DayTrading: Środa 21.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2015, 00:00

Wzrost
7
33%
Bez zmian
6
29%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 21.10.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Damian2 pisze: Nie przesadzałbym, że jakoś strasznie głupio wyglądam, euro 4 dni przed wyborami leci prawie 4 grosze w górę beż żadnego powodu, dla części będzie to znak, że lecimy na 4.40 potem na 4.80 a potem to już w ogóle 6zł, dla mnie to znak, że euro przekracza swoje ramy w jakich się standardowo porusza czyli 4.15-4.20, wybory są idealnym momentem na takie zawirowania, po wyborach wszystko będzie wracało do swoich stałych ram, jedyny błąd oczywiście moim zdaniem, to taki, że otworzyłem pozycje zbyt wcześnie, nie obstawiałem takiej górki przed wyborami, nie obstawiłem też podwojenia zabezpieczenia ze strony mforexa, tak więc trzeba było dołożyć trochę depo, jak będzie trzeba to się dołoży więcej, pozycje jak najbardziej do trzymania(w końcu swap dodatni więc tragedii nie ma) dopóki euro nie wróci na swój stały poziom, a wróci, bez względu czy wygra PiS czy Razem.
EurPLN nie leci bez powodu w górę tylko tak wynikało z wykresu i pisałem o tym od co najmniej tygodnia.
Istotnie na 4.30 jest jakaś pauza co właśnie w sumie już widać... ale nie spodziewałbym się, że wróci na 4.20 szybko....
Poza tym trzymam kciuki aby Ci się udało :)
Czemu nie ma SL ? Uniknąłbyś tego co teraz, a stratę spowodowaną SLem byś odrobił....

p.s. też mnie wkurzyli z mBanku podwojeniem depozytu na PLN.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

highend pisze:
Damian2 pisze: Nie przesadzałbym, że jakoś strasznie głupio wyglądam, euro 4 dni przed wyborami leci prawie 4 grosze w górę beż żadnego powodu, dla części będzie to znak, że lecimy na 4.40 potem na 4.80 a potem to już w ogóle 6zł, dla mnie to znak, że euro przekracza swoje ramy w jakich się standardowo porusza czyli 4.15-4.20, wybory są idealnym momentem na takie zawirowania, po wyborach wszystko będzie wracało do swoich stałych ram, jedyny błąd oczywiście moim zdaniem, to taki, że otworzyłem pozycje zbyt wcześnie, nie obstawiałem takiej górki przed wyborami, nie obstawiłem też podwojenia zabezpieczenia ze strony mforexa, tak więc trzeba było dołożyć trochę depo, jak będzie trzeba to się dołoży więcej, pozycje jak najbardziej do trzymania(w końcu swap dodatni więc tragedii nie ma) dopóki euro nie wróci na swój stały poziom, a wróci, bez względu czy wygra PiS czy Razem.
EurPLN nie leci bez powodu w górę tylko tak wynikało z wykresu i pisałem o tym od co najmniej tygodnia.
Istotnie na 4.30 jest jakaś pauza co właśnie w sumie już widać... ale nie spodziewałbym się, że wróci na 4.20 szybko....
Poza tym trzymam kciuki aby Ci się udało :)
Czemu nie ma SL ? Uniknąłbyś tego co teraz, a stratę spowodowaną SLem byś odrobił....
Nie stosuje SL, kiedy gram to mam stały dostęp i czuwam nad wszystkim, kiedy mnie nie ma to po prostu nie gram, SL czasami ratuje a czasami tylko robi niepotrzebne straty bo wejdzie akurat w momencie odbicia.
Jeśli euro nie będzie chciało iść w dół to belka będzie interweniował bo nie na rękę jest niestabilne euro jeśli mamy wchodzić do euro, kurs jest w miarę sztywny już od dawna. Dzisiaj Belka po prostu interweniował bo chciał położyć łapy na mojej kasie :lol:
Absolutnie nie zakładam opcji, że złotówka będzie się osłabiać, a jeśli nie będzie spadała szybko po wyborach to będę działał tak jak zawsze, zamykał pozycje na plusie + otwieranie pozycji do zniwelowania minusów, bo nie można też oczywiście czekać 3 miesiące aż złotówka się umocni bo to będzie strata czasu, fakt, że 150zł ze swapu dziennie to nadal znacznie lepiej niż lokata no ale...
Co do sentymentów na mforexie no to cóż trochę w tym mojej winy, że taki brak równowagi...
Obrazek

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mówisz, ze Twoje 27 lotów na SELL na eurpln powoduje, że na mForex sentiment jest 99% na sell? ;)
a edit: już 92% na sell... przetrzepało już trochę ludków.

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

highend pisze:Mówisz, ze Twoje 27 lotów na SELL na eurpln powoduje, że na mForex sentiment jest 99% na sell? ;)
a edit: już 92% na sell... przetrzepało już trochę ludków.
No cóż zamknąłem 2 loty... :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

polecam EURGBP ;) na L rzecz jasna, ale każdy sam decyduje

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Tomasz196407 pisze: tak, udarłem
próbuje jakies rozliczenie zrobić tego :?
dzięki
Może warto postawić oczekujące LONG-i
na 3,9245 a nóż widelec sieknie szpila
do MA 120 poziom 3,9238 dla TF =M30
Sieknie to zarobisz a jak nie sieknie straty nie ma :wink:
SL ustawiłbym na 3,9230
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
13ty Stochastyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13ty Stochastyk »

"Los" świata w rękach usiaków ... zanurkują ponad średnie już dziś czy nie ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zwyciężają tylko cierpliwi.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

13ty Stochastyk pisze:"Los" świata w rękach usiaków ... zanurkują ponad średnie już dziś czy nie ...
tak jak wszystkie indeksy :wink:

-- Dodano: 21 paź 2015, 19:30 --
cugan pisze:
Tomasz196407 pisze: tak, udarłem
próbuje jakies rozliczenie zrobić tego :?
dzięki
Może warto postawić oczekujące LONG-i
na 3,9245 a nóż widelec sieknie szpila
do MA 120 poziom 3,9238 dla TF =M30
Sieknie to zarobisz a jak nie sieknie straty nie ma :wink:
SL ustawiłbym na 3,9230

mysle ze czas jest na korekte z h1
bedzie sie trzymał standartowo - 23.6 3.931; 38.2 3.916
wieksze rozliczenie wskazuje to samo co pokazałes na swoim wykresie czyli 4.08
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

13ty Stochastyk pisze:"Los" świata w rękach usiaków ... zanurkują ponad średnie już dziś czy nie ...
Nic z tego. Odpalają rakiety :lol:
The only way is up

Fiestaall
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fiestaall »

rosną kur...y na daxie :)

Zablokowany