zastapmnie pisze: ja raczej obserwuję Ujka, który również zdolny dzisiaj jedynie do ziewania... huśtają się między 94,80 a 95,20,
martwi mnie, że nie spadają niżej, bo chciałem longa zapodać, pociesza, że i nie rosną - znaczy, że sporo kapitału czeka z boku
na ujku realizują mój wczorajszy scenariusz zapewne
wszyscy o bujaniu piszą na edwardzie... a nie raz tak było, że nic się nie działo bo wielka konsternacja tego pod uwagę nikt nie bierze... możemy się kisić +/- 30 pips przez cały tydzień
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję. http://www.forexfactory.com/maserati
maserati pisze:możemy się kisić +/- 30 pips przez cały tydzień
nie ma takiej możliwości... Dzisiejszy dzień to przedstawienie polityki Fed'u na kolejne miesiące. Dlatego duży kapitał stoi z boku i czeka, jak wejdzie to detal spuchnie. Zawsze po FOMC tak jest i zawsze po tym następuje olbrzymia zmiennosc...
nie ma takiej możliwości... Dzisiejszy dzień to przedstawienie polityki Fed'u na kolejne miesiące. Dlatego duży kapitał stoi z boku i czeka, jak wejdzie to detal spuchnie. Zawsze po FOMC tak jest i zawsze po tym następuje olbrzymia zmiennosc...
To jaki stopp loss jest bezpieczny?
żadne stop losy!!!
musisz mieć plan ja sobie myśle że najpierw winda pod 1,35 a dopiero potem tusta S i zjazd do piwnicy
na piwko
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 16:47 przez dywergent, łącznie zmieniany 1 raz.
"Na całym rynku walutowym zakres wahań jest dziś bardzo mały. Zarówno główne pary walutowe, jak i złoty wyczekują na decyzję FOMC w sprawie stóp procentowych w USA, a także na konferencję prasową Bena Bernanke – szefa FED.
Większej zmienności na rynkach można spodziewać się dziś po godzinie 20:00 oraz po 20:30. Wynik posiedzenia Komitetu Otwartego Rynku (FOMC), a także konferencja Bena Bernanke to najważniejsze wydarzenia tego tygodnia – również dla złotego. Najpierw poznamy decyzję w sprawie stóp procentowych w USA i tu nie należy oczekiwać żadnych zmian, a następnie pojawi się komunikat po posiedzeniu. To właśnie on, wraz z konferencją szefa FED może spowodować powstanie sporej zmienności, ponieważ inwestorzy czekają na informacje odnośnie dalszych losów programu skupu aktywów QE3. Obecnie FED skupuje z rynku papiery wartościowe warte ok. 85 mld USD miesięcznie, jednak pojawiają się już głosy kilku członków Komitetu, aby program ten zmniejszyć. Początkowo mówiono o tym, że wielkość skupu może zmaleć już w czerwcu, czego raczej nie należy się spodziewać. Niemniej jednak wrzesień może być już tym miesiącem, kiedy to kwota QE3 ulegnie zmianie. Inwestorzy będą się zatem wczytywać w każde zdanie komunikatu, a także wsłuchiwać w wypowiedzi szefa Rezerwy Federalnej. Jeśli Fed zdecydowałby się zasygnalizować, że rozważa zmniejszenie programu skupu aktywów w najbliższym czasie (kilka miesięcy), to powinniśmy zobaczyć umocnienie dolara, spadek cen akcji oraz wyprzedaż walut gospodarek wschodzących – w tym złotego."