Jeśli sytuacja jest kryzysowa o cena kryzysowa 2008 roku dla EUhighend pisze:mi tam wyszło 1.26 jako target, ale oczywiście to nic pewnego.cugan pisze: EUR/USD = 5,65/4,70 = ok. 1,22
była ok.1,22 wiec korekta powinna być do tej ceny

Jeśli sytuacja jest kryzysowa o cena kryzysowa 2008 roku dla EUhighend pisze:mi tam wyszło 1.26 jako target, ale oczywiście to nic pewnego.cugan pisze: EUR/USD = 5,65/4,70 = ok. 1,22
Ty grasz z trendem?highend pisze:Mr D., Karnak, Goldem - wy swoje, a edek swoje. Zamiast grać z trendem aktualnym (jak rośnie to nie klikać S),
to deczko zaklinacie rzeczywistość, szukacie wytłumaczenia, a Mario zrobi to, a to już jest pewne, że Mario nie pozwoli czy pozwoli...że mocna świeczka wzrostowa nic nie zmieni.... Kurde ludzie - nikt tu nie jest wróżką, ale takie tłumaczenie to robią ludzie, którzy kiszą stratne pozycje. Niestety
Masz dużo racji. Nikt nie jest obiektywny i kazdy gra to co widzi. Jednak przyznasz, ze to że Mario luzuje i Kuroda podczas gdy Yellen stara sie zacieśniać jest jakimś argumentem. I jest to cos wiecej niz słynne kangur up nawet ślepy to widzi, które powtarzasz od 0,82. Trzeba miec jakieś założenia i sie ich trzymać. To czy korekta bedzie krótko czy średnioterminowa to tylko test dla cierpliwości.highend pisze:Mr D., Karnak, Goldem - wy swoje, a edek swoje. Zamiast grać z trendem aktualnym (jak rośnie to nie klikać S),
to deczko zaklinacie rzeczywistość, szukacie wytłumaczenia, a Mario zrobi to, a to już jest pewne, że Mario nie pozwoli czy pozwoli...że mocna świeczka wzrostowa nic nie zmieni.... Kurde ludzie - nikt tu nie jest wróżką, ale takie tłumaczenie to robią ludzie, którzy kiszą stratne pozycje. Niestety
W końcu kiedyś trzeba nauczyć się grać z trendem... albo inaczej: grać to co się widzi, a nie to co sie chce widzieć.karnak pisze: Ty grasz z trendem?
Od kiedy?
I jaka jest definicja trendu aktualnego?
Określ wcześniej warunki, jakie muszą być spełnione, że uznasz iż spada, a nie rośnie.
Szczerze mówiąc to wisi mi co on powieMR. D pisze:Zauważyliście, że w kalendarzu ekonomicznym pojawiło się jutro o 9:00 przemówienie Mario. Ciekawe o on jutro chce powiedzieć ;-) Jak myślisz drogi Highendzie pewnie powie: jest zajebiście, mam zerową inflację, giełdy mi lecą na pysk więc tak żeby dobić europejskich eksporterów zafunduje im euro po 1,20 i na koniec krzyknie euro power !!! .... jak widać branie longów jest równie ryzykowne co krótkich w obecnej sytuacji
Sorry, ale nawet brak mi słów żeby to skomentować. Nie chce oceniać tego co piszesz, ale jeśli rzeczywiście grasz tak jak mówisz i kierujesz się takimi przesłankami to lepiej zacznij zbierać znaczki... bez odbioruhighend pisze: Szczerze mówiąc to wisi mi co on powie
ALE... być może aktualny wzrost edka jest właśnie pod to (cena dyskontuje bo KTOŚ już COŚ wie)....
Ryzykowne to jest w ogóle granie na FX
ale co Ci nie spasowało?MR. D pisze: Sorry, ale nawet brak mi słów żeby to skomentować. Nie chce oceniać tego co piszesz, ale jeśli rzeczywiście grasz tak jak mówisz i kierujesz się takimi przesłankami to lepiej zacznij zbierać znaczki... bez odbioru
MR. D pisze:Sorry, ale nawet brak mi słów żeby to skomentować. Nie chce oceniać tego co piszesz, ale jeśli rzeczywiście grasz tak jak mówisz i kierujesz się takimi przesłankami to lepiej zacznij zbierać znaczki... bez odbioruhighend pisze: Szczerze mówiąc to wisi mi co on powie
ALE... być może aktualny wzrost edka jest właśnie pod to (cena dyskontuje bo KTOŚ już COŚ wie)....
Ryzykowne to jest w ogóle granie na FX