DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 kwie 2015, 00:00

Wzrost
16
44%
Bez zmian
4
11%
Spadek
16
44%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Greece sounds like it could be giving in.

MNI reports that Greek officials will present a reform plan to the EU/IMF on Wednesday. Earlier today, it was announced that finance minister Varoufakis has been shuffled out of day-to-day negotiations.

The thinking in markets is that may pave the way to a compromise.

MNI reports that earlier, Yiannis Dragasakis, the Greek government's Vice President and head of the Economy unit said that he was "optimistic that a deal will be reached in early May, and why not by the end of April. This is our target," he said.

The key will be whether the laws include some labour and pension reforms that are the key sticking points.

-- Dodano: pn 27-04-2015, 21:42 --

http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... 0eb9926673 Goldman Sachs expect a no change from the BOJ but warned to watch out for inflation surprises.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

na sapince niedzwiedzie jadą jak na harleyu :D

Awatar użytkownika
MexB.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MexB. »

Kusus pisze:
Nie widzę problemu ale muszę poczytać o tej funkcji. Ja nie mam profitów z tego, że komuś udostępniam wejścia bo nie muszę ich mieć. Nie mam też problemu z tym żeby to udostępniać dlatego wrzucam zawsze screeny z moimi pozycjami. I tyle.
Rozumiem i bardzo Ci za to dziękuję, ale dochodzi np. kwestia automatycznego kopiowania zleceń, czyli nie ma mnie przy komputerze, ale za to Ty jesteś - Ty otwierasz i automatycznie otwiera u mnie, chociaż ja w tym momencie np. parkuję auto ;) takie to dla leniuchów i zapracowanych małe udogodnienie.

Miłej nocy.
Bądź cierpliwy.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Może to przedwczesne, ale

budujemy RGR na kangurze?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mat2314 pisze:Może to przedwczesne, ale

budujemy RGR na kangurze?
RGR na na tak duzym interwale na Kangurze jest bez sensu.
Poza tym na H1 tworzy sie flaga moim zdaniem - typowa flaga w formie korekty prostej...

Havermayer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Havermayer »

MexB. pisze:
Kusus pisze:
Nie widzę problemu ale muszę poczytać o tej funkcji. Ja nie mam profitów z tego, że komuś udostępniam wejścia bo nie muszę ich mieć. Nie mam też problemu z tym żeby to udostępniać dlatego wrzucam zawsze screeny z moimi pozycjami. I tyle.
Rozumiem i bardzo Ci za to dziękuję, ale dochodzi np. kwestia automatycznego kopiowania zleceń, czyli nie ma mnie przy komputerze, ale za to Ty jesteś - Ty otwierasz i automatycznie otwiera u mnie, chociaż ja w tym momencie np. parkuję auto ;) takie to dla leniuchów i zapracowanych małe udogodnienie.

Miłej nocy.
Mex. Popatrz na Zulutrade.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pr7emo pisze:na sapince niedzwiedzie jadą jak na harleyu :D
Hmm... Patrz wyniki Apple. Wyglada na to, ze wszystko up. Jabłko power ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

MexB. pisze:
Kusus pisze:

Miłej nocy.
Chyba sobie jaja robisz... :)
Moge udostepnic pozycje ale nie bede za Ciebie gral... no bez jaj.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

atlanticos pisze:
nie wiem ktora fala i nie wiem czy to bedzie koniec spadkow bo nie ma to dla mojej strategii wiekszego znaczenia... jesli po wyjsciu dolem i zrealizowaniu zasiegu zobacze kolejna flage sugerujaca kontynuacje trendu to chetnie sie podlacze znowu, jesli natomiast tak jak w czwartek i piatek pokaze sie impuls w gore i trojkat ktory w gore zostanie wybity to chetnie skorzystam tez z pipsow byczych...
Dziękuję za odpowiedź, tylko to nadal nie odpowiada kiedy skończy się spadkowy a kiedy zacznie wzrostowy ale dziękuje.
atlanticos pisze: Co do zasiegu flagi to juz to kilka razy poruszalem na forum... zasieg wyznaczany przeze mnie nie jest zasiegiem podawanym ksiazkowo... nie mierze dlugosci podparcia flagi tylko jej szerokosc... a dlaczego? a dlatego ze bardzo czesto we flage wpisany jest rgr sugerujacy zakonczenie korekty i skierowny w kierunku trendu glownego a nie przeciwko niemu... i wtedy od szyi do glowy wypada dokladnie szerokosc flagi... to taki moj prywatny "myk" wynikajacy z doswiadczenia i obserwacji... i nie kazdy musi sie z tym zgadzac... do tego jeszcze dochodza odpowiednio spreparowane srednie kroczace ktorych nie ma na wykresach zamieszczanych tutaj albo sa bardzo rzadko, a ktore sa mi niezbedne i nie wyobrazam sobie zajmowania pozycji bez "konsultacji z tasmami" czy warto ;)ufff...rozpisalem sie ;) :564:
Daj znać jak coś zobaczysz, jeszcze raz dziękuję :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

highend pisze:
pr7emo pisze:na sapince niedzwiedzie jadą jak na harleyu :D
Hmm... Patrz wyniki Apple. Wyglada na to, ze wszystko up. Jabłko power ;)
:D
tyle że w miliardach ma być hehe

ps. w ciągu dnia na cnbc próbowali odpalić harleye pod studiem hahah

-- Dodano: pn 27-04-2015, 22:56 --

https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... 80&fref=nf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany