Dlatego ze na crossach ***JPY to glownie sprzedaz/kupno JPY ksztaltuje kierunek. Wszystkie crossy JPY sa silnie skorelowane z indeksami.BOCZEK pisze:na edku na h4 łądny sygnał na S
-- Dodano: śr 16-10-2013, 16:31 --
dlazcego mgiełko twierdzisz ze jak edek spadnie wdół, to ejek za nim nie poleci na też w dół
DayTrading: Środa 16.10.2013
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 16.10.2013
Kabelek odbił się ładnie od strefy podaży i idzie znowu w dół.Coraz bliżej do przebica 5920 IMO.
Swoją drogą miałem ustawione zlecenie 5 pipsów wyżej od odbicia i 50 pipsów mi przeleciało(chyba 4 raz w tym tygodniu w podobny sposób,z tymże wcześniej te różnice wynosiły 1-3 pipsy).No ale myślę sobie,"trudno 5 pipsów to już trochę jest".Teraz patrzę na USD/CHF i tam również miałem pending order ustawiony,z tymże zgodnie z tym co się ostatnio dzieje była to L-kA.
No i cóż,pies by to jebał krótko mówiąc
Muszę nad tym popracować i wchodzić parę pipsów powyżej/poniżej strefy,albo może dokładniej wyznaczać strefy czy coś,bo to nie pierwszy raz już.
Swoją drogą miałem ustawione zlecenie 5 pipsów wyżej od odbicia i 50 pipsów mi przeleciało(chyba 4 raz w tym tygodniu w podobny sposób,z tymże wcześniej te różnice wynosiły 1-3 pipsy).No ale myślę sobie,"trudno 5 pipsów to już trochę jest".Teraz patrzę na USD/CHF i tam również miałem pending order ustawiony,z tymże zgodnie z tym co się ostatnio dzieje była to L-kA.
No i cóż,pies by to jebał krótko mówiąc

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Nikkei S&P UP - zielono na wszystkich crossach JPY
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ale i tam zdaje mi się ze EJEK sie posypie za edkiem
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- ZielonaMgielka
- Maniak
Czas pokaze ale ja wole sie trzymac twardych dowodowBOCZEK pisze:ale i tam zdaje mi się ze EJEK sie posypie za edkiem

W skrocie jest tak. JPY to jedyna waluta z tak dluga perspektywa na niskie stopy procentowe. Dlatego kiedy sentyment na gieldzie jest pozytywny inwestorzy pozyczaja JPY i lokuja w innej walucie/akcjach itp. z bardzo korzystnym yieldem . Dzieje sie odwrotnie kiedy sentyment na gieldzie sie pogarsza. Czysta logika i dziala swietnie w srednim terminie

Ostatnio zmieniony 16 paź 2013, 16:50 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.
to pykło
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
potrzymaja SP500 teraz do zamkniecie UE
Coś pięknego. Kabel się powinien nazywacz "rozpierdalacz psychiki". Dzięki niemu ten tydzień obfituje w spora dawkę wrażeń. Pierwszy Tech support 5920-5908 i stamtąd lekkie odbicie albo ostra masakra w kierunku 5750
- ZielonaMgielka
- Maniak
Boczek trzymasz jeszcze eLe na UJ?
a E Jka piekne ciagnie oslabiajacy sie edek do USD
jak pisalem nie wazne ze U J w gore jesli jest od EURO a umocnieni USD to nie ze U J w gore nie pomoze EJKOWI czy GBP JPY
jak pisalem nie wazne ze U J w gore jesli jest od EURO a umocnieni USD to nie ze U J w gore nie pomoze EJKOWI czy GBP JPY