DayTrading: Środa 08.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 cze 2016, 00:00

Wzrost
7
39%
Bez zmian
2
11%
Spadek
9
50%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 08.06.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

mario_M pisze:złoto dobiło 61,8% i wraca w dół
to i edek zapał już powinien stracić
Może tak i być, ale jak na razie na H1 jest HH, a nie ma LH.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

jkar pisze:
Świeżak44 pisze:. Po takiej świecy na h4 jaka była wczoraj wydawało się ,że może tylko rosnąć.. A tu nic..
Niemozliwe :?
:)

Nie no zabiorą sie z Sp500....tam już w USA roczne szczyty praktycznie padły. Niezbadane są zasoby papieru i zielonej farby w FED.

Albo robie false break i pin na weekly, albo Yellen idzie po nobla z ekonomi, keynesiści mieli racje i wszystko co sie uczyliśmy o ekonomi od dziecka można będzie o kant.... :p

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

shogomad pisze:
jkar pisze:
Świeżak44 pisze:. Po takiej świecy na h4 jaka była wczoraj wydawało się ,że może tylko rosnąć.. A tu nic..

Nie no zabiorą sie z Sp500....tam już w USA roczne szczyty praktycznie padły. Niezbadane są zasoby papieru i zielonej farby w FED.

Albo robie false break i pin na weekly, albo Yellen idzie po nobla z ekonomi, keynesiści mieli racje i wszystko co sie uczyliśmy o ekonomi od dziecka można będzie o kant.... :p
To już dawno, dawno.
Liczy się obrót!
Dopóki się kręci!
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Rafal152 pisze:Na innym forum był gości co jak ropa ze 130 dol pikowała w dół a on codziennie to samo że zara pójdzie w góre . 2 lata chłop dzień w dzień to samo aż po 2 latach mógł w końcu powiedzieć A NIE MÓWIŁEM ŻE BĘDZIE ROSŁO :D

Coś mi się wydaje że w z tym Edkiem będziecie tak samo :( .

Świeżak pamiętasz Kena :D
Próbuję zapomnieć.. :D Facetowi naprawdę odbiło z tej gry na giełdzie. Coś mówili, że grał na kontraktach parę lat temu i popłynął. Wyobraźcie sobie, codziennie od 7.00 do wieczora wypisuje na forum po 130 katastroficznych postów jaki to krach idzie, wszystko bankrutuje, wszystko wina zbankrutowanych bankrutów drukujących pieniadze na zbankrutowanych drukarkach itp. (takie newsy). Ale ropa zawsze musi drożeć, bo się już kończy. Jak tanieje, to milczy. Ropa to dla niego świętość. Nie wiem, co on miał z ta ropą. Musiał chyba na niej popłynąć i stąd ta paranoja. Chory człowiek. Nie chciałbym tak skończyć..

-- Dodano: 08 cze 2016, 16:12 --
jkar pisze:
Ale skąd wiedziałeś? PS. Widocznie na DAX-ie trzeba patrzeć tylko na RSI i jak przekracza 70 to brać S i nie patrzyć..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

pedro pisze:
i taka opcja na eurusd http://invst.ly/1uu4z

dobrych trejdów : )
ta opcja niestety nie weszła .... 4 pips zabrakło do zebrania trejda ... http://invst.ly/1uxm6

ale na gj wytrzymało ; )

http://invst.ly/1uxk3

-- Dodano: 08 cze 2016, 16:19 --
Farciarz pisze:
jakby miało być 1.14XX to bym nie dokładał, ja już siedzę, bardzo wątpliwy jest nawet re test poziomu 90, jak kupowałem na 1.1119 się Pedro zaklinał, przeklinał, że 1.13 jest niemożliwe, masz post obok co teraz robi, sprawa jest przesądzona co do spadków tylko impuls nie wiem kiedy będzie, może nawet za godzinę albo 15 minut
Pedro nie zaklinał i nie przeklinał, tylko stwierdzał fakt, kiedy pisałeś że do następnego wieczora będzie 1.13 ... i nie było,

stwierdzałeś kategorycznie! ... że tak ma być ... well,

zamknąłeś S na edu?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2016, 16:24 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

za 12 minut na ropie wywali 100 pipsów w jedną strone ze stron...albo bedzie mega szybki retest 50$ albo 52$ jeszcze dziś. Zastanawiające ,że USA nie zrobiło nwego low dnia przed danymi. Czyżby grubasy widziały coś o zapasach czego my leszczyna nie ? I jeszcze ten spokój OPEC po ostatnim meetingu.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze: jakby miało być 1.14XX to bym nie dokładał, ja już siedzę, bardzo wątpliwy jest nawet re test poziomu 90, jak kupowałem na 1.1119 się Pedro zaklinał, przeklinał, że 1.13 jest niemożliwe, masz post obok co teraz robi, sprawa jest przesądzona co do spadków tylko impuls nie wiem kiedy będzie, może nawet za godzinę albo 15 minut
Sposób pewności Farciarza trochę przypomina wstępne objawy wspomnianego Kena.
A Edek, jak na razie LH nie tworzy na H1.
U mnie szczyt 1.14100.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

EIA US crude oil inventories -3226k vs -3000k exp

lekko bulish niby :? ale podobnie do API ( o dziwo ) - czyli dupy nie urywa :?

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

shogomad pisze:EIA US crude oil inventories -3226k vs -3000k exp

lekko bulish niby :? ale podobnie do API ( o dziwo ) - czyli dupy nie urywa :?
Wzrosły za to zapasy benzyny i destylatów. Dane w sumie nie są istotne. Istotna jest reakcja na dane :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

No i co z tą ropą?? Dane zgodne z przewidywaniami. Wygląda na to, że zdrożała już pod nie od rana, a teraz to chyba będzie spadać, bo pod co ma drożeć??? Spieszmy się brać S-ki, tak szybko spadają.. :)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany