DayTrading: Środa 17.02.2016
Re: DayTrading: Środa 17.02.2016
eurusd cofa do ceny otwarcia, może to być grawitacyjne przyspieszenie do dalszych spadków 

Środapr7emo pisze:eurusd cofa do ceny otwarcia, może to być grawitacyjne przyspieszenie do dalszych spadków

- fx-technik
- Fanatyk
Czyli realia są takie, że rynek daje zarobić 20 Pips w ruchu, który może być korektąpr7emo pisze:eurusd cofa do ceny otwarcia, może to być grawitacyjne przyspieszenie do dalszych spadków
spadku, lub kontynuacją wzrostów.
A DAX30 też robi korektę w dół.
Gdyby ktoś grał inną metodą, to mógłby i 40 pips potencjalnie z tego ruchu wyjąć.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2016, 12:44 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
za długo w tej konsoli siedząFatCows pisze:Środapr7emo pisze:eurusd cofa do ceny otwarcia, może to być grawitacyjne przyspieszenie do dalszych spadkówI zonk

-- Dodano: śr 17-02-2016, 13:48 --
w średnim terminie gram na spadek eurusd, od zeszłotygodniowego szczytu buduje piramidęfx-technik pisze:Czyli realia są takie, że rynek daje zarobić 20 Pips w ruchu, który może być korektąpr7emo pisze:eurusd cofa do ceny otwarcia, może to być grawitacyjne przyspieszenie do dalszych spadków
rynek daje zarobić bardziej skalperom w czasach krótkoterminowej konsolidacji
w tym trendzie spadkowym łatwiej było wyjąć te 20 pipsów niż spodziewać się na wykresie intra że cena dojdzie do nowego high
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
A robi się to tak: Wtedy i 6 pips może się równać mnóstwo kasy!fx-technik pisze:Czyli realia są takie, że rynek daje zarobić 20 Pips w ruchu, który może być korektąpr7emo pisze:eurusd cofa do ceny otwarcia, może to być grawitacyjne przyspieszenie do dalszych spadków
A DAX30 też robi korektę w dół.
Gdyby ktoś grał inną metodą, to mógłby i 40 pips potencjalnie z tego ruchu wyjąć.
-- Dodano: 17 lut 2016, 13:01 --
To jest DAX30!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To dobre ... Bo ja układam piramidę w drugą stronę czyli od dołu ...pr7emo pisze:w średnim terminie gram na spadek eurusd, od zeszłotygodniowego szczytu buduje piramidę

- atlanticos
- Maniak
a 10 marca Marian organizuje zbiorową mumifikację faraonów 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- fx-technik
- Fanatyk
Bym tak z doświadczenia powiedział, że DJI i DAX dziś, teraz prą do góry.FatCows pisze:To dobre ... Bo ja układam piramidę w drugą stronę czyli od dołu ...pr7emo pisze:w średnim terminie gram na spadek eurusd, od zeszłotygodniowego szczytu buduje piramidę
Ponieważ mamy FOMC Minutes wieczorem, to może być różnie.
-- Dodano: 17 lut 2016, 13:15 --
W marcu będziem grać też zgodnie z tym, co leci.atlanticos pisze:a 10 marca Marian organizuje zbiorową mumifikację faraonów
Jak i każdego dnia pracy!
A piramidy się spotkają i nastąpi anihilacja.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2016, 13:19 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Do 10 pożyją, bo zaczyna coraz bardziej rysować się długa , tak na 3 tyg. konsola.atlanticos pisze:a 10 marca Marian organizuje zbiorową mumifikację faraonów
spadkowe świeczki są długie i chyba statystycznie częściej wywalają drabinkiFatCows pisze:To dobre ... Bo ja układam piramidę w drugą stronę czyli od dołu ...pr7emo pisze:w średnim terminie gram na spadek eurusd, od zeszłotygodniowego szczytu buduje piramidę

hehe dobre to byki i niedźwiedzie piramidując równoważą rynek niż jakby jeden z nich tylko piramidował
zauważyłem że mam tendencję do utrzymywania myśli o danym kierunku trendu z mniejszą podatnością na czynniki zewnętrzne kiedy buduję piramidę
lepiej się gra na h4, h1, d1 zdecydowanie

Ostatnio zmieniony 17 lut 2016, 13:23 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.