DayTrading: Środa 01.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lip 2015, 00:00

Wzrost
9
26%
Bez zmian
6
18%
Spadek
19
56%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 01.07.2015

Nieprzeczytany post autor: alevius »

No dobra :D Przewaliłem 3 dni forum i o rzeźniku było tyle, że ktoś i cis zapytał :D
To b teraz ja szczerze proszę gremium o wasze pomysły na rzeźnika. Trzymaj L z wyjątkowo h****ego miejsca, sell stop czeka na wypadek zjazdu poniżej pinbara, ale mamię siebie że pójdzie up :(

Zamykać i się odwracać na S lub inną parę, czy czekać.... Proszę o pomoc, poważnie...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

alevius pisze:No dobra :D Przewaliłem 3 dni forum i o rzeźniku było tyle, że ktoś i cis zapytał :D
To b teraz ja szczerze proszę gremium o wasze pomysły na rzeźnika. Trzymaj L z wyjątkowo h****ego miejsca, sell stop czeka na wypadek zjazdu poniżej pinbara, ale mamię siebie że pójdzie up :(

Zamykać i się odwracać na S lub inną parę, czy czekać.... Proszę o pomoc, poważnie...

191 to mocne wsparcie, jak pusci to 189.300 target

ale ja jestem nadal za UP - target ładnie wychodzi na równe 200 :)
Tak czy siak - trend mamy nadal wzrostowy więc jak chcesz zabezpieczać eLkę hedgem to potem może być podwójny kłopot.

Pisałem wcześniej nawet o 220, ale to już za bardzo wybiega w przyszłość.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

blesS pisze: Wyzerowalo mu konto.
Jakim cudem on z 50.000 zł zrobił 250.000 + zł, a potem to przepierdzielił w ciągu 24 godzin ? Ja myślałem że ludzie którzy obracają takimi kwotami na forex, to wiedzą co robią.
Toż to w hooy pieniędzy - mógł sobie jakieś zajebiste autko kupić :wink:, np. highendową teslę.

@Pedro

Jak się pojawi oficjalne i ostateczne info o Grecji że ta padła i wypada z Unii, to nie ma innej opcji niż osłabienie euro przez pierwsze kilka dni. A potem to może i peptarda do góry :) pod wywalony zbędny balast.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

pedro pisze:
atlanticos pisze:
Mat2314 pisze:jesli nfp bendzie zle to sie scenariusz rzaby spelni i lecim na zsczyty z 1 15 -16 to ustawi cly miesiac lipcowa korekta ale nie sondze bedze dobry odczyt i edek down no chyba ze baksterka wymysli i up za tydzien bo przeciez za wczene na zjazdy do 104 bo da miesionce czasu i zarobic trezba
NFP będą dobre lub bardzo dobre, ale to nie znaczy jeszcze ze polecimy w przepaść... Do września daleko i sierpniowe payrolly będą dopiero bardzo istotna figura... Obecne są jednak troche w cieniu Grecji IMO
grecja już jest wkalkulowana w każdą cene, wydaje mnie się :) ... najwięcej długu jest wobec effs, czytaj, wobec wszystkich posiadaczy eur, bo to oni się na effs zrzucili :D

grecja jest bankrutem i wiedzą o tym wszyscy umiejący liczyć, nie będzie to lehmann 2015 roku, bo nie popchnie kolejnych kostek domina... generalnie w tym momencie lepiej ratować deutsche bank niż grecje :lol: :lol: :lol:

jest hype na dolara, a czekanie na sierpniowe payrolle w kontekscie DT nie ma sensu ;)
:564:

No dobra, moje mało prowo nie wyszło.
Ale jak Wy ten bełkot zrozumieliście? Czytam i sam nie wiem co napisałem. :lol:

Do rzeczy.
Jak część tutaj sądzę, że lecimy na parytet, ale po drodze jeszcze kwestia dobicia do poziomu 1,04. Wcześniej niż we wrześniu bym tego nie widział. Kwestia tego, jak się to tam dostaniemy. Ja raczej byłem zwolennikiem stopniowego spadania, ale przynajmniej w chwili obecnej, tempo spadków jest zbyt duże. Mniejsza o kiwi, gdzie jest to dla mnie zrozumiałe, ale takiego kangura też bym widział wyżej, ot korekta w rejon 0,78-skrajnie 0,8. Teoretycznie lipiec to dobry okres pod te ruchy, by do tematu stóp wrocić w sierpniu, o ile nie z początkiem września.

Tyle tylko, że teoria nagłego osłabienia dolca coraz mniej mi się kupy trzyma. Dane coraz lepsze i co? Jak w czerwcu ma być, tj. dobre NFP i od przyszłego tygodnia banki zamykają shorty? I wyprzedajemy dolara? No ja po prostu nie widzę powodów (fundamentalnie), by nagle edek skoczył na 1,14-1,15 / kiwi do ok. 0,7, a kangur do ok. 0,79.

No chyba, że zaczniemy wakacje, niższa płynność, mniejsze ruchy dziennie, zamknięcie Grecji i jakoś to skoczy.

Jedynie co mnie korci, to wrzucić shorta na edku i jutro zaraz po nfp skę skasować, bo przecież w piatek USA świetuje, więc już raczej w czwartek zrealizują zyski.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze: Jakim cudem on z 50.000 zł zrobił 250.000 + zł, a potem to przepierdzielił w ciągu 24 godzin ? Ja myślałem że ludzie którzy obracają takimi kwotami na forex, to wiedzą co robią.
Toż to w hooy pieniędzy - mógł sobie jakieś zajebiste autko kupić :wink:, np. highendową teslę.

za 250 tys to sobie kupi pół Tesli :)

co to w ogóle za gość z tym 50 tys na 250 tys? bo przegapiłem....

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Ciągnie mnie żeby wziąć Lke na złocie. Jeśli chodzi o indexy, to myślałem, że DAX pójdzie wyżej dziś. Zdarzały się takie wyskoki, imho, delikatne zejście i jutro powtórka z dzisiejszych wzrostów, ale to takie wróżenie.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rzeznik:

Target: 200.400

:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mariusz k pisze:Ciągnie mnie żeby wziąć Lke na złocie. Jeśli chodzi o indexy, to myślałem, że DAX pójdzie wyżej dziś. Zdarzały się takie wyskoki, imho, delikatne zejście i jutro powtórka z dzisiejszych wzrostów, ale to takie wróżenie.
Ja mam Elkę na złocie i myślę, że da zarobić w najgorszym razie do 3 dni, ale liczę, że już jutro będę na plusie ;-)

Co do DAX'a, to był już na 11286, więc całkiem nieźle, Gdyby utrzymał się na tym poziomie to jutro wzrosty nie byłyby takie łatwe, z poziomu 11167 powinni szarpnąć znacznie lepiej. O ile w nocy nie pojawią się kolejne dziwne wiadomości.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Mpapiez pisze:
blesS pisze: Wyzerowalo mu konto.
Jakim cudem on z 50.000 zł zrobił 250.000 + zł, a potem to przepierdzielił w ciągu 24 godzin ? Ja myślałem że ludzie którzy obracają takimi kwotami na forex, to wiedzą co robią.

@Pedro

Jak się pojawi oficjalne i ostateczne info o Grecji że ta padła i wypada z Unii, to nie ma innej opcji niż osłabienie euro przez pierwsze kilka dni. A potem to może i peptarda do góry :) pod wywalony zbędny balast.
Na demo kazdy ma wiele zyc, bo teraz saldo ma trzy cyfry:]

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mpapiez pisze:
co będzie to będzie ; ) generalnie więcej by się w tej unii balastów mogło pokazać, albo odśrodkowe ruchy nacjonalistyczne czego wg mnie najbardziej się kreatorzy rzeczywistości obawiają
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany