DayTrading: Środa 08.07.2015
Re: DayTrading: Środa 08.07.2015
w sumie na dax można teraz rzucać monetą i tak nie ma znaczenia 

... wyluzuj Zuza warkocze ...
flogopit2 pisze:w sumie na dax można teraz rzucać monetą i tak nie ma znaczenia
No to trzeba otwierać w dwie strony z stałym TP i bez SLa - powinny wciągu dnia obie wpaść

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Byki straciły impet na DAX, jak ktoś ma Lki to może warto rozważyć wysiadkę i zmiane na S...na H4 to juz ładnie nie wygląda a czasu coraz mniej do zamknięcia tej swiecy
edit:
Jeszcze taka myśl z PA: Jak w następnym swingu nie ustanowimy nowego szczytu dzisiaj to będzie mocny sygnał na S DAX i granie S od 10770 - 10800 aż do 10440. Ja na razie czekam z jakimś wiekszym lotem.
edit:
Jeszcze taka myśl z PA: Jak w następnym swingu nie ustanowimy nowego szczytu dzisiaj to będzie mocny sygnał na S DAX i granie S od 10770 - 10800 aż do 10440. Ja na razie czekam z jakimś wiekszym lotem.
Tak sie kiedys pogrywalo ale trzeba trzymac w rezerwie spore depo ...kera.p pisze:flogopit2 pisze:w sumie na dax można teraz rzucać monetą i tak nie ma znaczenia
No to trzeba otwierać w dwie strony z stałym TP i bez SLa - powinny wciągu dnia obie wpaść![]()
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!
Ja się z DAXa wyleczyłem, gram ostatnio na NASDAQ i S&P, tylko eSki, z konkretnym SLem i nie pamiętam kiedy na tych dwóch indeksach zamknąłem pozycję ze stratą.
Tak po za tym złoto ładnie odbiło, można było, brać eLkę poniżej 1150.
Tak po za tym złoto ładnie odbiło, można było, brać eLkę poniżej 1150.
Rzeźnik na M5 podwójne "denko" na M15 pewnie tez bedzie?
kabel na M30 tez podwójne dno
kabel na M30 tez podwójne dno
Ostatnio zmieniony 08 lip 2015, 18:30 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękna korekta jednak na kiwi. W sumie się już od pewnego czasu o wyprzedzaniu mówiło, ale dopóki nie będziemy po FEDzie, dopóty nie przesądzam.
Teoretycznie tak długo jak jen idzie do góry, kiwosz powinien analogicznie, a tutaj jeszcze wiele się może dziać przez grecki-cyrk.
Ciekaw jestem czy Kiwosz będzie respektować górną bandę dawnego kanału spadkowego (wrócił do niego), tj. okolice 0,676-0,677.
Teoretycznie tak długo jak jen idzie do góry, kiwosz powinien analogicznie, a tutaj jeszcze wiele się może dziać przez grecki-cyrk.
Ciekaw jestem czy Kiwosz będzie respektować górną bandę dawnego kanału spadkowego (wrócił do niego), tj. okolice 0,676-0,677.
Myślę, że poza techniką będzie to zależało od zachowania indeksów w Chinach, jeżeli tam nie będzie korekty po ostatnich spadkach, to DAX pewnie pójdzie tą samą drogą. Wczoraj DAX i S&P na zamknięciu były bardziej ustawione pod wzrosty, ale przez noc Chińczycy sprowadzili ich na ziemię.shogomad pisze:Byki straciły impet na DAX, jak ktoś ma Lki to może warto rozważyć wysiadkę i zmiane na S...na H4 to juz ładnie nie wygląda a czasu coraz mniej do zamknięcia tej swiecy
edit:
Ciekawostka: http://biznes.onet.pl/gielda/wiadomosci ... ymi/ptqz58
- zastapmnie
- Pasjonat
Ktoś zapoznawał się z opiniami na temat jutrzejszych stóp procentowych w W. Brytanii? Ostatnio dużo mówiło się o podwyżkach i dane sugerowały poprawę w gospodarce. Zastanawiam się, czy dzisiejsza korekta nie jest po to, by podebrać longi z lepszych pułapów.
Z drugiej strony pary z funtem w ostatnich miesiącach ostro grzały do góry, więc wypadałoby w końcu silną korekcinę zrobić... GBPNZD dzisiaj zleciał aż 560pipsów, co wobec ponad 4000 do góry nie jest jakimś wielkim wyczynem, ale jednak robi wrażenie...
Z drugiej strony pary z funtem w ostatnich miesiącach ostro grzały do góry, więc wypadałoby w końcu silną korekcinę zrobić... GBPNZD dzisiaj zleciał aż 560pipsów, co wobec ponad 4000 do góry nie jest jakimś wielkim wyczynem, ale jednak robi wrażenie...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...