrading: Środa 22.11.2017
jakis poziom ryzyka musi tez czasem byc cos zakladasz chocby to 2dno na uj i jesli wchodzi to zysk jak nie to bp i po robocie
jak tam dax ?
ktos zaryzykowal czy tylko moja ska sie jeszcze tlucze
jak tam dax ?
ktos zaryzykowal czy tylko moja ska sie jeszcze tlucze
Ostatnio zmieniony 22 lis 2017, 12:08 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- traderslife
- Gaduła

Niezmiennie 1% kapitałuXAB pisze:jakis poziom ryzyka musi tez czasem byc
Łapanie dołków w trendach jest opłacalne ale niebezpieczne, staram się łapać końce korekt.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

W jaki sposób?traderslife pisze:Niezmiennie 1% kapitałuXAB pisze:jakis poziom ryzyka musi tez czasem byc![]()
Łapanie dołków w trendach jest opłacalne ale niebezpieczne, staram się łapać końce korekt.
Koniec korekty jak określasz
- traderslife
- Gaduła

Zajrzyj do mojego tematu: dbb-double-bollinger-bands-system-t29573.html
Plus Fibonacci, wyraźne wsparcia, opory na wykresie. Zdaję sobie sprawę, że strategia nie jest w pełni mechaniczna (co ma swoje plusy i minusy) ale zarabia.
Plus Fibonacci, wyraźne wsparcia, opory na wykresie. Zdaję sobie sprawę, że strategia nie jest w pełni mechaniczna (co ma swoje plusy i minusy) ale zarabia.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Ok poczytam,traderslife pisze:Zajrzyj do mojego tematu: dbb-double-bollinger-bands-system-t29573.html
bardziej mi chodziło określenie - koniec korekty(co tez zaznaczyłem)
bo według mojego i innych określenia korekty płaskiej nie da sie określić ,
bo rozwija sie jak prostokąt w szerokości i tylko wybicie poziomu daje spostrzeżenie konca korekty
------------------------------------------------------------------------------------------------------
A tymczasem GU i GJ idą w dół
- fx-technik
- Fanatyk

Jedyna strategia mechaniczna to algorytm HFT.
Dla człowieka nie ma strategii mechanicznej - po prostu, człowiek nie jest do tego skonstruowany.
A miejsca na Ujku jest tyle, na ile Kuroda pozwoli.
Dla człowieka nie ma strategii mechanicznej - po prostu, człowiek nie jest do tego skonstruowany.
A miejsca na Ujku jest tyle, na ile Kuroda pozwoli.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
to ja tak pol zartem do tematu korekty
byly 4 wskazniki kilka lat temu tlum grubas eksperci czyli elliotowcy itd itp i ----TY czy ja
ZOSTALY obecnie 3 bo tlum w zasadzie znikl
eksperci ty i grubas
i tylko ty czy ja masz tak grac by zarabiac
i chocby na przykladzie ujka
38fb jest na cirka 111,9... rynek to ruszyl i ma pojsc glebiej a kiedy a to nie wtedy gdy ty czy ja bym chcial
a tylko wtedy gdy grubas zrobi juz
byly 4 wskazniki kilka lat temu tlum grubas eksperci czyli elliotowcy itd itp i ----TY czy ja
ZOSTALY obecnie 3 bo tlum w zasadzie znikl
eksperci ty i grubas
i tylko ty czy ja masz tak grac by zarabiac
i chocby na przykladzie ujka
38fb jest na cirka 111,9... rynek to ruszyl i ma pojsc glebiej a kiedy a to nie wtedy gdy ty czy ja bym chcial
a tylko wtedy gdy grubas zrobi juz
Ostatnio zmieniony 22 lis 2017, 12:35 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- traderslife
- Gaduła

Zgadzam się, natomiast im wcześniejsza reakcja tym lepsze zyskiTomasz196407 pisze:bo według mojego i innych określenia korekty płaskiej nie da sie określić ,
bo rozwija sie jak prostokąt w szerokości i tylko wybicie poziomu daje spostrzeżenie konca korekty
Strategia mechaniczna - cena nad średnią, Stochastic wyprzedany i handlujesz (chyba, że nie ma Cię przy monitorze lub chorujeszfx-technik pisze:Jedyna strategia mechaniczna to algorytm HFT.
strategia uznaniowa - cena zbliża się do wsparcia wyznaczonego przez ... (Fibo, PA, PP, fusy, etc.) i handlujesz.
Chyba wiem o co Ci chodzi, ale nie bądźmy już tak dosłowni