DayTrading: Poniedziałek 13.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 sty 2014, 00:00

Wzrost
12
27%
Bez zmian
8
18%
Spadek
25
56%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
hrabia
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 13.01.2014

Post autor: hrabia »

a edek to chyba musial zabalować na weekendzie,udezyl się w glowe i nie wie w która strone ma pojsc, range 28 pips

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Marcin30 »

GBP/USD zobaczymy jak się skończy dzień,

D1 spadkowa jak narazie, H1 sugeruje retest dzisiejszych dołków na 1,6420-30

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
atlanticos pisze:
MARFOR pisze:Naszym zdaniem przedziwne dane z USA to szum w trendzie, którym jest nadal względnie stabilna poprawa sytuacji na rynku pracy. Ten szum może być pretekstem dla FOMC, aby odłożyć kolejne cięcie QE na marzec i ewentualnie wtedy ograniczyć program o 15 a nie 10 mld USD. Jednak piątkowa wypowiedź Bullarda sugeruje, że Fed nie da się wytrącić z równowagi i będzie realizował program stopniowego ograniczania QE po 10 mld USD, także na ten moment takiej właśnie decyzji spodziewamy się na styczniowym posiedzeniu. Oznaczałoby to też, iż osłabienie dolara jest przejściowe. Sytuację rozjaśnią nieco jutrzejsze dane o sprzedaży detalicznej za grudzień
http://forsal.pl/artykuly/770056,kwieci ... z-usa.html
prawie 70% detalu zapakowane w eski myśli tak jak on... we wrzesniu jak slabe dane byly przed planowanym pierwszym ograniczeniem QE tez wszyscy zaklinali rzeczywistosc (zreszta bylem w tej grupie) ze nic sie nie stalo i FED to zignoruje... Jaki byl efekt wszyscy pamietaja... Wg mnie trzeba zdac sobie sprawe z jednej waznej rzeczy... FED nie chce wcale ograniczac QE ale nacisk ze wzgledu na poprawiajaca sie sytuacje w USA zmusil ich do rozpoczecia tego. Teraz dostali bardzo mocny argument zeby sie wstrzymac znowu na jakis czas i z premedytacja to wykorzystaja... Ale kazdy ma prawo do innego zdania...
śmiem twierdzic, ze oni sami sobie ten argument podsuneli ;) :564:
to są cwaniaki i manipulanty ;) :564: :564:

czy ktoś z Was wie, jaki kod i czy w ogole mozna znalezc na tradingview 10 letnie obligacje usa?

http://www.ftense.com/2014/01/2014-outl ... world.html

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:
prawie 70% detalu zapakowane w eski myśli tak jak on... we wrzesniu jak slabe dane byly przed planowanym pierwszym ograniczeniem QE tez wszyscy zaklinali rzeczywistosc (zreszta bylem w tej grupie) ze nic sie nie stalo i FED to zignoruje... Jaki byl efekt wszyscy pamietaja... Wg mnie trzeba zdac sobie sprawe z jednej waznej rzeczy... FED nie chce wcale ograniczac QE ale nacisk ze wzgledu na poprawiajaca sie sytuacje w USA zmusil ich do rozpoczecia tego. Teraz dostali bardzo mocny argument zeby sie wstrzymac znowu na jakis czas i z premedytacja to wykorzystaja... Ale kazdy ma prawo do innego zdania...
tym razem te 70% ma szanse zredukować straty kilkumiesięczne - detal też kiedyś zarobi - 20% transakcji na foreksie należy do detalu (już ich dobrze pokiereszowali)

po piatkowej szpuli (i rżnięciem do końca notowań) bardzo często poniedziałki - kolejny tydzień przynosi uspokojenie i weryfikację piątkowego ruchu.

osobiście uważam, że zjazd w okolice 1.34 byłby wskazany a następnie rozpocząłbym prawdziwą wycinkę taką której dawno na edku nie było

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: yeahman »

U mnie w dalszym ciągu na edku sygnall sel nie potwierdzony.. Jak się potwierdzi albo wpadnie rpzeciwny buy dam znać.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Post autor: piera »

Edek na H1 flaga prawdopodobnie wybicie górą, taka moja mała sugestia
forex to czarna dupa

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

Bemowo1 pisze: tym razem te 70% ma szanse zredukować straty kilkumiesięczne - detal też kiedyś zarobi - 20% transakcji na foreksie należy do detalu (już ich dobrze pokiereszowali)
to co kluczowe pozwolilem sobie wytluscic w Twojej wypowiedzi :) :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:
Bemowo1 pisze: tym razem te 70% ma szanse zredukować straty kilkumiesięczne - detal też kiedyś zarobi - 20% transakcji na foreksie należy do detalu (już ich dobrze pokiereszowali)
to co kluczowe pozwolilem sobie wytluscic w Twojej wypowiedzi :) :564:
z naciskiem na kiedyś :mrgreen:

-- Dodano: 13 sty 2014, 14:06 --

kabel, niezły range się zapowiada
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

spontfx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: spontfx »

yeahman pisze:
harymilloki pisze:Jest w Polsce jakiś broker pozwalający wpłacać i wypłacać pieniądze na rachunek prze PAYPALA?
W xtb nie wiem czym wpłacam ale pieniądze są po 10 sekundach, wypłata 1.5 dnia.

Sprawdzam elliota
zagdza sie
wplata jest po 10 se. poprze "pooj inwestora" wpalta espresowa
wyplata,jesi zrobie do 9 rano jeszcze po 15 tego samego dnia mam
jesli po 9 do 5 rano sa juz nastepnego po 12

Zablokowany