DayTrading: Środa 08.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
6
22%
Spadek
8
30%

Liczba głosów: 27

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 08.07.2015

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

pik pisze:
flogopit2 pisze:czyli lepiej nie zostawiać na noc nic na indeksach bo kolejna luka gotowa
Ja otworzyłem pozycje przeciwne, do już otworzonych w razie ciężkiego otwarcia ;-)
pytanie w czym siedzisz lki czy eski ? :)
... wyluzuj Zuza warkocze ...

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

flogopit2 pisze:
pik pisze:
flogopit2 pisze:czyli lepiej nie zostawiać na noc nic na indeksach bo kolejna luka gotowa
Ja otworzyłem pozycje przeciwne, do już otworzonych w razie ciężkiego otwarcia ;-)
pytanie w czym siedzisz lki czy eski ? :)
Siedziałem w Elka, teraz siedzę w obu ;-) Zbyt cenne są te pozycje, żeby je zamykać, a nie wiadomo, co komu strzeli do głowy przez noc.

Dawno tak nie robiłem. Nie wiem, jak to wygląda u innych broków, ale nie trzeba mieć dodatkowego zabezpieczenia, po prostu główne loty są pomniejszane o pozycje przeciwne. Więc nie trzeba mieć tak dużo kapitału, jak myślałem ;-)

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

Siedziałem w Elka, teraz siedzę w obu ;-) Zbyt cenne są te pozycje, żeby je zamykać, a nie wiadomo, co komu strzeli do głowy przez noc.

Dawno tak nie robiłem. Nie wiem, jak to wygląda u innych broków, ale nie trzeba mieć dodatkowego zabezpieczenia, po prostu główne loty są pomniejszane o pozycje przeciwne. Więc nie trzeba mieć tak dużo kapitału, jak myślałem ;-)[/quote]
Ja zamknąłem all - połowa dziennego zarobku stracona, ale jutro też jest dzień - za duże ryzyko
DAX - Sądzę, że dobiją do dolnej bandy na h4 i później pompa w górę, a jeżeli nie to już tylko eski poniżej bandy, no chyba, że jakieś fałszywe wybicie.
W Chinach siła dżemie :)
... wyluzuj Zuza warkocze ...

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Prognoza początku w Azji nie zapowiada nic dobrego, więc chyba jednak będzie kontynuacja w dół bez żadnego odbicia, ale to okaże się jutro.

hentom21
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hentom21 »

Pora na L na ujku?

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

Nie podeszli dzis na koncowce w gore wiec moze juyro nie będzie luki w dol,codziennie zostawialam ski na noc na luki bo to latwy pieniądz ostatnio,dzis odpuscilam,pewnie będzie okazja dobrac wyżej

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mat2314 pisze:Piękna korekta jednak na kiwi. W sumie się już od pewnego czasu o wyprzedzaniu mówiło, ale dopóki nie będziemy po FEDzie, dopóty nie przesądzam.

Teoretycznie tak długo jak jen idzie do góry, kiwosz powinien analogicznie, a tutaj jeszcze wiele się może dziać przez grecki-cyrk.

Ciekaw jestem czy Kiwosz będzie respektować górną bandę dawnego kanału spadkowego (wrócił do niego), tj. okolice 0,676-0,677.
:D :D :D
A NIE MÓWIŁEM :)
Pięknie to APPLE spada - kocham to! :) Ich Apple Sratch to właśnie gwóźdź do.... spadków.

Rzeźnik poszedł jak pisałem? :) Jestem szczęśliwy.

Aktualnie pojechałem do pierwszego dużego miasta, zabrałem cały mobilny forex ze sobą, ladowarki, internet.... normalnie koniec świata - prądu ma jeszcze jutro nie być. Telefony też nie działają, nadajniki BTS operatorów nie mają prądu. Również nie działają stacje benzynowe. Jak tak wyglądać ma na wojnie to się trzeba przygotować.... do życia bez internetu i bez komórek... bo prąd sobie zrobię (panele fotowoltaiczne lub ostatecznie agregat).... nie ma śmiechu!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

kr85kr pisze:Nie podeszli dzis na koncowce w gore wiec moze juyro nie będzie luki w dol,codziennie zostawialam ski na noc na luki bo to latwy pieniądz ostatnio,dzis odpuscilam,pewnie będzie okazja dobrac wyżej
Ja zostawiłem jedną eSke, na NASDAQ, jakby podeszli to dłużej potrzymam, nie ma stresu. Ten tydzień mam świetny.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ciekawe czy skonczy sie korelacja: ropa/miedz na indeksy....
czyli surowce zaczna drozec, a indeksy spadac :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

edek h1 - jak ktoś cierpi na bezsennośc ;)
https://www.tradingview.com/x/P9oaEIyf/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany