DayTrading: Środa 21.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 maja 2014, 00:00

Wzrost
10
42%
Bez zmian
3
13%
Spadek
11
46%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 21.05.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

ale dane UK podała... masakra :) ... kręci ten motor, i kręci... mocni są, fundamentalnie...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

cajto pisze:Gratuluję dobrego trejdu :564:
czasem nawet mi wychodzi :)

to co moim zdaniem istotne w protokole :
Silny funt będzie ograniczał wzrost inflacji

-- Dodano: śr 21-05-2014, 10:39 --
pedro pisze:ale dane UK podała... masakra :) ... kręci ten motor, i kręci... mocni są, fundamentalnie...
a co najważniejsze - stabilnie dobrzy...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Ciapul pisze:

pedro pisze:ale dane UK podała... masakra :) ... kręci ten motor, i kręci... mocni są, fundamentalnie...
a co najważniejsze - stabilnie dobrzy...
i udawadniają, że można... działa Państwo, system itp, itd... na mega wysokim poziomie od X lat... UK daje rade,

troche żałuje, że od nich wyjechałem :)

ale druga strona medalu, że oni słabo z pracą dla niżej wyedukowanych... znajomych mam tam wciąż, i jęczą że coraz gorzej z tym... w sensie, że z pracą
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ciapul w punkt jak wczoraj widzialem tegp skrina to pomyslalem no way, a tu bach, ciekawe czy jeszcze troche podciagna

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

highend pisze: Więc mój punkt widzenia jest taki (całkiem serio):
Na H4 rysujemy teraz drugi (ten wyższy) dołek (poprzedni ma low w okolicach 169.500).
Dlatego pisałem, ze rzeźnik nie może spaść poniżej 169.600 bo to zaneguje mój tok myślenia. Być może
jednak (rzeźnik tak lubi) machnie jakieś załóżmy 169.300-400 (jako wycinka SL) i odbije.
A dlaczego 178? Bo znając rzeźnika i rysowanie jego dwóch dołków (na m1, m5, m15 itd..) - następuje po nich potężne wybicie. Biorąc pod uwagę interwał H4 wyszło mi około 178. Ponadto rzeźnik jest w trendzie wzrostowym, tak?
Chciałbym to narysować - ale nie umiem (mam to w głowie).
Skoro ta metoda jak dla mnie działa (jak pisał Cajto równiez mogą to być fazy księżyca ;))) - to czemu uważasz, że to bzdury?
Jesteś prze gość, normalnie ktoś napisałby "jeśli spadnie poniżej xxx, to zaneguje mój scenariusz", ale Ty jak grasz to niech taki G/J się strzeże spadać poniżej poziomu xxx bo TWÓJ tok myślenia zostanie zanegowany :lol: Masz tupet kolego, szybko sprowadzą Cię na ziemię.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

cajto pisze:
highend pisze: Więc mój punkt widzenia jest taki (całkiem serio):
Na H4 rysujemy teraz drugi (ten wyższy) dołek (poprzedni ma low w okolicach 169.500).
Dlatego pisałem, ze rzeźnik nie może spaść poniżej 169.600 bo to zaneguje mój tok myślenia. Być może
jednak (rzeźnik tak lubi) machnie jakieś załóżmy 169.300-400 (jako wycinka SL) i odbije.
A dlaczego 178? Bo znając rzeźnika i rysowanie jego dwóch dołków (na m1, m5, m15 itd..) - następuje po nich potężne wybicie. Biorąc pod uwagę interwał H4 wyszło mi około 178. Ponadto rzeźnik jest w trendzie wzrostowym, tak?
Chciałbym to narysować - ale nie umiem (mam to w głowie).
Skoro ta metoda jak dla mnie działa (jak pisał Cajto równiez mogą to być fazy księżyca ;))) - to czemu uważasz, że to bzdury?
Jesteś prze gość, normalnie ktoś napisałby "jeśli spadnie poniżej xxx, to zaneguje mój scenariusz", ale Ty jak grasz to niech taki G/J się strzeże spadać poniżej poziomu xxx bo TWÓJ tok myślenia zostanie zanegowany :lol: Masz tupet kolego, szybko sprowadzą Cię na ziemię.
założe się że jego tok myślenia to to samo co "mój scenariusz" geniuszu ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

kilka razy wcześniej już pisałem, że możemy przypomnieć sobie kursy G/U sprzed kryzysu...

Carney dobrze kombinuje... pozwoli na mocnego funta przez co opanuje inflacje i nie będzie musiał stóp podnosić i dzieki temu gospodarka bedzie miała cały czas tanie paliwo...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

cajto pisze: Jesteś prze gość, normalnie ktoś napisałby "jeśli spadnie poniżej xxx, to zaneguje mój scenariusz", ale Ty jak grasz to niech taki G/J się strzeże spadać poniżej poziomu xxx bo TWÓJ tok myślenia zostanie zanegowany :lol: Masz tupet kolego, szybko sprowadzą Cię na ziemię.
Ej - zejdźcie ze mnie, to mój tok myślenia = moja strategia. Jak spadnie poniżej jakiegoś poziomu okaże się, że nie miałem racji. Stop Losy w mojej strategii obowiązują. Co złego w takim myśleniu jest? A niech G/J robi co chce. Przecież każdy z Was pod coś gra, prawda? Ja gram na wzrosty obecnie (po wyjściu z tej konsoli). Nie mogę?
Przepraszam, że źle się wyraziłem. Zatem poprawiam: Jak spadnie poniżej xxxx to zaneguje mój scenariusz. Lepiej?

Pedro - nie żałuj, że wyjechałeś z Anglii. Ja tam często jestem i WCALE nie chciałbym tam mieszkać, jak dla mnie to za duża mieszanka rasowa - muzułmanie się rozochocili (ja nic do nich nie mam, ale niech nie narzucają swojej wiary innym!).... itp. Ponadto wszędobylska wilgoć, a jak spadnie 10cm śniegu i będzie -10 stopni zimą to katastrofa i ludzie autami nie jeżdżą :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Ciapul pisze:kilka razy wcześniej już pisałem, że możemy przypomnieć sobie kursy G/U sprzed kryzysu...

Carney dobrze kombinuje... pozwoli na mocnego funta przez co opanuje inflacje i nie będzie musiał stóp podnosić i dzieki temu gospodarka bedzie miała cały czas tanie paliwo...
fakt, yeah bunny znalazł sposób : ) ... są w świetnej sytuacji, bo mocny funt im nie przeszkadza ze względu na strukture PKB, i stanowi naturalną amortyzację przed zbyt wysoką inflacją ... tak jak napisałeś,
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@lukpiasek - niestety, czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocna stroną, nie muszę się o to zakładać, ja to wiem z Twoich postów.

Zablokowany