DayTrading: Środa 01.07.2015
Re: DayTrading: Środa 01.07.2015
jesli nfp bendzie zle to sie scenariusz rzaby spelni i lecim na zsczyty z 1 15 -16 to ustawi cly miesiac lipcowa korekta ale nie sondze bedze dobry odczyt i edek down no chyba ze baksterka wymysli i up za tydzien bo przeciez za wczene na zjazdy do 104 bo da miesionce czasu i zarobic trezba
Palladium - brakuje mi spadku na 630 wg mojej metody.
NFP będą dobre.
dolar UP - indeks dolara doleci na 98.550
i potem zawrotka
tak to widze
może zbyt czarno widzę. Nie wiem
jutro sie okaze po NFP.
NFP będą dobre.
dolar UP - indeks dolara doleci na 98.550
i potem zawrotka
tak to widze

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
NFP będą dobre lub bardzo dobre, ale to nie znaczy jeszcze ze polecimy w przepaść... Do września daleko i sierpniowe payrolly będą dopiero bardzo istotna figura... Obecne są jednak troche w cieniu Grecji IMOMat2314 pisze:jesli nfp bendzie zle to sie scenariusz rzaby spelni i lecim na zsczyty z 1 15 -16 to ustawi cly miesiac lipcowa korekta ale nie sondze bedze dobry odczyt i edek down no chyba ze baksterka wymysli i up za tydzien bo przeciez za wczene na zjazdy do 104 bo da miesionce czasu i zarobic trezba
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
grecja już jest wkalkulowana w każdą cene, wydaje mnie sięatlanticos pisze:NFP będą dobre lub bardzo dobre, ale to nie znaczy jeszcze ze polecimy w przepaść... Do września daleko i sierpniowe payrolly będą dopiero bardzo istotna figura... Obecne są jednak troche w cieniu Grecji IMOMat2314 pisze:jesli nfp bendzie zle to sie scenariusz rzaby spelni i lecim na zsczyty z 1 15 -16 to ustawi cly miesiac lipcowa korekta ale nie sondze bedze dobry odczyt i edek down no chyba ze baksterka wymysli i up za tydzien bo przeciez za wczene na zjazdy do 104 bo da miesionce czasu i zarobic trezba

grecja jest bankrutem i wiedzą o tym wszyscy umiejący liczyć, nie będzie to lehmann 2015 roku, bo nie popchnie kolejnych kostek domina... generalnie w tym momencie lepiej ratować deutsche bank niż grecje

jest hype na dolara, a czekanie na sierpniowe payrolle w kontekscie DT nie ma sensu

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- atlanticos
- Maniak
albo nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi albo udajesz... napisałem bardzo wyraźnie swoja opinie co do NFP jutrzejszych (nie sierpniowych)... a co do zdyskontowania Grecji to QE tez było zdyskontowane... Jak słysze od kogoś przed faktem ze coś jest zdyskontowane to mogę się tylko uśmiechnąć... Rynek po fakcie pokazuje dopiero co było zdyskontowane, a co nie i nikt nie jest w stanie tego wcześniej przewidzieć IMO...pedro pisze:grecja już jest wkalkulowana w każdą cene, wydaje mnie sięatlanticos pisze:NFP będą dobre lub bardzo dobre, ale to nie znaczy jeszcze ze polecimy w przepaść... Do września daleko i sierpniowe payrolly będą dopiero bardzo istotna figura... Obecne są jednak troche w cieniu Grecji IMOMat2314 pisze:jesli nfp bendzie zle to sie scenariusz rzaby spelni i lecim na zsczyty z 1 15 -16 to ustawi cly miesiac lipcowa korekta ale nie sondze bedze dobry odczyt i edek down no chyba ze baksterka wymysli i up za tydzien bo przeciez za wczene na zjazdy do 104 bo da miesionce czasu i zarobic trezba... najwięcej długu jest wobec effs, czytaj, wobec wszystkich posiadaczy eur, bo to oni się na effs zrzucili
grecja jest bankrutem i wiedzą o tym wszyscy umiejący liczyć, nie będzie to lehmann 2015 roku, bo nie popchnie kolejnych kostek domina... generalnie w tym momencie lepiej ratować deutsche bank niż grecje![]()
![]()
![]()
jest hype na dolara, a czekanie na sierpniowe payrolle w kontekscie DT nie ma sensu
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 21:30 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
PO to nieudacznicy- mówią, że nie ma środków na wcześniejsze emerytury, a pozwalają na takie ubytki kasy państwowej:
http://www.biztok.pl/biznes/podatek-doc ... zne_a21676
====> PO musi odejść.
http://www.biztok.pl/biznes/podatek-doc ... zne_a21676
====> PO musi odejść.
Wyzerowalo mu konto.shogomad pisze:uciekinier pisze:trzymasz jeszcze te wczorajsze S na DAXie brane poniżej 11 000 ?kamasoni pisze:dax long mozliwe domkniecie luki
chyba nie...usunał z profilu/podpisu sygnaturke z linkiem do trackera swojego konta. Przy lewarze 1:500 pewnie już go wyczyściło. Czy tak kamasoni ?
Banki podwyższają prognozy wzrostu dla USA
To efekt dobrego odczytu ISM (TUTAJ). Goldman Sachs podwyższył oczekiwany wzrost PKB w 2Q15 do 3,1% (z 2,9%). Morgan Stanley podwyższył do 2,8% (z 2,7%).
Nie ma podanej informacji o typie dynamiki (czy r/r, czy annualizowany k/k), ale biorąc pod uwagę to, że właśnie ten drugi jest standardem dla oceny amerykańskiego PKB, to właśnie w tej mierze należy patrzeć na odczyt za 2Q15.
http://tradebeat.pl/banki-podwyzszaja-p ... u-dla-usa/
To efekt dobrego odczytu ISM (TUTAJ). Goldman Sachs podwyższył oczekiwany wzrost PKB w 2Q15 do 3,1% (z 2,9%). Morgan Stanley podwyższył do 2,8% (z 2,7%).
Nie ma podanej informacji o typie dynamiki (czy r/r, czy annualizowany k/k), ale biorąc pod uwagę to, że właśnie ten drugi jest standardem dla oceny amerykańskiego PKB, to właśnie w tej mierze należy patrzeć na odczyt za 2Q15.
http://tradebeat.pl/banki-podwyzszaja-p ... u-dla-usa/
nie zrozumiałem .. albo źle zrozumiałem, : ) poprostu dla mnie kwestia sierpniowych nfp jest bardzo, bardzo odległa. nevermindatlanticos pisze:
albo nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi albo udajesz... napisałem bardzo wyraźnie swoja opinie co do NFP jutrzejszych (nie sierpniowych)... a co do zdyskontowania Grecji to QE tez było zdyskontowane... Jak słysze od kogoś przed faktem ze coś jest zdyskontowane to mogę się tylko uśmiechnąć... Rynek po fakcie pokazuje dopiero co było zdyskontowane, a co nie i nikt nie jest w stanie tego wcześniej przewidzieć IMO...

na jutro raczej dobre dane, pro usd, ale szarpanie może być na edim, osobiście shorty zamknięte...
ed 2h: https://www.tradingview.com/x/9RnNCY1W/
ale co do tego co jest w cenie, a co nie jest, to da się to logicznie uargumentować : ) dzisiaj mogę sobie napisać, że jakkolwiek i kiedykolwiek zakończy się kwestia grecji, to nie będzie to miało fundamentalnego znaczenia dla eur czy rynków

a najlepsze jest to, że jak się pomylę w tym co jest a co nie w cenie, to i tak nie strace

Jutro też jest dzień.
chyba nie...usunał z profilu/podpisu sygnaturke z linkiem do trackera swojego konta. Przy lewarze 1:500 pewnie już go wyczyściło. Czy tak kamasoni ?[/quote]
Wyzerowalo mu konto.[/quote]
Pewnie zdążył zamknąć, odwrócił się, zwiększył 3-krotnie pozycję i wykręcił kilka %
Wyzerowalo mu konto.[/quote]
Pewnie zdążył zamknąć, odwrócił się, zwiększył 3-krotnie pozycję i wykręcił kilka %

The only way is up