DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 19.11.2012
kiedy ten eurusd rozpocznie wzrost? zaraz jajo zniosę, trza do pracy iść na II zmiane 

- ZielonaMgielka
- Maniak
Bardziej mam na mysli stare przyslowie "Buy the rumor, sell the fact"
dobrze,niec kazdy mysli co uwaza,tylko czasami warto sie zastanowic czy ten ktos nie ma racji,nie mowie by ja przyznawac,ale pomyslec,zawsze jest tak by wysluchac dwoch opini przed wydaniem werdyktu-metafora takaZielonaMgielka pisze:Nie generalizuj tak.... Graja pod dane ale nie koniecznie pod liczby .... tylko pod oczekiwania ... a te nie zawsze sa zgodne z tym co podaje kalendarz.menago pisze:jezeli chodzi o dane,to one sa mniej wazne,bo tred i tak wroci po nich tam gdzie zamierzal,dlatego wlasnie grubasy nie graja pod dane
-- Dodano: 19 lis 2012, 13:27 --
pr7emo pisze:kiedy ten eurusd rozpocznie wzrost? zaraz jajo zniosę, trza do pracy iść na II zmiane
a tego to nie wiemy,ale jak jestes pewnien wzrostow,to zostaw bay stop ze stopka ponizej 1,2740 i lec do pracy
dzięki traderze na etacie,menago pisze:sa to traderzy,ktorzy tworza trendy,,,,jak tego nie wiesz,to juz teraz wiesz,sa to naprawde kolesie szczegolnie z city,ktorzy tym sie zajmuja,rzucajac od zajebania kasy,a jak nie wierzysz,to poszukaj w sieci jakis filmow ,albo wystarczy ,nie graj przez dwa tygodnie,obserwuj tylko wykres patrzac na dane itd ,zobaczysz co wtedy sie dzieje,ale nic nie kupuj ani sprzedawaj tylko obserwuj,bo jak masz jakies zlecenia,to mozesz patrzec troche jak przez zeza,wiesz o czym piszezeuss pisze:jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że są to ludzie , którzy rysują linie w biurze.menago pisze:tu sie z toba zgodze,piszamy juz od srody sam to napisales ze trend na tych interwalach sie odwrocil,co jest kolejna rzecza rysowania figur-wiesz co ta sa trendliners????
Chętnie poznam prawdziwą definicję trendliners

teraz zmienia to mój sposób patrzenia na rynkek. Coś mi mówi, że jesteś jednym z nich, ale bardzo skromnym i nie chcesz się ujawniać .

a konsesnusy fiskalClifowe, pomoc na dwa lata dla Grecji za to że wprowadzają zmiany, cisza wokół Portugalii jak i denko w Hiszpańskiej gospodarce to już nie działają proeLkowo w średnim (kwartalnym ) terminie? Nie mam zamiaru wdawać się w spory, konflikty jak Izrael, do tego dziś przestawiłem się na wzrosty, więc nie dam sobie ręki uciąć.menago pisze:tak by bylo,bo akurat od lipca mamy tak a nie inaczej,masz przyklad wyborow w usa,byly dane uje muje,a teraz co ???
wracamy tam skad startowalismy
Ostatnio zmieniony 19 lis 2012, 12:32 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Hola hola Menago,
Jesli bys tak nie generalizowal to moglbym sie z Toba zgodzic ale widze ze nie jestem godzien dyskutowac z kims kto posiadl tajemna wiedze o Trendliners.
Gdzie jest ta metafora, bo nie moglem jej znalezc ?
-- Dodano: 19 lis 2012, 12:34 --
Warto obserwowac jak skacze Kangur:
http://screencast.com/t/TsR01PUboN
Jesli bys tak nie generalizowal to moglbym sie z Toba zgodzic ale widze ze nie jestem godzien dyskutowac z kims kto posiadl tajemna wiedze o Trendliners.

Gdzie jest ta metafora, bo nie moglem jej znalezc ?

-- Dodano: 19 lis 2012, 12:34 --
Warto obserwowac jak skacze Kangur:
http://screencast.com/t/TsR01PUboN
jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że są to ludzie , którzy rysują linie w biurze.
[/quote]
sa to traderzy,ktorzy tworza trendy,,,,jak tego nie wiesz,to juz teraz wiesz,sa to naprawde kolesie szczegolnie z city,ktorzy tym sie zajmuja,rzucajac od zajebania kasy,a jak nie wierzysz,to poszukaj w sieci jakis filmow ,albo wystarczy ,nie graj przez dwa tygodnie,obserwuj tylko wykres patrzac na dane itd ,zobaczysz co wtedy sie dzieje,ale nic nie kupuj ani sprzedawaj tylko obserwuj,bo jak masz jakies zlecenia,to mozesz patrzec troche jak przez zeza,wiesz o czym pisze[/quote]
dzięki traderze na etacie,
teraz zmienia to mój sposób patrzenia na rynkek. Coś mi mówi, że jesteś jednym z nich, ale bardzo skromnym i nie chcesz się ujawniać .
[/quote]
niekoniecznie musisz byc zlosliwy,ale to twoje drugie imie razem z masz racje,,,wazne bys wiedzial,bo pisze serio ,wiedza to potega,,najwazniejsze to z kazdego bledu wyciagnac wnioski,i z obserwacji bo to naprawde uczy,i caly czas trzeba analizowac brac wszyskie za i przeciw,az w koncu wniosek sam sie nasunie,,,a ja nie mam takiej ,kasy i nie naleze do city by nim byc,ale znam ich dzialania od dawna,kiedys byl taki fajny film capital city-obejrzyj bo warto ,a poza tym pewnie duzo jest dokumentalnych w sieci sam takowy widzielem z kilka lat temu na discovery
a gdyby tu na formum mial kazdy z nas na 100 lotow i zrobilibysmy cos razem o czasie ,to uwierz mi ze ,cena by grala pod nas zreszta popatrz na wolumeny jakie sa we swiecach ile lotow potrzeba

sa to traderzy,ktorzy tworza trendy,,,,jak tego nie wiesz,to juz teraz wiesz,sa to naprawde kolesie szczegolnie z city,ktorzy tym sie zajmuja,rzucajac od zajebania kasy,a jak nie wierzysz,to poszukaj w sieci jakis filmow ,albo wystarczy ,nie graj przez dwa tygodnie,obserwuj tylko wykres patrzac na dane itd ,zobaczysz co wtedy sie dzieje,ale nic nie kupuj ani sprzedawaj tylko obserwuj,bo jak masz jakies zlecenia,to mozesz patrzec troche jak przez zeza,wiesz o czym pisze[/quote]
dzięki traderze na etacie,

niekoniecznie musisz byc zlosliwy,ale to twoje drugie imie razem z masz racje,,,wazne bys wiedzial,bo pisze serio ,wiedza to potega,,najwazniejsze to z kazdego bledu wyciagnac wnioski,i z obserwacji bo to naprawde uczy,i caly czas trzeba analizowac brac wszyskie za i przeciw,az w koncu wniosek sam sie nasunie,,,a ja nie mam takiej ,kasy i nie naleze do city by nim byc,ale znam ich dzialania od dawna,kiedys byl taki fajny film capital city-obejrzyj bo warto ,a poza tym pewnie duzo jest dokumentalnych w sieci sam takowy widzielem z kilka lat temu na discovery
a gdyby tu na formum mial kazdy z nas na 100 lotow i zrobilibysmy cos razem o czasie ,to uwierz mi ze ,cena by grala pod nas zreszta popatrz na wolumeny jakie sa we swiecach ile lotow potrzeba
nobody expects the trandliners

- ZielonaMgielka
- Maniak
menago pisze: a gdyby tu na formum mial kazdy z nas na 100 lotow i zrobilibysmy cos razem o czasie ,to uwierz mi ze ,cena by grala pod nas zreszta popatrz na wolumeny jakie sa we swiecach ile lotow potrzeba
To tylko Tick Volume...... Chyba nic wiecej nie trzeba dodawac.
a co to takiego tic wolumen?ZielonaMgielka pisze:menago pisze: a gdyby tu na formum mial kazdy z nas na 100 lotow i zrobilibysmy cos razem o czasie ,to uwierz mi ze ,cena by grala pod nas zreszta popatrz na wolumeny jakie sa we swiecach ile lotow potrzeba
To tylko Tick Volume...... Chyba nic wiecej nie trzeba dodawac.