pedro pisze:atlanticos pisze:Mat2314 pisze:jesli nfp bendzie zle to sie scenariusz rzaby spelni i lecim na zsczyty z 1 15 -16 to ustawi cly miesiac lipcowa korekta ale nie sondze bedze dobry odczyt i edek down no chyba ze baksterka wymysli i up za tydzien bo przeciez za wczene na zjazdy do 104 bo da miesionce czasu i zarobic trezba
NFP będą dobre lub bardzo dobre, ale to nie znaczy jeszcze ze polecimy w przepaść... Do września daleko i sierpniowe payrolly będą dopiero bardzo istotna figura... Obecne są jednak troche w cieniu Grecji IMO
grecja już jest wkalkulowana w każdą cene, wydaje mnie się

... najwięcej długu jest wobec effs, czytaj, wobec wszystkich posiadaczy eur, bo to oni się na effs zrzucili
grecja jest bankrutem i wiedzą o tym wszyscy umiejący liczyć, nie będzie to lehmann 2015 roku, bo nie popchnie kolejnych kostek domina... generalnie w tym momencie lepiej ratować deutsche bank niż grecje
jest hype na dolara, a czekanie na sierpniowe payrolle w kontekscie DT nie ma sensu

No dobra, moje mało prowo nie wyszło.
Ale jak Wy ten bełkot zrozumieliście? Czytam i sam nie wiem co napisałem.
Do rzeczy.
Jak część tutaj sądzę, że lecimy na parytet, ale po drodze jeszcze kwestia dobicia do poziomu 1,04. Wcześniej niż we wrześniu bym tego nie widział. Kwestia tego, jak się to tam dostaniemy. Ja raczej byłem zwolennikiem stopniowego spadania, ale przynajmniej w chwili obecnej, tempo spadków jest zbyt duże. Mniejsza o kiwi, gdzie jest to dla mnie zrozumiałe, ale takiego kangura też bym widział wyżej, ot korekta w rejon 0,78-skrajnie 0,8. Teoretycznie lipiec to dobry okres pod te ruchy, by do tematu stóp wrocić w sierpniu, o ile nie z początkiem września.
Tyle tylko, że teoria nagłego osłabienia dolca coraz mniej mi się kupy trzyma. Dane coraz lepsze i co? Jak w czerwcu ma być, tj. dobre NFP i od przyszłego tygodnia banki zamykają shorty? I wyprzedajemy dolara? No ja po prostu nie widzę powodów (fundamentalnie), by nagle edek skoczył na 1,14-1,15 / kiwi do ok. 0,7, a kangur do ok. 0,79.
No chyba, że zaczniemy wakacje, niższa płynność, mniejsze ruchy dziennie, zamknięcie Grecji i jakoś to skoczy.
Jedynie co mnie korci, to wrzucić shorta na edku i jutro zaraz po nfp skę skasować, bo przecież w piatek USA świetuje, więc już raczej w czwartek zrealizują zyski.