Mój system (wstęgi) są dość statyczne, stąd dopiero potężne impulsy mogą zmienić ich kształt.
Na zmianę ich kształtu wpływa także czas CZAS.
A fibo także jest statyczne
S/R to nie do końca mój świat.....
Mój system (wstęgi) są dość statyczne, stąd dopiero potężne impulsy mogą zmienić ich kształt.
AT wskazuje pewne poziomy i mówi jedno jesteśmy w korekcie spadków. Jedyne co to możemy wskazywać poziomy do przebicia ot co (gdy para idzie w górę). Zakładanie jakichś dynamicznych wzrostów jest życzeniowe.Bemowo1 pisze: ↑02 sie 2023, 01:09Mamy początek miesiąca i zmienność naprawdę mnie zaskakuje.
Zwracam dużo uwagi na budowanie się świecy miesięcznej. To bardzo wysoki interwał i na takiej świecy trzeba brać pod uwagę trzykrotne powiększanie korpusu świecy w okresie miesiąca
Dzisiaj na USD/PLN mieliśmy ruch do góry, który może w przyszłości zamienić się na górny knot świecy. Zakładam jednak, że nastąpi ruch do dołu, który stanie się dolnym knotem świecy. Później powinien nastąpić ruch trendowy do góry, który powiększy korpus świecy miesięcznej.
Świeca w obecnej postaci wygląda moim zdaniem dość ubogo....
Oczywiście że FIBO jest statyczne to średnie się przemieszczają. AT mówi: "wsparcie staje się oporem" i to działa.
Zależy o jakim interwale mówimy
Tu wspominałeś o USD/PLN.
Na DT wykres mówi tyle że spadamy ot co. Moim zdaniem twoje predykcje są obciążone osobistymi oczekiwaniami. Musi być higiena zachowana. Jeżeli para robi 50pips na dobę to nie zrobi 150 w dzień. Moim zdaniem wszelkie analizy na tym forum są nieszczególnie profesjonalnie prowadzone w dłuższym terminie powiedzmy do tygodnia. Często są obarczone poprzez zajmowane pozycje
Eliot na DT to moim zdaniem strzał w stopę. To działa na wielkim TF. A tak do sedna na co to wygląda to co sie dzieje na EDku ? Chyba lecimy w trójkącik (spadkowy). Tak dla tych co to czytają zerknijcie na Currency Strength Meter jest bardzo ciekawie. Dojdzie do zmiany niedługoBemowo1 pisze: ↑02 sie 2023, 02:10Tu wspominałeś o USD/PLN.
Ja mówię o EUR/USD - czyli mówienie w tym przypadku o spadkach jest życzeniowe według Ciebie....
Jeżeli moje oznaczenia są poprawne, to na edku zapowiada się ruch w ramach 3 fali spadkowej (to może być bardzo silny impuls)
Jak będzie ???? nie wiem....
Nie zgodzę się z twierdzeniem, że analizy wynikają z pozycji które posiadam.SEROL666 pisze: ↑02 sie 2023, 02:17
Na DT wykres mówi tyle że spadamy ot co. Moim zdaniem twoje predykcje są obciążone osobistymi oczekiwaniami. Musi być higiena zachowana. Jeżeli para robi 50pips na dobę to nie zrobi 150 w dzień. Moim zdaniem wszelkie analizy na tym forum są nieszczególnie profesjonalnie prowadzone w dłuższym terminie powiedzmy do tygodnia. Często są obarczone poprzez zajmowane pozycje
To już nie rozumiem....