z tym się akurat nie zgodzę...Dadas pisze: Oczywiście, że żaden rozsądny trader, który rozumie rynek, nie wchodzi w L na górze, tylko na dole.
DayTrading: Środa 22.10.2014
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 22.10.2014
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Tu nie ma pojecia: gora czy dol...

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- roberttheus
- Maniak
Co z edkiem myśliciel ze jeszcze zejdzie niżej
windsurfing na falach trendu
Wiem, twoja strategia polega na wchodzeniu po wybiciu z formacji.atlanticos pisze:z tym się akurat nie zgodzę...Dadas pisze: Oczywiście, że żaden rozsądny trader, który rozumie rynek, nie wchodzi w L na górze, tylko na dole.
Najlepiej na knocie świecy następnej.
Czyli, na dole, na cofce, lub u góry, na cofce.
Pojęcie "góra" i "dół", to nie znaczy góra wykresu, czy dół wykresu.
Struktura ceny tworzy tzw. górki i tzw. dołki.
L otwieramy w dołkach, S otwieramy przy górkach.
A więc, zgadzasz się ze mną, chociaż piszesz, że nie.
apropos CADA to przypominam że o 21:30 przemówienie Pana Poloz'a więc kto wie może wrócimy do punktu z przed tej manipulacji
Ostatnio zmieniony 22 paź 2014, 17:18 przez jasiek13n, łącznie zmieniany 1 raz.
kable zygzak 1 h ab - cd 16088
witam wszystkich
ja dzis liczę na jakąś podobną akcje na indeksach jak 15.08 coś spora euforia panuje trzeba by to ostudzić w końcu hossa to wspinaczka po ścianie strachu a tu nikt się nie boi wszyscy kupują
to tylko takie moje luzne przemyslenia bo teoretycznie oprócz konsoli może być dziś znowu ze 2-3% w górę aczkolwiek to by mnie bardziej zaskoczyło niż spadki no ale zobaczymy
ja dzis liczę na jakąś podobną akcje na indeksach jak 15.08 coś spora euforia panuje trzeba by to ostudzić w końcu hossa to wspinaczka po ścianie strachu a tu nikt się nie boi wszyscy kupują

to tylko takie moje luzne przemyslenia bo teoretycznie oprócz konsoli może być dziś znowu ze 2-3% w górę aczkolwiek to by mnie bardziej zaskoczyło niż spadki no ale zobaczymy
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Możesz mieć wiele racji, bo pomimo iż zasięg świecy H1 to 110 Pipsów,jasiek13n pisze:apropos CADA to przypominam że o 21:30 przemówienie Pana Poloz'a więc kto wie może wrócimy do punktu z przed tej manipulacji
to mój wykres pokazuje prawdę, że trendowo, ta świeca nic nie znaczy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wydaje mi się, że granie pod wybicia sprowadza się tylko do skupienia się na nim, a nie ułożenia danych świec w trójkącie czy innych takich. Np: mamy konkretny trójkąt dajmy na to o zasięgu 30 pips to ustalamy sobie, że jak nastąpi wybicie co najmniej 5 pips to wtedy wchodzimy w rynek i to bez względu na układ świec i resztę przesłanek. Po prostu dołączamy się do danej świecy, a więc nie na górce czy dołku. Oczywiście najlepiej by było grać zgodnie z trendem, LH, HL i tak dalej... Być może ta strategia wydaje się być destrukcyjna, jednak muszę przyznać, że gram nią od kilku tygodni i nie mogę narzekaćDadas pisze:Wiem, twoja strategia polega na wchodzeniu po wybiciu z formacji.atlanticos pisze:z tym się akurat nie zgodzę...Dadas pisze: Oczywiście, że żaden rozsądny trader, który rozumie rynek, nie wchodzi w L na górze, tylko na dole.
Najlepiej na knocie świecy następnej.
Czyli, na dole, na cofce, lub u góry, na cofce.
Pojęcie "góra" i "dół", to nie znaczy góra wykresu, czy dół wykresu.
Struktura ceny tworzy tzw. górki i tzw. dołki.
L otwieramy w dołkach, S otwieramy przy górkach.
A więc, zgadzasz się ze mną, chociaż piszesz, że nie.

Pomyślności.
czy jest jakas sytuacja gdzie zlotowka sie umocni pytam szyderczo bo z kazdej strony nas wala po aclosci jak w europie zle zlotowka po dupie , kryzys w stanach zlotowka po dupie , ciekawe jak teraz kleknie sprzedaz na allegro jak trzeba z chin 10% juz placic wiecej za dolca
usd.pln

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek