DayTrading: Środa 13.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lip 2016, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
4
31%
Spadek
3
23%

Liczba głosów: 13

Rafal152

Re: DayTrading: Środa 13.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Amerykański Instytut Paliw (API) podał, że w minionym tygodniu zapasy ropy naftowej w Stanach Zjednoczonych wzrosły o 2,2 mln baryłek. Było to zaskoczenie dla inwestorów, którzy oczekiwali spadku zapasów o około 3 mln baryłek. Dzisiaj inwestorzy z zainteresowaniem wypatrują analogicznego raportu Departamentu Energii USA, który bazuje na większej ilości danych niż API.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Siema Rafał! Gdzie żeś bywał jak ci nie było??? :)

Pytanie o KGHM. Idą w górę, przeszli poziom fibo 61,8%, retestowali go z dobrym skutkiem i się zacieli.. Prawdopodobnie przez miedź, bo dotarła do ważnej linii.. Jakie szanse , że pójdzie dalej w góre??? (np. na 74, do bandy ) Chyba spore, prawda?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Rafal152

Świeżak44 pisze:Siema Rafał! Gdzie żeś bywał jak ci nie było??? :)

Pytanie o KGHM. Idą w górę, przeszli poziom fibo 61,8%, retestowali go z dobrym skutkiem i się zacieli.. Prawdopodobnie przez miedź, bo dotarła do ważnej linii.. Jakie szanse , że pójdzie dalej w góre??? Chyba spore, prawda?

Cześć

Troche przerwy od FX dobrze robi .

Wracam z wielkim rozmachem :D wczoraj WTI na L prawie cały ruch złapany teraz szukam S przed danymi żeby zdążyć zabezpieczyć . Pózniej DAX na S będę szukał jak ropą dziś polecą ostro w dół

Udanych trejdów

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:
TsunamiPL pisze:Dax za chwilę powyżej 10 tyś.
najpierw musi 9969 przebić, a to marzenie ściętej głowy :mrgreen:
jak tam twoje buy ajron, jak zawsze będzie top samo, pojawiłeś się kupiłeś górkę i teraz znikniesz pewnie :P
można wiedzieć co kupiłeś DAX-a, edka, a może gbp/jpy? Kabla?
Co ty masz tam za poziom. Możesz wrzucić wykres??? Fibo jakieś?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Rafal152 pisze:

Pytanie o KGHM. Idą w górę, przeszli poziom fibo 61,8%, retestowali go z dobrym skutkiem i się zacieli.. Prawdopodobnie przez miedź, bo dotarła do ważnej linii.. Jakie szanse , że pójdzie dalej w góre??? Chyba spore, prawda?

Cześć

Wracam z wielkim rozmachem :D wczoraj WTI na L prawie cały ruch złapany teraz szukam S przed danymi żeby zdążyć zabezpieczyć . Pózniej DAX na S będę szukał jak ropą dziś polecą ostro w dół

Udanych trejdów
Wzajemnie :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Rafal152 pisze:

Cześć

Udanych trejdów
Jak ropa poleci to i DAX od razu poleci, a może nawet wcześniej od niej. Wskaźniki już nagrzane, ale tak kręcą, że coś strasznego. Trudno coś złapać.. Wczoraj ropa 2 dolary podskoczyła po kilkudniowej konsoli, fakt.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Dax ma dużo do nadrobienia względem S&P. Czy zdąży nadrobić zanim USA pęknie ? :roll:
The only way is up

Rafal152

Świeżak44 pisze:
Rafal152 pisze:

Cześć

Udanych trejdów
Jak ropa poleci to i DAX od razu poleci, a może nawet wcześniej od niej. Wskaźniki już nagrzane, ale tak kręcą, że coś strasznego. Trudno coś złapać.. Wczoraj ropa 2 dolary podskoczyła po kilkudniowej konsoli, fakt.
Ja łapałem ja wczoraj na dole kanału .
Dziś jesteśmy dopiero po środku ale jeżeli się potwierdzi wczorajsze API to będzie ostra jazda w dół .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Świeżak44 pisze:
Farciarz pisze:
TsunamiPL pisze:Dax za chwilę powyżej 10 tyś.
najpierw musi 9969 przebić, a to marzenie ściętej głowy :mrgreen:
jak tam twoje buy ajron, jak zawsze będzie top samo, pojawiłeś się kupiłeś górkę i teraz znikniesz pewnie :P
można wiedzieć co kupiłeś DAX-a, edka, a może gbp/jpy? Kabla?
Co ty masz tam za poziom. Możesz wrzucić wykres??? Fibo jakieś?
gbp/jpy się zainteresuj na S, a nie Daxem
opór mam nie do pokonania, a nawet jeśli to daleko nie uleci, ale sam DAX nie sprzedaję, bo mi wskaźnikowo nie pasuje, to nie ja decyduje co sprzedać czy kupić a komputer, ja tylko szukam układów i egzekwuje trejdy
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 13:23 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

albercik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: albercik »

Szanowny Dadasie. Gdzie mogę znaleść twój wskaźnik DSWS na mt4. Szukam tu i tam i nic

Zablokowany