DayTrading: Środa 06.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 maja 2015, 00:00

Wzrost
22
67%
Bez zmian
4
12%
Spadek
7
21%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 06.05.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

shogomad pisze:Panowie te kłótnie o kierunek trendu na edku są bez sensu tak długo jak każdy z was mówi o innym TF.

Na MN bedzie lekko skorygowany spadkowy, na H1 będzie wzrostowy. Z grubsza patrzcie która storna wykresu jest wyżej na danym TF. Jak lewa to spadkowy jak prawa to wzrostowy.

Odnosze wrażenie od kilku dni że cały spór Highenda z Kususem wynika z takiego nieporozumienia.
Jaki spór? :) ja nic nie wiem. Przyjmuję każdą krytykę na klatę (mile widziana) byle była napisana językiem kulturalnym i bez obelg. Tyle. Jeśli ktokolwiek na mnie najezdża inwektywami i obraża no to sorry - ban :)

-- Dodano: 06 maja 2015, 17:35 --
c.ajto pisze:
highend pisze:Rozumiem, ze oficjalnie powiemy iz edek jest w trendzie wzrostowym jak pusci 1.20? :)
Powiedz mi, jaka jest dla ciebie różnica między trendem a korektą?

Czy każda korekta jest dla ciebie nowym trendem?

A jeśli E/D dojdzie do 1.2, skonsoliduje i pójdzie 400P dołem, to co to dla ciebie będzie - powrót do starego trendu (ale nie, ty już go skreśliłeś, więc wracać do niego nie można), początek nowego, czy korekta aktualnego?
Szczerze mówiąc chodziło mi o to, kiedy Żaba napisze że trend jest wzrostowy :d
Dla mnie jest wzrostowy od 1.05 okolice. Wielu łapało eSki i tak do 1.10.... a potem nagle mamy 1.13 ponad :)

-- Dodano: 06 maja 2015, 17:37 --
magura2004 pisze:
PipsKong pisze:
karnak pisze:Jak się Wam podoba rzut beretem do celu na EDku? :D
a cojest celem ?:O 1.14 ?:):)
1,20 :wink:

e tam, 1.70 :mrgreen: co się będziemy ograniczać :d

-- Dodano: 06 maja 2015, 17:38 --
nowy joker pisze:
highend pisze:Rozumiem, ze oficjalnie powiemy iz edek jest w trendzie wzrostowym jak pusci 1.20? :)
Nie wiem co jest z Tobą ale 1.20 to Ty zobaczysz ja swinia niebo . Euro jest słabe i będzie jeszcze słabsze i kropka
Przyjmuje zakład. Do wygrania jest świnia czy krowa?

-- Dodano: 06 maja 2015, 17:38 --
nowy joker pisze:Jeszcze wszyscy wczoraj pisali ze Edek zejdzie do 1:1 a dziś jak poszedł troszkę do góry wszyscy piszą o nowym trendzie ciekawe hmm
wszyscy tak pisali? :shock: :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Po tych wszystkich L'kach pora na mały, wieczorny, kontrolny skalpik ; )
Może uda się dzisiaj wyjąć jeszcze z 50 pipsów ;]

EU H1
EU H1.png
I jeszcze skaplik na Kangurku ;]

AU H4
AU H4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Kusus pisze:Po tych wszystkich L'kach pora na mały, wieczorny, kontrolny skalpik ; )
Może uda się dzisiaj wyjąć jeszcze z 50 pipsów ;]

EU H1
EU H1.png
I jeszcze skaplik na Kangurku ;]

AU H4
AU H4.png
uhhh...skalpik....dla mnie to będzie drugi największy zaliczony ruch dzisiaj :mrgreen: zanim dobiliśmy do górnego ograniczenia miałem 3x L i 1x S :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Co do tej zmiany trendu na edku. H4 - wg mojej opinii, wydaje mi się, że mogłem mieć trochę racji w przepychankach w styczniu z niektórymi tutaj. :)

Prostokąty (granice są miejscami lekko orientacyjne):
- czarny - jazda na plotach co do QE w Europie
- biały - sprzedawanie faktów i zjazd na poziomy ceny właściwe dla QE w Europie
- bordowy - lutowa stagnacja i korekta po pierwszym spadku - poziom właściwy dla QE w Europie
- zielony - jazda na dobrych danych z USA i pompowaniu bańki co do podwyżki stóp
- niebieski - korekta związku z wyhamowanie nastrojów co do podwyżki, która została odsunięta w czasie
- różowy - to co w niebieskim + wysyp złych danych z USA co ma odsuwać podwyżkę
- żółty - mocno orientacyjny zakres, będący rozszerzeniem bordowego - to powinnien być poziom edka w nadchodzącym czasie, tak długo, jak jest QE, a nie ma podwyżka stóp jest odsunięta w czasie;

Co z tego wynika. Ano, mamy korektę, a nie zmianę trendu na edku. Zwróćcie uwagę, że obecny poziom edka oscyluje wokół średniego poziomu z lutego (bordowy prostokąt). Jak można mówić o długoterminowej zmianie trendu na edku, skoro nawet nie wybiliśmy poziomów sprzed QE? Jeśli mam rację, to poziomy w okolicach 1,15 powinny być obecnym górnym celem dla edka. Po prostu wróciliśmy tam gdzie powinniśmy, skoro nie ma podwyżki stóp. Stąd wniosek, iż marzec (był kalką stycznia) to było kupowanie plotek (w postaci wyprzedaży edka), tyle tylko, że one w marcu (przeciwnie do stycznia) się nie zrealizowały.

Kiedy zjazd na poniżej 1,1? Ano jak gospodarka USA ruszy, czyli może i nawet w wakacje, o ile nie na jesień?

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

Na jednym z ostatnich wywiadów Draghi powiedział,że widzi Euro na poziomie 1.13 w 2015r.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Mat2314 pisze:Co do tej zmiany trendu na edku. H4 - wg mojej opinii, wydaje mi się, że mogłem mieć trochę racji w przepychankach w styczniu z niektórymi tutaj. :)

Prostokąty (granice są miejscami lekko orientacyjne):
- czarny - jazda na plotach co do QE w Europie
- biały - sprzedawanie faktów i zjazd na poziomy ceny właściwe dla QE w Europie
- bordowy - lutowa stagnacja i korekta po pierwszym spadku - poziom właściwy dla QE w Europie
- zielony - jazda na dobrych danych z USA i pompowaniu bańki co do podwyżki stóp
- niebieski - korekta związku z wyhamowanie nastrojów co do podwyżki, która została odsunięta w czasie
- różowy - to co w niebieskim + wysyp złych danych z USA co ma odsuwać podwyżkę
- żółty - mocno orientacyjny zakres, będący rozszerzeniem bordowego - to powinnien być poziom edka w nadchodzącym czasie, tak długo, jak jest QE, a nie ma podwyżka stóp jest odsunięta w czasie;

Co z tego wynika. Ano, mamy korektę, a nie zmianę trendu na edku. Zwróćcie uwagę, że obecny poziom edka oscyluje wokół średniego poziomu z lutego (bordowy prostokąt). Jak można mówić o długoterminowej zmianie trendu na edku, skoro nawet nie wybiliśmy poziomów sprzed QE? Jeśli mam rację, to poziomy w okolicach 1,15 powinny być obecnym górnym celem dla edka. Po prostu wróciliśmy tam gdzie powinniśmy, skoro nie ma podwyżki stóp. Stąd wniosek, iż marzec (był kalką stycznia) to było kupowanie plotek (w postaci wyprzedaży edka), tyle tylko, że one w marcu (przeciwnie do stycznia) się nie zrealizowały.

Kiedy zjazd na poniżej 1,1? Ano jak gospodarka USA ruszy, czyli może i nawet w wakacje, o ile nie na jesień?
Mógłbyś mi odpowiedzieć na pytanie kiedy wg Twoich kryteriów mieliśmy zmianę trendu wzrostowego na EDku od górki w maju 2014, chodzi mi o to, jak daleko po tej górce Twoja metologia wznała, że jest spadkowo,
Byłoby to intertesujące w kontekście obecnych Twoich rozważań.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

karnak pisze: Mógłbyś mi odpowiedzieć na pytanie kiedy wg Twoich kryteriów mieliśmy zmianę trendu wzrostowego na EDku od górki w maju 2014, chodzi mi o to, jak daleko po tej górce Twoja metologia wznała, że jest spadkowo,
Byłoby to intertesujące w kontekście obecnych Twoich rozważań.

Przepraszam że się wtrącę, pytanie nie do mnie, ale jednym z oznak może być wybicie chmury ichi na d1
a później jej retest i to chmury blisko rok respektowanej
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy123 pisze::mrgreen: :mrgreen:
AAPL leci w czarną d.... po rewelacyjnych wynikach.

Czy mamy już trend spadkowy na indeksach/akcjach? Karnak daj znać jak puści wsparcie sp500 :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany