highend pisze:w ogóle byłoby zajebiście jakby się funt osłabił, a euro...umocniło (co z uwagi na QE jest mało realne)... no ale EUR/GBP to mój MAJORS ostatnio ....
bo w UK robię zakupy, a w strefie EURO sprzedaję, to sami rozumiecie
Ale w krótkim terminie możliwe. Tym bardziej, że dane z USA ostatnio wcale nie rzopieszczały.
skoro jen się umacnia, a jak widzimy funt mocno osłabia to rzeźnik zapowiada jazdę bez trzymanki w dół.
jak Jen ma sie umacniac kiedy kuroda (chyba przedwczoraj) powiedzial ze nic nie zmieniaja i KONTYNUUUUJA polityke monetarna czyli OSLABIAJA dalej jena... co ty opowiadasz? jezeli usd dostanie sygnal na umocnienie dzisiaj to ujek bedzie w KOSMOSIE. rzeznik spada tylko ze wzgledu na GBP.
a co do jena - jak polecą indeksy w dół, to zazwyczaj się jen umacnia, wiem, że Kuroda mówi, że QE kontynuują i nic nie zmieniają... no właśnie - bez zmian
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszki we Frankfurcie: setki zatrzymanych, dziesiątki rannych
IAR - Biznes
18 Mar 2015, 11:41
18.03.2015 (IAR) - Ponad 300 zatrzymanych osób i dziesiątki rannych - to najnowszy bilans zamieszek, które trwają od rana we Frankfurcie nad Menem. Do miasta przyjechały tysiące przeciwników Europejskiego Banku Centralnego, aby zakłócić ceremonię otwarcia nowej siedziby banku.
Organizator protestu, antykapitalistyczny ruch Blockupy zapowiadał, że chce przeprowadzić kolorową i pokojową demonstrację. Sytuacja najwyraźniej wymknęła się jednak spod kontroli. W stronę funkcjonariuszy ochraniających siedzibę banku poleciały kamienie i petardy.
Od rana we Frankfurcie płoną radiowozy, agresywni demonstranci budują i podpalają na ulicach barykady. Część miasta przypomina pole bitwy. W niektórych szkołach odwołano zajęcia w obawie o bezpieczeństwo uczniów. Policja podaje, że blisko 90 funkcjonariuszy odniosło obrażenia. Zatrzymano już około 350 osób. Także demonstranci mówią o wielu rannych w swoich szeregach. Policja użyła bowiem armatek wodnych i gazu. Organizatorzy szacują, że do Frankfurtu przyjedzie dziś ok. 10 tysięcy przeciwników kapitalizmu i polityki finansowej prowadzonej w czasach kryzysu przez Europejski Bank Centralny.
highend pisze:Edek - skoro Karnak mówi, że rośnie to TP 1.11 ?
a co do jena - jak polecą indeksy w dół, to zazwyczaj się jen umacnia, wiem, że Kuroda mówi, że QE kontynuują i nic nie zmieniają... no właśnie - bez zmian
tak, właśnie z naciskiem na słowo "zazwyczaj"
weź pod uwagę jeszcze to że Japonia nadal luzuje i nie zanosi się na koniec tego luzowania , a lada chwila tzn. czerwiec - wrzesień FED zacznie ostro zacieśniać. Ale wracając do dnia dzisiejszego wystarczy że Yellen usunie " cierpliwość" i ujka mamy na 125
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
btw. taka analogia.... SNB też powiedział, że na pewno utrzymają 1.20 na EUR/CHF na kilka dni przed 15 stycznia
więc to, że ktoś tam coś powiedział (Kuroda o jenie) - to mam to gdzieś