DayTrading: Poniedziałek 30.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
3
13%
Spadek
16
67%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 30.06.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:
lukpiasek pisze:1.4 w ciągu dwóch tygodni albo i jednego i edek nie spadnie niżej niż 1.3510 ktoś podejmie wyzwanie :P

sorry udziela mi się pewność siebie nowego 8) :564:
Twój broker na pewno :)

złoto nadal w targecie 999 w dlugim terminie? :lol:
tak 999 , a coś się zmieniło aż tak na wykresie dla Ciebie ?
dopuszczam możliwość podjazdu nawet pod 1360 bez konsekwencji technicznych dla dalszych spadków
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

lukpiasek pisze:
dopuszczam możliwość podjazdu nawet pod 1360 bez konsekwencji technicznych dla dalszych spadków

ja w ogole nie widzę poki co opcji, na 999 :D ... 1360, to gorna banda trojkata, technicznie uzsadniony TP, dla L :)

ale jakieś poza przeczuciem uzasadnienie dla 999? :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

atlanticos pisze:Luk - jak Twoje 1.40? który dziś mamy - przypomnisz? ;)
Na logike biorąc ECB nic tym razem nie zrobi i Marian tez tu niewiele pomoże wiec w czwartek polecimy UP... Żeby tak się stało to do czwartku powinniśmy zaliczyć jakiś zjazd - w końcu ekipa rekinów, rabinów czy jak ich zwał ;) musi dobrze się rozsiąść w pierwszym rzędzie... Najciekawszym scenario byłoby wiec zjechać do 3500 do czwartku...potem szybkie czyszczenie 30-50 pipsow w czwartek przy okazji zaliczając dolną bandę klina z tygodniowego i dopiero UP... Ale to moje zdanie i na obecną chwilę czekam na sygnał z wykresu bo jeszcze nie widać ani grama siły misiów... aleternatywny scenariusz zaklada wzrosty do 3700-3730 i tam szukanie grubszych esek ale bliżej mi do pierwszego scenario tylko ta ankieta na gorze... za duzo w niej esek :)
skoro EBC nie zaskoczy (a może?) to grać będą dane USA

-- Dodano: 30 cze 2014, 13:41 --
wesoly pisze:Tymczasem 14:30 pkb Kanady. Zachęcam do obserwowania usd/cad bo jeżeli dane będą zgodne z oczekiwaniami to powinien nastąpić ostry zjazd :)
dane słabsze... mamy podbitkę ale póki co zatrzymaną na oporze (poprzedni local high 94)... technicznie podchodzi pod większe odreagowanie, może nawet 750...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

Na logike biorąc ECB nic tym razem nie zrobi i Marian tez tu niewiele pomoże wiec w czwartek polecimy UP... Żeby tak się stało to do czwartku powinniśmy zaliczyć jakiś zjazd - w końcu ekipa rekinów, rabinów czy jak ich zwał ;) musi dobrze się rozsiąść w pierwszym rzędzie... Najciekawszym scenario byłoby wiec zjechać do 3500 do czwartku...potem szybkie czyszczenie 30-50 pipsow w czwartek przy okazji zaliczając dolną bandę klina z tygodniowego i dopiero UP... Ale to moje zdanie i na obecną chwilę czekam na sygnał z wykresu bo jeszcze nie widać ani grama siły misiów... aleternatywny scenariusz zaklada wzrosty do 3700-3730 i tam szukanie grubszych esek ale bliżej mi do pierwszego scenario tylko ta ankieta na gorze... za duzo w niej esek :)
Żabka wydaje mi się że panowie w kapeluszach już co nieco rozsiedli się w pierwszym rzędzie
http://fxtrade.oanda.co.uk/analysis/for ... ok#EUR/USD
zobacz na zwis na otwartych pozycjach, ale jak to zwykle ostatnio bywa korek od szampana wystrzela na EBC lub FED :)
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

homar pisze:

wesoly pisze:Tymczasem 14:30 pkb Kanady. Zachęcam do obserwowania usd/cad bo jeżeli dane będą zgodne z oczekiwaniami to powinien nastąpić ostry zjazd :)
dane słabsze... mamy podbitkę ale póki co zatrzymaną na oporze (poprzedni local high 94)... technicznie podchodzi pod większe odreagowanie, może nawet 750...
Osobiście dobrałem shorta, widzę to bardzo podobnie jak tutaj https://www.tradingview.com/v/nb0N91L2/

Myślałem, że edek się już rozpędzi a tu dalej kicha :evil:

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:
lukpiasek pisze:

ja w ogole nie widzę poki co opcji, na 999 :D ... 1360, to gorna banda trojkata, technicznie uzsadniony TP, dla L :)

ale jakieś poza przeczuciem uzasadnienie dla 999? :)
bessa na złocie spadek od szczytu powyżej 20% to z reguły jest bessa , ale to 999 to póki co tak umownie bo cieżko określić dno bessy a pozatym jeszcze na świecie może sie nieco pozmieniać ale póki co według mnie prędzej 999 niż 1500 :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

wesoly pisze:
homar pisze:

Osobiście dobrałem shorta, widzę to bardzo podobnie jak tutaj https://www.tradingview.com/v/nb0N91L2/

Myślałem, że edek się już rozpędzi a tu dalej kicha :evil:
niby koniec kwartału a tu jeszcze dane USA dość ważne o 15.45 i 16ej... jak się standardowa sesja w ameryce zacznie możemy mieć 2ą falę ruchu USDCAD zgodnie z danymi czyli UP... a jeśli jeszcze edek zacząłby spadać (dolar umacniać na danych USA to może być trochę bujania). Ja uważam, że przystanek i jeszcze cmokniemy min. 1.07. Zresztą widziałem tam też opcje spore na 16.00... są też na 1.08 ale to ni hu hu dziś

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Ale Edek szaleje od paru godzin na niskich interwałach - 3650-3658 i tak cały czas, góra-dół.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Wersja ja by tak przeszli szczyty na KABLU bo troche nabruździli dzis mi :) myslalem ze pokna nizej jeszcze na tenzygzak co podalem wczeniej a tu :twisted: :twisted:

-- Dodano: pn 30-06-2014, 15:27 --

:wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
r4dkoo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: r4dkoo »

Tak się patrzę na te śmieszne kreski, kreseczki i świeczulki na DAX-ie i zaczynam się zastanawiać, czy nie zrobią podjazdu pod 9900 w tym tygodniu przed mocniejszą korektą… :>
Zbieram pipsy na moje S6.

Zablokowany