Średnia dzienna przy publikacjach fed to 200 pipsów a ty stawiasz SL na 50 ;] Glupie...niceone pisze:Ja skorzystałem z Twojej projekcji, dałem wczoraj S jak pisałem i mam ustawionego SL profitowego już na 1.2450atlanticos pisze:jak dla mnie to lekkie pogłębienie dzisiejszego minimum i bardzo gruby UP potem, albo od razu UP... a dlaczego? Bo to zgodne z projekcją którą wrzucałem w czwartek (duży odwrócony RGR), a pod którą niestety od wczoraj przestałem grac po wybiciu 2530... a zejście po drugie ramie orgra poszło jednak... cel jak dla mnie powyżej 1.27...korci żeby wejść w L z bardzo szerokim SL (rzędu 100 pipsow) bo do wyjęcia naprawdę sporo by było, ale chyba raczej podłączę się do ruchu jak już ruszą... S na tych poziomach nie wezmę.. najwyżej postoję z boku jak pójdą w dół...
https://www.tradingview.com/x/MaEs9p60/TP i oczekujący buy limit na 1.2370 i czekam
SL pozycji buy limit 50 pipsow
na 1.2320
pzdr
DayTrading: Środa 17.12.2014
Re: DayTrading: Środa 17.12.2014
atlanticos pisze:jak dla mnie to lekkie pogłębienie dzisiejszego minimum i bardzo gruby UP potem, albo od razu UP... a dlaczego? Bo to zgodne z projekcją którą wrzucałem w czwartek (duży odwrócony RGR), a pod którą niestety od wczoraj przestałem grac po wybiciu 2530... a zejście po drugie ramie orgra poszło jednak... cel jak dla mnie powyżej 1.27...korci żeby wejść w L z bardzo szerokim SL (rzędu 100 pipsow) bo do wyjęcia naprawdę sporo by było, ale chyba raczej podłączę się do ruchu jak już ruszą... S na tych poziomach nie wezmę.. najwyżej postoję z boku jak pójdą w dół...
https://www.tradingview.com/x/MaEs9p60/
Tak samo uważam, ale 100 pips sl to za dużo
Jak sam widzisz wylądowaliśmy na tasiemce, jak pęknie 1.2370 to racja nie dotykać
- atlanticos
- Maniak
Nie głupie tylko chyba nie przeczytałeś tego co napisal ze zrozumieniem...Kusus pisze:
Średnia dzienna przy publikacjach fed to 200 pipsów a ty stawiasz SL na 50 ;] Glupie...
zakłada że poniżej 2320 nie zejdziemy a jeśli zejdziemy to zaneguje to projekcję pod którą gra... wyjął na niej do tej pory bardzo duzo pipsów więc ryzykuje 50 i liczy ze wyjmie duzo wiecej.... jak dla mnie bardzo logiczne...

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
atlanticos pisze:Nie głupie tylko chyba nie przeczytałeś tego co napisal ze zrozumieniem...Kusus pisze:
Średnia dzienna przy publikacjach fed to 200 pipsów a ty stawiasz SL na 50 ;] Glupie...
zakłada że poniżej 2320 nie zejdziemy a jeśli zejdziemy to zaneguje to projekcję pod którą gra... wyjął na niej do tej pory bardzo duzo pipsów więc ryzykuje 50 i liczy ze wyjmie duzo wiecej.... jak dla mnie bardzo logiczne...
A na myśli jest coś takiego
oznaczenia każdy może sobie uzupełnić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Soja. Trzymam L
Za wczesnie wzialem bo moglem na pivocie po 1015.
Dzis zrobili pivota 3 razy przy czym 3ciego jak ruszyla sesja USA tak pykneli chyba na wyciecie SL.
Leci soja na 1100 okolice
-- Dodano: 17 gru 2014, 18:37 --
Pszenica juz 640. Mysle, ze 700 peknie niebawem.
Corn 450-470?
To znak ze indeksy w dol mysle. Skoro tak cisna surowce.
A ropa.... 59 musi peknac zeby o L myslec. To jest opor na fibo 161.8.
Pokazalem na wykresie. Na razie nie tykam.
Za wczesnie wzialem bo moglem na pivocie po 1015.
Dzis zrobili pivota 3 razy przy czym 3ciego jak ruszyla sesja USA tak pykneli chyba na wyciecie SL.
Leci soja na 1100 okolice

-- Dodano: 17 gru 2014, 18:37 --
Pszenica juz 640. Mysle, ze 700 peknie niebawem.
Corn 450-470?

To znak ze indeksy w dol mysle. Skoro tak cisna surowce.
A ropa.... 59 musi peknac zeby o L myslec. To jest opor na fibo 161.8.
Pokazalem na wykresie. Na razie nie tykam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- biznesman22
- Stały bywalec
Jakie oznaczenie ma ropa w IronFX? Świeżo zmieniłem brokera a WTI nie ma
Hmm widze że wiekszość ustawiona w longi pod FED'a
...
Swoją drogą ten oRGR na h4 aż nadto wyraźny jest i dlatego mi nie pasuje.
Za godzinę będziemy wszystko wiedzieć.

Swoją drogą ten oRGR na h4 aż nadto wyraźny jest i dlatego mi nie pasuje.
Za godzinę będziemy wszystko wiedzieć.
to co malujesz ma sensatlanticos pisze:jak dla mnie to lekkie pogłębienie dzisiejszego minimum i bardzo gruby UP potem, albo od razu UP... a dlaczego? Bo to zgodne z projekcją którą wrzucałem w czwartek (duży odwrócony RGR), a pod którą niestety od wczoraj przestałem grac po wybiciu 2530... a zejście po drugie ramie orgra poszło jednak... cel jak dla mnie powyżej 1.27...korci żeby wejść w L z bardzo szerokim SL (rzędu 100 pipsow) bo do wyjęcia naprawdę sporo by było, ale chyba raczej podłączę się do ruchu jak już ruszą... S na tych poziomach nie wezmę.. najwyżej postoję z boku jak pójdą w dół...
https://www.tradingview.com/x/MaEs9p60/

już dawno przekazali przez media że znikną słowa o "przez długi czas" stopy pozostaną nisko - to jest plotka,
słowa te dzisiaj znikną to będzie fakt który pozwoli przetrzepać edka w dół i dalej zagrać zgodnie z zasadą sprzedawaj fakty

sraczka na indeksach też świetnie się w to wpisuje, w końcu co ich Wall Street obchodzi jakaś tam Rosija
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
martwi mnie bardziej to że opór jest na 1.23 i 1.225 i nie wiem czy tam nie dolecimy i czygdzieś tam nie wrzucić longa dopiero,
Nauka nauka nauka....... 

a dla czegoma Edek rosnac jak w USA konec QE
a wUE rozpoczynja male QE
wiadome korekty spadkowe sa ale jak na razie wszystko pod doberanie S

wiadome korekty spadkowe sa ale jak na razie wszystko pod doberanie S