DayTrading: Środa 18.03.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 18.03.2020

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Świeżak44 pisze:
18 mar 2020, 14:20
No i widzicie, upuścili. PS. To demo. Ćwicze przed założeniem lokaty. Wszystko mam rozrysowane.
Trzymaj cash w kieszeni jak go masz.
Trudne czasy dopiero nadchodzą.
Skąd wiesz ze ktoś Ci coś wypłaci.
To co się dzieje to kabaret.
Przekonasz się jaki !!
Liczy się kapucha która masz
a nie która może gdzieś masz
lub możesz mieć
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

sp500
wstrzelilem sie z lka idealnie
1byla nizej dopieo na 300 i jedna weszla
ciekawe co to daaaaaaaaaaaaaa
https://iv.pl/image/Grd2v6F
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Nie wiem czy teraz co mamy na EU to nie jest zamykanie pozycji.
Wszelkich pozycji
Ci co zostaną mogą zostać wyjeb...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

prezes NBP - brakuje dolara w bankach(jutro dowiozą z NBP) - pytanie kto go chce kupować po takim kursie? panikarze?

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

cugan pisze:
18 mar 2020, 15:08
Świeżak44 pisze:
18 mar 2020, 14:20
No i widzicie, upuścili. PS. To demo. Ćwicze przed założeniem lokaty. Wszystko mam rozrysowane.
Trzymaj cash w kieszeni jak go masz.
Trudne czasy dopiero nadchodzą.
Skąd wiesz ze ktoś Ci coś wypłaci.
To co się dzieje to kabaret.
Przekonasz się jaki !!
Liczy się kapucha która masz
a nie która może gdzieś masz
lub możesz mieć
Przecież to DEMO

Kolega świeży nie uznaje innej gry.. god mode on i jedziemy 8)

Ile lat ćwiczył złoto zanim NIE wszedł w real?
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

mario_M pisze:
18 mar 2020, 15:28
prezes NBP - brakuje dolara w bankach(jutro dowiozą z NBP) - pytanie kto go chce kupować po takim kursie? panikarze?
Ci sami co w uk kupują srebro po 40 funtów za 1oz..
Ludziom się mówi: ciężkie czasy - kupujcie złoto, srebro dolara.. i ludzie jak te barany biegną i biorą co jest..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

lekarz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lekarz »

"Po ogłoszeniu" przez rząd tzw. "tarczy antykryzysowej" gwałtownie spada kurs PLN. Zatrzymał się na 4,5EURPLN. Ktoś wie czy banki celowo utrzymują jakieś widełki względem EUR? Czy te widełki mogą puścić?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

lekarz pisze:
18 mar 2020, 15:38
"Po ogłoszeniu" przez rząd tzw. "tarczy antykryzysowej" gwałtownie spada kurs PLN. Zatrzymał się na 4,5EURPLN. Ktoś wie czy banki celowo utrzymują jakieś widełki względem EUR? Czy te widełki mogą puścić?
od kilku dni banki trzymają większy spread na baksie

w poniedziałek(16.03.) chciałem kupić $100 jako kantor i przy cenie międzybank(forex) był na 3.95 to usłyszałem od dealera, że mogę kupić po 4.01 :shock:
tłumaczenie było proste, ponieważ w najbliższym czasie może być problem z fizycznym dostarczeniem $ z USA do PL

aktualna cena zakupu $ w banku 4.2240 przy kwotowaniu międzybanku 4.1374 :roll:

dzieje się... :p
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Główne warszawskie laboratorium badające próbki na obecność koronawirusa zawiesiło pracę. Powód — dwoje pracowników mogło się zarazić koronawirusem. Czekają na wynik własnych testów.
]
:lol: :lol: :lol: I już po zawodach..zaczyna się.. wiedziałem, że tak będzie. Zaraz się rząd zarazi i prezydent, premier, senatorzy, dowódcy wojsk, załogi szpitali, policja itd... a mieli być świetnie przygotowani od dawna. Rudobrody długo obiecywał, że "wirusa nie ma , ale na pewno będzie". Wpuszczali kogo się dało, żeby wreszcie do nas dotarła.. a teraz sanacyjni chłopcy nie dają rady??? Widocznie za słabo myli rączki hehehehe.. Takie plagi to najgorzej karają głupich ignorantów.. a takich pełno u nas w kraju, paru na forum też mamy. Śmieliście się ze świeżaka, to teraz świeżak pośmieje się z was (mówie o ignorantach) 8)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

kiedyś do NBP poprze BGK gasił nadmierne osłabienie złotówki bo mają duży zapas walut i dla nich to czysty zysk oddawać po tak wysokim kursie waluty a potem sobie rezerwy uzupełnia po umocnieniu złotówki - zresztą z UE dostaną kolejne transze

Zablokowany