dokladnie,a jak mozna to inaczej nazwac? skoro np na forxie jest do handlu 4 bilonu usd,podzelic je przez loty ,wyjdzie nam volumen jaki wypada nam na jednego lotaZielonaMgielka pisze:LOT to podstawowa jednostka transakcyjna (1 LOT = 100000 UNITS FX / 100 AKCJI). Generalnie kontrakt o zmiennosci +-10USD na 1PIPS(10 TICKs) na spocie.
DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012
mam pytanie do speslajistów, czy to na eurgbp jest rgr ?
czy nie ...
czy nie ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Hodis pisze:Intuicja mi mówi ze robia podchody do wybicia sie w górę
gdyby chcili tak bardzo sie wybic juz by dawno to zrobili patrzac na SP500

Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 13:02 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
- klimokrates
- Pasjonat
czy niemolmomas pisze:mam pytanie do speslajistów, czy to na eurgbp jest rgr ?
czy nie ...
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Też mi się tak zdaje...Hodis pisze:Intuicja mi mówi ze robia podchody do wybicia sie w górę
Co tam chomikują za newsa - nie wiem dlatego skróciłem stopy...
Od rana żarło S pięknie i zdechło - znów konsolidacja.
Jednak AUDUSD i EURUSD jakby się korelowały...
Co do ropy.. to moim zdaniem szykują się na wzrosty w związku z konfliktem na bliskim wschodzie... i kto wie czy się po prostu nie przeniosę na ropę - może wywindować cenę jednym swingiem o kilkanaście - USD.
Czuje się jak widz - który próbuje przewidzieć dalszy przebieg wydarzeń... i przede wszystkim na tym zarobić. :]
Bo to co teraz widać na świecie to film rodem z Hollywood...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
- ZielonaMgielka
- Maniak
Przykladowo wolumen wielkosci 3000 kontraktow oznacza ze suma wielkosci transakci miedzy kupujacymi i sprzedajacymi wynosci 3000 LOT. Duza czesc dziennego wolumenu na rynku to tzw Hot potato trading czyli przekazywanie sobie dalej inventory pomiedzy bankami. Taki trading nie ma wiekszego wplywu na cene. Kluczem do zrozmunienia wolumenow jest plynnosc na rynku. Czasami 1000 LOT moze nie ruszyc rynkiem a czasami moze to zrobic tylko 50.
Nowy123 pisze:Hodis pisze:Intuicja mi mówi ze robia podchody do wybicia sie w górę
gdyby chcili tak bardzo sie wybic juz by dawno to zrobili patrzac na SP500futy czy dax chyba ze czkaja na USRakow
a one cos mi sie wydaje ze jeszcze nie uklepali denka pod wzrosty
tylko ze malo wolumenu jest,trzynaja pazery na up,trzeba go komus zabrac by skoczyc wyzej
-- Dodano: 19 lis 2012, 14:10 --
tak jest,tylko trzeba wiedziec kiedy,no i pisalem kiedys ze za oplata abonentowa,mozna wpiac sie bezposrednio do rynku,nie do swojego brokera,,nie wiem czy w Polsce brokerzy to oferuja,ale tak jest i wtedy mozna duzo zobaczyc i wiedziec co i kiedyZielonaMgielka pisze:Przykladowo wolumen wielkosci 3000 kontraktow oznacza ze suma wielkosci transakci miedzy kupujacymi i sprzedajacymi wynosci 3000 LOT. Duza czesc dziennego wolumenu na rynku to tzw Hot potato trading czyli przekazywanie sobie dalej inventory pomiedzy bankami. Taki trading nie ma wiekszego wplywu na cene. Kluczem do zrozmunienia wolumenow jest plynnosc na rynku. Czasami 1000 LOT moze nie ruszyc rynkiem a czasami moze to zrobic tylko 50.
ja bym powiedział ze są nawet dwa ... ale z mniejszego interwału, i nie rgry tylko orgrymolmomas pisze:mam pytanie do speslajistów, czy to na eurgbp jest rgr ?
czy nie ...
a takie pytanie dla znawców, dlaczego jak kupuję edke to mam loty są w dolcach, a jak sprzedaję to nie są w ojro??
bona chłopski rozum.
para euro usd
kupując ją kupuję eurasy, wiec loty winny być w eurasach
a sprzedając winno być w dolcach, w końcu sprzedając tą parę kupuję dolce ...
ktoś tak pewnie ustali lata temu i tak jest, ale na moje to głupie jest
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!