obstawiam max 1.3790, i powinni spadac.Nowy123 pisze:PEJSKIKI wskoczyly i juz kreconka z oslabianie USD
DayTrading: Poniedziałek 30.12.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 30.12.2013
U J czekam na test 105 104 90
-- Dodano: pn 30-12-2013, 15:26 --
ja im dam 13804
jesli maja testna na UJ 105 104 90
psxor pisze:obstawiam max 1.3790, i powinni spadac.Nowy123 pisze:PEJSKIKI wskoczyly i juz kreconka z oslabianie USD
ja im dam 13804
Nowy123 pisze:U J czekam na test 105 104 90
psxor pisze:obstawiam max 1.3790, i powinni spadac.Nowy123 pisze:PEJSKIKI wskoczyly i juz kreconka z oslabianie USD
ja im dam 13804
jestem ciekawy gdzie w tym roku będzie szczyt na edku
powiem szczerze nie wierzyłem w up a jednak - przez to posiekało mi depo w piątek SL-ki mi wybiły parę eSek

jest jak jest
swieczka roczna by wypadał na wzrostową 

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Edek w ogole nie ma sensu
Sp500 i sp100 dalej trzymamy
Udało sie zrobić pierwszy poważny biznses z afrykanczykami pół roku pracy
dzicz niesamowita 

Udało sie zrobić pierwszy poważny biznses z afrykanczykami pół roku pracy

kupiles diamenty czy zloto? : )krinvest pisze:Edek w ogole nie ma sensu![]()
Udało sie zrobić pierwszy poważny biznses z afrykanczykami pół roku pracydzicz niesamowita

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Ustawiłem oczekujące s na 1.38. Ciekawe czy wejdzie.
The only way is up
Złota w afryce już nie kupisz od afrykanczyków , chyba ze po 2-3 gramy. Złoto w afryce sie kupuje od Chinoli. Diamenty nigdy mnie nie kusiły żona mówi ,ze sa przereklamowane już za tą cene ( średnio 100 tyś zł za 1ct D , IF ) lekka przesada.pedro pisze:kupiles diamenty czy zloto? : )krinvest pisze:Edek w ogole nie ma sensu![]()
Udało sie zrobić pierwszy poważny biznses z afrykanczykami pół roku pracydzicz niesamowita
Kupiłem drzewo , piękne , ładne , pachnące drewno prosto z afrykanskiej dziczy. Wychodzi po cenie polskiej sosny czy buka razem z transportem do Gdyni

szacunkrinvest pisze:Złota w afryce już nie kupisz od afrykanczyków , chyba ze po 2-3 gramy. Złoto w afryce sie kupuje od Chinoli. Diamenty nigdy mnie nie kusiły żona mówi ,ze sa przereklamowane już za tą cene ( średnio 100 tyś zł za 1ct D , IF ) lekka przesada.pedro pisze:kupiles diamenty czy zloto? : )krinvest pisze:Edek w ogole nie ma sensu![]()
Kupiłem drzewo , piękne , ładne , pachnące drewno prosto z afrykanskiej dziczy. Wychodzi po cenie polskiej sosny czy buka razem z transportem do Gdyniścieżki negocjacji są identyczne jak w Polsce w latach 90.

jeden znajomy meblarz zaczyna sciagac z kanady drzewo, bo jakosc wypas, a cena z transportem nizsza niz w PL
Jutro też jest dzień.
Swietna sprawa drewno z Kanady , jakośc jest niesamowita.kilka lat też kupowałempedro pisze: jeden znajomy meblarz zaczyna sciagac z kanady drzewo, bo jakosc wypas, a cena z transportem nizsza niz w PL
Ale w DRK jest teraz to samo tylko 10 razy taniej. na 100 % ceny sama cena drzewa to 9% , reszta to transport , podatki i łapówki. Paradoksalnie z afryki można importować wszystko tylko logistyke trzeba ogarnąć na poziomie zeby koszta nie zjadły , eksport to juz nie wspominam,oni tam potrzebują dosłownie wszystkiego i na pewno społeczenstwo jest dużo bogatsze niż europejskie pomijając różnice w ilości ludności nawet. Jak pojechałem pierwszy raz to mi oczy z orbit wyszły na wierzch. Gorąco zachęcam bo tam jeszcze sprzedaja chinskie przedmioty które sie nie sprzedały w europie , albo nadprodukcje z lat 90. Jak ktoś ma dobry produkt to znajdzie sie dla niego miejsce praktycznie w każdej dziedzinie bo na razie masa małych firemek , ale na tandecie. Afrykanczycy nie lubią tandety zamiast kupić badziew wolą sobie zrobić sami dana rzecz.
Dajcie im 10-15 lat , wykupią cała europe bez najmniejszego problemu. To już zupełnie inny świat

Póki co nie moge kupowac towarów i indeksów jakas zwieszka chyba hmmm