Spytaj japsów, od dziesięciu lat z okładem próbują.... się tego pozbyćpedro pisze: tylko stagnacja, która wg mnie wcale nie musi byc zła
DayTrading: Poniedziałek 15.07.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 15.07.2013
2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.
to jest centralnie kosmos, co oni zrobilipedro pisze:Nowy123 pisze:nie wiem czy czytales: http://www.zerohedge.com/contributed/20 ... -conundrum ....pedro pisze:poniedzialkowy marazm dawac tego kangora![]()
nic poczkemy na usa ale dzis Poniedzialek wiec tam tez swieto lasu
-- Dodano: pn 15-07-2013, 13:37 --
14:30 USD Podstawowa Sprzedaż Detaliczna (raz w miesiącu) 0,4% 0,3%
14:30 USD Sprzedaż Detaliczna (raz w miesiącu) 0,8% 0,6%
nic czekmy na dane
i BENKA tworzone wirtualne bogactwo
Ben i ferajna z Fedu rozpiep... wszystko
jak to walnie, to z takim hukiem, ze rewolucja w usa gwarantowana, a na starym kontynencie bezrobocie 50% i powrót to wymiany towarowej, ewentualnie muszelki, jak we Flinstonach : )
ale wdl ich liczenie tam inflacji nie ma sorry potrzebne takie liczenie by mogli dale jdrukowac hahah a prawda jest inna![]()
ktos te dlugi mus isplacic ja knie spoleczenstwo i cal yswiat bo to waluta głównąi tu pejsy mja przewage
a zbic rentownosci obligo tez musieli by sie juz niebezpiecznie dzialona 10 latkach oj tam oj tam czekac spokojnie i w odpowiednim momecie tluste S - panika i pękniecie banki nastapi
![]()
ale niech tylko pajac wyjdzie jeszcze raz i powie ze sie przygladaj ryzkownym aktywa ze zwieksza sie ryzky na rynkach ze mocno aktywa rosa isie temu przygladaja to pownni go wysmiac na dzien dobry

inflacja wg ich liczenia 1,4%, tylko że nikt nie liczy tej, którą wyeksportowali za granicę, cały świat codziennie importuje ich inflacje

stopa procentowa 0-0,5% - ale biorąc pod uwage QE wychodzi około -6%

debile nie potrafią się pogodzic z tym, że ich gospodarka nie chce i nie potrzebuje więcej kredytów... a przecież to jest fundament całego globalnego systemu - kredyt, życie na kredyt, firmy na kredyt, drogi na kredyt, miasta na kredyt, kraje na kredyt... a co jak nikt juz tego kredytu nie chce?... pomijam, że ktoś kiedyś będzie musiał, albo chociaż powinien, to spłacic

najgorsze jest to, że oczekwiania są że świat będzie zawsze rósł, chyba fedowscy ekonomisci zapomnieli o czyms takim jak cynkle koninkutralne itp... wg nich (czym zarazili caly swiat) ma byc permanentny wzrost PKB i kredytow...
ale jak juz wszyscy beda mieli mieszkania, domy i samochody nowe? jak nie bedzie trzeba juz kupowac pralek itp?... wtedy nie bedzie wzrostow tylko stagnacja, która wg mnie wcale nie musi byc zła

tak walsnie BANKSTERZY stworzyli ten system RAJ DAL NIC

fenomen lecz w historii kazde cesartwo kiedys upada a na drukowaniu ekonomia nie polega jaki i gielda uzdrawianie gospodarki lecz do poki lobby takie jest w USA i w rzadzie zasiadaja marionetki Banksterow sami banksterzy

schemat ten sam i kolo zatoczy znowu krag w USA - zycie na kredyt a pozniej nastepny krach i zanika całkowicie średnia klasa

powtarzam to nie raz zyjemy w CIEKAWYCH CZASACH

http://www.zerohedge.com/news/2013-07-1 ... ime-people
-- Dodano: pn 15-07-2013, 14:21 --
BERNANKE tera nagle slaby rynek pracy ale ja ktrzeb bylo przed wyborami podkrecic dane t osie podkrecilo hahahah i cich osiedzialo
bo ich gospodarka nie potrzebuje kredytów... ale:fromagboy pisze:Spytaj japsów, od dziesięciu lat z okładem próbują.... się tego pozbyćpedro pisze: tylko stagnacja, która wg mnie wcale nie musi byc zła
bezrobocie: +/- 4%
inflacja: -0
stopy: niskie
społeczeństwo: bogate
drogi: zbudowane
praca: jest
ludzie szczęśliwi?: na pewno bardziej niż w USA i UE...
wiec co za problem?!... po co mi ciągły rozwój i szoki zwiazane z bańkami spekulacyjnymi, skoro mogę sobie spokojnie życ i wszystko miec?

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
U J przygotownie pod S czekam na sygnala jakiegos
i dane

Nie chodzi o ciągły rozwój, tylko o zrównoważony... a że nie są z istniejącego stanu rzeczy zadowoleni masz fakty z ostatnich miesięcy, czyli osłabianie własnej waluty.pedro pisze:bo ich gospodarka nie potrzebuje kredytów... ale:fromagboy pisze:Spytaj japsów, od dziesięciu lat z okładem próbują.... się tego pozbyćpedro pisze: tylko stagnacja, która wg mnie wcale nie musi byc zła
bezrobocie: +/- 4%
inflacja: -0
stopy: niskie
społeczeństwo: bogate
drogi: zbudowane
praca: jest
ludzie szczęśliwi?: na pewno bardziej niż w USA i UE...
wiec co za problem?!... po co mi ciągły rozwój i szoki zwiazane z bańkami spekulacyjnymi, skoro mogę sobie spokojnie życ i wszystko miec?
2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
i czas na dane
i bossa ponownie wyłączyła światło
hahaha i mamy bogactwo wirtualne wdanych
o sprzedazy hahhah
USD JPY no dobry momento teraz na S i korekte
-- Dodano: pn 15-07-2013, 14:35 --
mamy efekt bogactwo w danych
BERNANKE GORA 
-- Dodano: pn 15-07-2013, 14:39 --
KAngaro zamotal troche a
ale SP500 trzymane przez banksterow luzik blusik

USD JPY no dobry momento teraz na S i korekte
-- Dodano: pn 15-07-2013, 14:35 --
mamy efekt bogactwo w danych

-- Dodano: pn 15-07-2013, 14:39 --
KAngaro zamotal troche a
ale SP500 trzymane przez banksterow luzik blusik

- kk.dreamer
- Pasjonat
nowy po tym zamieszaniu trzymasz dalej s na kangurze?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Jutro też jest dzień.