FED usnatowił FG wiec cięcia i każdy ruch polityki monetarnej zalezy od danych gospodarczych - zależności są opublikowane.BOCZEK pisze:a ten FED to tak co miesiąc ogranicza skup o te 10 mld, czyli ze za 8 miesięcy, będzie po qe, czy tylko ograniczył kwote skupy o 10mld? pytam sie bo nie wiem, bo nie było mnie cały grudzień na rynku
DayTrading: Poniedziałek 13.01.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 13.01.2014
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
jakis link, z artykułem po polsku co by mi bardzoej przyblizył sytuacje bedzie bardzo pomocny 

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
jakkolwiek by na te fundamenty nie patrzeć to dla us są one lepsze niż dla eu... wiec jezeli bedziemy mieli do czynienia z ograniczaniem wzrostu podaży $ to jego wartość będzie wzrastała, a przestrzeń do wzrostów wydaje się być sporayeahman pisze:ale trzeba mieć trocheoleju w głowie i wiedzieć cokolwiek o fundamentach...!!!!
https://www.tradingview.com/x/XPlgKZdi/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- atlanticos
- Maniak
prawie 70% detalu zapakowane w eski myśli tak jak on... we wrzesniu jak slabe dane byly przed planowanym pierwszym ograniczeniem QE tez wszyscy zaklinali rzeczywistosc (zreszta bylem w tej grupie) ze nic sie nie stalo i FED to zignoruje... Jaki byl efekt wszyscy pamietaja... Wg mnie trzeba zdac sobie sprawe z jednej waznej rzeczy... FED nie chce wcale ograniczac QE ale nacisk ze wzgledu na poprawiajaca sie sytuacje w USA zmusil ich do rozpoczecia tego. Teraz dostali bardzo mocny argument zeby sie wstrzymac znowu na jakis czas i z premedytacja to wykorzystaja... Ale kazdy ma prawo do innego zdania...MARFOR pisze:Naszym zdaniem przedziwne dane z USA to szum w trendzie, którym jest nadal względnie stabilna poprawa sytuacji na rynku pracy. Ten szum może być pretekstem dla FOMC, aby odłożyć kolejne cięcie QE na marzec i ewentualnie wtedy ograniczyć program o 15 a nie 10 mld USD. Jednak piątkowa wypowiedź Bullarda sugeruje, że Fed nie da się wytrącić z równowagi i będzie realizował program stopniowego ograniczania QE po 10 mld USD, także na ten moment takiej właśnie decyzji spodziewamy się na styczniowym posiedzeniu. Oznaczałoby to też, iż osłabienie dolara jest przejściowe. Sytuację rozjaśnią nieco jutrzejsze dane o sprzedaży detalicznej za grudzień
http://forsal.pl/artykuly/770056,kwieci ... z-usa.html
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
ograniczą podaż, bo wyłączą drukarkę, skoro drukarki były włączone to się cena dolca malała, jeśli teraz ograniczą podaż to dolec powinien rosnąć, wiec edek w dół, tylko ze już tyle tych dolców dodrukowali, ze nie wiem czy jest na nie popytCiapul pisze:... wiec jezeli bedziemy mieli do czynienia z ograniczaniem wzrostu podaży $ to jego wartość będzie wzrastała....

jesli popyt pokryje sie z podażą, to konsola... różnice/braki na popytu przy duzej podaży, lub odwrotnie, to bedzie kształtowało cenę, z kimś gadałem to mówił że jak mówisz popyt, to muisz użyc słowa podaż, bo jedno bez drugiego nie ma znaczenie, brakuje wtedy kontekstu
Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 12:37 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze hehe 

śmiem twierdzic, ze oni sami sobie ten argument podsuneliatlanticos pisze:prawie 70% detalu zapakowane w eski myśli tak jak on... we wrzesniu jak slabe dane byly przed planowanym pierwszym ograniczeniem QE tez wszyscy zaklinali rzeczywistosc (zreszta bylem w tej grupie) ze nic sie nie stalo i FED to zignoruje... Jaki byl efekt wszyscy pamietaja... Wg mnie trzeba zdac sobie sprawe z jednej waznej rzeczy... FED nie chce wcale ograniczac QE ale nacisk ze wzgledu na poprawiajaca sie sytuacje w USA zmusil ich do rozpoczecia tego. Teraz dostali bardzo mocny argument zeby sie wstrzymac znowu na jakis czas i z premedytacja to wykorzystaja... Ale kazdy ma prawo do innego zdania...MARFOR pisze:Naszym zdaniem przedziwne dane z USA to szum w trendzie, którym jest nadal względnie stabilna poprawa sytuacji na rynku pracy. Ten szum może być pretekstem dla FOMC, aby odłożyć kolejne cięcie QE na marzec i ewentualnie wtedy ograniczyć program o 15 a nie 10 mld USD. Jednak piątkowa wypowiedź Bullarda sugeruje, że Fed nie da się wytrącić z równowagi i będzie realizował program stopniowego ograniczania QE po 10 mld USD, także na ten moment takiej właśnie decyzji spodziewamy się na styczniowym posiedzeniu. Oznaczałoby to też, iż osłabienie dolara jest przejściowe. Sytuację rozjaśnią nieco jutrzejsze dane o sprzedaży detalicznej za grudzień
http://forsal.pl/artykuly/770056,kwieci ... z-usa.html

to są cwaniaki i manipulanty

czy ktoś z Was wie, jaki kod i czy w ogole mozna znalezc na tradingview 10 letnie obligacje usa?
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Szczerze mówiąc to kompletnie mnie nie interesuje określanie które fundamenty są korzystniejsze czy dla euro czy dla dolara. Myślę że o fundamentach coś wiem ale i tak jest to kropla w morzu i nie sądzę by ktokolwiek z nas był w stanie rzetelnie określić taki stan rzeczy. Te wszystkie pierdoły jakie ludzie wypisują to jak dla mnie zwykle farmazony i subiektywne podejście często odzwierciedlające zajęte pozycje na rachunku.Ciapul pisze:jakkolwiek by na te fundamenty nie patrzeć to dla us są one lepsze niż dla eu... wiec jezeli bedziemy mieli do czynienia z ograniczaniem wzrostu podaży $ to jego wartość będzie wzrastała, a przestrzeń do wzrostów wydaje się być sporayeahman pisze:ale trzeba mieć trocheoleju w głowie i wiedzieć cokolwiek o fundamentach...!!!!
https://www.tradingview.com/x/XPlgKZdi/
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
- atlanticos
- Maniak
jak w większości przypadków zgadzamy siępedro pisze:
śmiem twierdzic, ze oni sami sobie ten argument podsuneli![]()
![]()
to są cwaniaki i manipulanty![]()
![]()
![]()

Ostatnio zmieniony 13 sty 2014, 12:38 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
brent, będzie bił kolejne wsparcie 

Tak myślę!
Tak myślę!