Wsparcia i opory to podstawa AT. I nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Udanych dalszych trejdów.ArnoldK pisze:powiem wam tak. Ja nie używam prawie niczego do grania, patrzę tylko na wsparcia, opory, czytam was, czytam analityków. Dobrze zarządzam kapitałem. Średnio od 500 do 1000 wyciągam dziennie. To chyba filozofii nie ma. Gram parę lat.
DayTrading: Środa 15.06.2016
Re: DayTrading: Środa 15.06.2016
Ja również dzisiaj popracowałem trochę tj. od 18.00 do 18.30. Wystarczy na dzisiaj
Przed nami jeszcze dzisiaj podwyżka stóp w usa
Przed nami jeszcze dzisiaj podwyżka stóp w usa

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Obydwie tezy są fałszywe.ajron pisze:Cblondyn pisze:OK. Ale nie obawiasz się, że padnie net czy cokolwiek innego? Duże ryzyko taki scalp.ajron pisze:
Blondyn, jw.
Technicznie jestem zabezpieczony na tego typu okazje.
-- Dodano: 15 cze 2016, 17:30 --
Dodałbym jeszcze- cierpliwosc.ArnoldK pisze:kiedyś zrozumiesz,że na forex najważniejszy jest kapitałfx-technik pisze:Kolejni fantaści, co bez SL tradują.
Do czasu...
Pierwsza, ta z kapitałem, ponieważ to nie ma sensu z kilku powodów.
Jeden, to ten, że broker to nie bank.
Drugi to ten, że wtedy procent zysku jest niewielki, wręcz minimalny.
Skoro obsuwa kilkuset pipsów nie boli, to kapitał musi być spory.
A te twoje zarobki to tylko pozór, bo też stanowią niewielki procent kapitału.
Druga, ta z cierpliwością.
Też tak kiedyś myślałem.
Przyjdzie taki dzień, że nawet i cierpliwość nie pomoże.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Ja Ci wytłumaczę, bo jest chciwy i nie bierze co dają.fx-technik pisze:Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego Daytrader ma nie wziąć 20 Pips?
Przykład na Edku, było +20, czekam na to kilka godzin, nie zamykam, bo targetuję +50.
Po pół godziny mam na liczniku tylko +5.
Gdzie tu jest jakikolwiek sens?
Może za 2 godziny będę miał te +50, a może tylko +2 ???
To, czy nie lepiej jest wziąć +5, +10 prawie pewnych pipsów?
Bo nie wie co robić, kiedy trejd idzie w jego stronę, lub przeciwnie do założonego kierunku.
Bo boi się porażki - zarówno trejd zamknięty na plus jak i na minus może być interpretowany przez nasz mózg jako porażka.
Bo nie bierze odpowiedzialności za trejd - tylko zwala na rynek, fundamenty, czyjąś wypowiedź, dane, wsparcie, opór, co tam chcesz.
Dlatego w tym biznesie trzeba stosować zasady i brać pełną, 100% odpowiedzialność za to co się robi.
To zależy, czasami tak a czasami nie : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
TECHNIK-FX:
Obydwie tezy są fałszywe.
ARNOLD K:
Załóżmy, że masz 100 000 PLN. Jeżeli średnio masz 500 dziennie zwrotu z tej inwestycji, to wychodzi około 10 000 koła miesięcznie. Dajmy w dół, 80 000 rocznie, nie znam innej inwestycji, która dawałaby zwrot taki na kapitale. Według Ciebie to tylko pozór zysku? A czy są niebezpieczne w domu inwestycyjnym Banku? Pewnie, że są.
Zwróć uwagę jakimi pozycjami gram, wtedy zrozumiesz dlaczego obsuwa 100 pipsów nie robi różnicy
I coś bym ci powiedział więcej, ale mi się nie chce
Obydwie tezy są fałszywe.
ARNOLD K:
Załóżmy, że masz 100 000 PLN. Jeżeli średnio masz 500 dziennie zwrotu z tej inwestycji, to wychodzi około 10 000 koła miesięcznie. Dajmy w dół, 80 000 rocznie, nie znam innej inwestycji, która dawałaby zwrot taki na kapitale. Według Ciebie to tylko pozór zysku? A czy są niebezpieczne w domu inwestycyjnym Banku? Pewnie, że są.
Zwróć uwagę jakimi pozycjami gram, wtedy zrozumiesz dlaczego obsuwa 100 pipsów nie robi różnicy

- fx-technik
- Fanatyk
Przy tych założeniach przeczysz sam sobie.ArnoldK pisze: Załóżmy, że masz 100 000 PLN. Jeżeli średnio masz 500 dziennie zwrotu z tej inwestycji, to wychodzi około 10 000 koła miesięcznie. Dajmy w dół, 80 000 rocznie, nie znam innej inwestycji, która dawałaby zwrot taki na kapitale. Według Ciebie to tylko pozór zysku? A czy są niebezpieczne w domu inwestycyjnym Banku? Pewnie, że są.
Strata kilkuset pipsów musi zaboleć.
I proszę podarujmy sobie sarkazm, czy inne takie.
Po prostu podyskutujmy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
fx-technik pisze:ArnoldK pisze: Załóżmy, że masz 100 000 PLN. Jeżeli średnio masz 500 dziennie zwrotu z tej inwestycji, to wychodzi około 10 000 koła miesięcznie. Dajmy w dół, 80 000 rocznie, nie znam innej inwestycji, która dawałaby zwrot taki na kapitale. Według Ciebie to tylko pozór zysku? A czy są niebezpieczne w domu inwestycyjnym Banku? Pewnie, że są.
Przy tych założeniach przeczysz sam sobie.
Strata kilkuset pipsów musi zaboleć.
I proszę podarujmy sobie sarkazm, czy inne takie.
Po prostu podyskutujmy.
co ma zaboleć? przy 0,2 lota 100 pipsów, to około 700 PLN. Co ma zaboleć? trzeba myśleć!
pokory trochę...
Czytaj ze zrozumieniem, bo się tylko coraz bardziej ośmieszasz, a obserwuję Cię od kilku miesięcy.
Nie odpiszę Ci już, bo nie mam na to czasu, wolę zarabiać.
fx-technik pisze:Kolejni fantaści, co bez SL tradują.
Do czasu...
ekhem....niektórzy świadomie stosują stop out zamiast SL