DayTrading: Środa 14.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 maja 2014, 00:00

Wzrost
21
57%
Bez zmian
7
19%
Spadek
9
24%

Liczba głosów: 37

luxtorpeda

Re: DayTrading: Środa 14.05.2014

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

MasterFx pisze:Tak, a ludzie którzy tam siedza sa tylko dla picu i broker MM zarabia tylko na prowizji
Nie rozumiem, jakie specjalne kwalifikacje są według Ciebie potrzebne? Większość klientów traci dzięki wysokiemu lewarowi i jest to fakt znany od ponad stu lat. Zabezpieczanie ekspozycji też nie jest zbyt skomplikowane.

Nie wiem jak Ty, nie spotkałem MM z prowizją (są za to quasi MM - ECN, ale to inna historia). Jeśli zabezpieczają się, to zarabiają na spreadzie, jeśli nie to również na stracie klienta.

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

zakopiec pisze:
turboburbo pisze:USDJPY RGR na H4 ?
Możesz narysować, bo nie moge dojrzeć.
https://www.tradingview.com/x/rDkLcw6n/

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

turboburbo pisze:
zakopiec pisze:
turboburbo pisze:USDJPY RGR na H4 ?
Możesz narysować, bo nie moge dojrzeć.
https://www.tradingview.com/x/rDkLcw6n/

Hmmm :!: :?: :!: :?: :!: :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, 13:08 przez Tommy_Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Matthew414 pisze:600 pipsow ZYSKU ! czytaj ze zrozumieniem. Jak będą częściej trafiać to częściej klienci będą otwierać pozycje wg mnie.

Nie rozumiemy się chyba . Chcesz powiedzieć że trzymasz pozycję ze stratą 500 -600 pipsów ? XTB nie podało stopa tylko TP a w ciągu dwóch tygodni była właśnie taka strata . Zerknij dokładniej na wykres . A te 600 pipsów zysku to czysta demagogia bo większość by zaliczyła MC po drodze

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Czyli, że nie :P

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

turboburbo pisze:Czyli, że nie :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Tommy_Boss pisze:
[/quot e]
hehe, coś w tym jest :mrgreen:

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

luxtorpeda pisze:
MasterFx pisze:Tak, a ludzie którzy tam siedza sa tylko dla picu i broker MM zarabia tylko na prowizji
Nie rozumiem, jakie specjalne kwalifikacje są według Ciebie potrzebne? Większość klientów traci dzięki wysokiemu lewarowi i jest to fakt znany od ponad stu lat. Zabezpieczanie ekspozycji też nie jest zbyt skomplikowane.

Nie wiem jak Ty, nie spotkałem MM z prowizją (są za to quasi MM - ECN, ale to inna historia). Jeśli zabezpieczają się, to zarabiają na spreadzie, jeśli nie to również na stracie klienta.
Sprowadzasz watek rozmowy na złe tory pytajac o kwalifikacje potrzebne do prowadzenia tego biznesu. Chyba nie o tym rozmawiamy :roll:

Poza tym jak sam słusznie zauwazyłes jesli sie zabezpieczaja w interbanku to zarabiaja na spreadzie + plus inne prowizje.
Jesli sie nie zabezpieczaja to nettuja pozycje ( dla uproszczenia dwóch prezeciwstawnych graczy). Teraz, jesli przyjac ze 95% traci to maja 95% szanse na zarobek zarówno od jednego i drugiego (kwestia czasu). Uwazam ze gro brokerów MM zabezpiecza transakcje ale tylko wybrane ( np tych zarabiajacych). Idac dalej, najwiecej inwestorów wtapia na poczatku swojej przygody. Teraz pytanie do Ciebie: gdzie szukaja, analiz badz rekomendacji Ci najmniej doswiadczeni inwestorzy....Odpowiadajac sobie na to pytanie pomysl czy brokerowi MM rzeczywiscie zalezy aby prezentowane przez niego publicznie analizy "wchodziły"? :roll:

Takie luzne przemyslenia, oczywiscie kazdy ma prawo do swojej oceny ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Tommy_Boss pisze:
jakby się im przyjrzec i szyje poprowadzic, to wiekszosc z nich się zrealizowała :lol:

-- Dodano: 14 maja 2014, 13:14 --
dkonwicki76 pisze:
luxtorpeda pisze:
MasterFx pisze:Prosze Cie, pomyśl...
Zacznij od tego w jakim modelu działa XTB
To samo chciałem zaproponować Tobie. Nie trzeba znać rynków, żeby prowadzić taki biznes.
a wiesz ile trzeba mieć pieniędzy, aby go rozpocząć w ogóle, pomijając już marketing i kwestie rozwojowe?

R.
chyba mnie niż bank... a bank potrzebuje 5 mln Eur kapitału : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

To życzę powodzenia grającym pod to :d :d :d

Zablokowany