DayTrading: Poniedziałek 30.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
3
13%
Spadek
16
67%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 30.06.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

cajto pisze:
pedro pisze:rzeźnik na D_P, S odpalone, SL@ 172.95 .
Sprzedajesz na dole hmm, kabel wygląda byczo...
Dalej grasz pod tego RGR? Dla mnie to już zgrana karta.
tia, na dole rgr'a... licze, że wsparcie przeszło w opór. Odbicie od pivota dziennego, i tą strefe żółtą :)

https://www.tradingview.com/x/1SVsJzHP

na H1, średnie zaczynają się przeplatac soczyście, powinny dac sygnał S,
na wyższych interwałach, średnie trzymają cene (h4, h2) ... na D1, ema 100 jest na 170.80 ... ponad 2 figury...

poza tym, pod osłabnięcie sp500 też... a co do kabla, to wydaje mi się, że to ściema idzie... na wyczyśzczenie stop lossow, i nadzieje dla byków... kabel powinien byc na podobny poziomie (1.698 - 1.71 nawet), za to liczę na umocnienie jenów, pod risk off...

i jeszcze ostatni argument, to odwrotna korelacja gbpjpy do złota :)... jak S na rzeźniku, to L na goldzie... poki co, sygnału do L na goldzie jeszcze nie było, ale... na S też nie... :) :564:

RR ponad 4, ewentualny SL nie zabije ;)

edit: bardziej czytelny wykres: https://www.tradingview.com/x/xvfuu6GE
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Luk - jak Twoje 1.40? który dziś mamy - przypomnisz? ;)
Na logike biorąc ECB nic tym razem nie zrobi i Marian tez tu niewiele pomoże wiec w czwartek polecimy UP... Żeby tak się stało to do czwartku powinniśmy zaliczyć jakiś zjazd - w końcu ekipa rekinów, rabinów czy jak ich zwał ;) musi dobrze się rozsiąść w pierwszym rzędzie... Najciekawszym scenario byłoby wiec zjechać do 3500 do czwartku...potem szybkie czyszczenie 30-50 pipsow w czwartek przy okazji zaliczając dolną bandę klina z tygodniowego i dopiero UP... Ale to moje zdanie i na obecną chwilę czekam na sygnał z wykresu bo jeszcze nie widać ani grama siły misiów... aleternatywny scenariusz zaklada wzrosty do 3700-3730 i tam szukanie grubszych esek ale bliżej mi do pierwszego scenario tylko ta ankieta na gorze... za duzo w niej esek :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

atlanticos pisze:Luk - jak Twoje 1.40? który dziś mamy - przypomnisz? ;)
Na logike biorąc ECB nic tym razem nie zrobi i Marian tez tu niewiele pomoże wiec w czwartek polecimy UP... Żeby tak się stało to do czwartku powinniśmy zaliczyć jakiś zjazd - w końcu ekipa rekinów, rabinów czy jak ich zwał ;) musi dobrze się rozsiąść w pierwszym rzędzie... Najciekawszym scenario byłoby wiec zjechać do 3500 do czwartku...potem szybkie czyszczenie 30-50 pipsow w czwartek przy okazji zaliczając dolną bandę klina z tygodniowego i dopiero UP... Ale to moje zdanie i na obecną chwilę czekam na sygnał z wykresu bo jeszcze nie widać ani grama siły misiów... aleternatywny scenariusz zaklada wzrosty do 3700-3730 i tam szukanie grubszych esek ale bliżej mi do pierwszego scenario tylko ta ankieta na gorze... za duzo w niej esek :)
no trudno , dziś już 1.4 nie będzie masz racje ale twoich spadków też ni hu hu ;) ale mi nie przeszkadza mały poślizg lipiec też dobry na opcjach nie gram :P czas pokaże żabka kto miał racje :564: :mrgreen: :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

lukpiasek pisze:
no trudno , dziś już 1.4 nie będzie masz racje ale twoich spadków też ni hu hu ;) ale mi nie przeszkadza mały poślizg lipiec też dobry na opcjach nie gram :P czas pokaże żabka kto miał racje :564: :mrgreen: :564:
1.40 nie bedzie, spadków nie będzie...niczego nie będzie? :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

atlanticos pisze:
lukpiasek pisze:
1.40 nie bedzie, spadków nie będzie...niczego nie będzie? :mrgreen:
Zlikwidują euro.

@lukpiasek

A jak w lipcu też nie będzie to powiesz, że poślizg do sierpnia też spoko. Jak w przyszłym roku będzie to powiesz, że się sprawdziło to o czym pisałeś prawie cały 2014 :lol: Tak to można gadać i gadać...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

dokładnie nowy123 mnie nauczył :mrgreen: podobno tylko tak sie da zarabiać wiec o co kaman ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Tymczasem 14:30 pkb Kanady. Zachęcam do obserwowania usd/cad bo jeżeli dane będą zgodne z oczekiwaniami to powinien nastąpić ostry zjazd :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

1.4 w ciągu dwóch tygodni albo i jednego i edek nie spadnie niżej niż 1.3510 ktoś podejmie wyzwanie :P

sorry udziela mi się pewność siebie nowego 8) :564:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

lukpiasek pisze:1.4 w ciągu dwóch tygodni albo i jednego i edek nie spadnie niżej niż 1.3510 ktoś podejmie wyzwanie :P

Twój broker na pewno :)

złoto nadal w targecie 999 w dlugim terminie? :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

lukpiasek pisze:1.4 w ciągu dwóch tygodni albo i jednego i edek nie spadnie niżej niż 1.3510 ktoś podejmie wyzwanie :P

To już ostatni post do Ciebie, wiem że już któryś z poprzednich miał być ostatni ale nie mogę się powstrzymać. Masz jakieś kompleksy, że śmiejesz się z każdego po kolei? Bo jeżeli brakuje Ci akceptacji w społeczeństwie albo może masz jakiś inny problem to sądzę, że internetowe forum nie jest dobrym miejscem na podbudowanie swojego ego. :roll:

Zablokowany